Sport

Komentari 2

Kraljice šoka okupile se prvi put nakon bronce: Izbornik i igračice Lokomotive završili u karanteni

Kraljice šoka okupile se prvi put nakon bronce: Izbornik i igračice Lokomotive završili u karanteni

Od 24 pozvane rukometašice tako će ovaj tjedan u Poreču na zajedničkim treninzima biti njih 16, a s reprezentacijom će u Poreču raditi Šoštarićeva prva suradnica Snježana Petika

Prvi put nakon osvojene bronce u Danskoj na Europskom prvenstvu 2020. godine u Zagrebu se okupila hrvatska ženska rukometna reprezentacija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nažalost, nije kompletna jer je korona virus ušao u redove Lokomotive pa je cijela ekipa zajedno s trenerom Nenadom Šoštarićem, koji je ujedno i izbornik reprezentacije, u karanteni.

Od 24 pozvane rukometašice tako će ovaj tjedan u Poreču na zajedničkim treninzima biti njih 16, a s reprezentacijom će u Poreču raditi njegova prva suradnica Snježana Petika.

Kao što je od ranije poznato, osvajanjem bronce u Danskoj Hrvatska se izravno plasirala na Svjetsko prvenstvo koje će se potkraj ove godine održati u Španjolskoj.

Prije toga u travnju će reprezentacija imati još jedno okupljanje, kad bi se trebao održati i Croatia Cup. Tijekom jeseni, pak, reprezentaciju čeka početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2022. godine kojem su domaćini Slovenija, Crna Gora i Sj. Makedonija. Ždrijeb kvalifikacija održava se 25. ožujka u Beču.

- Tri mjeseca nakon europske bronce dojmovi su se slegli, osjećaj je odličan i sad krećemo u nove pobjede koje nas očekuje ove godine. Nastavit ćemo se pripremati kako smo i planirali u prvom sastavu, naravno, odradit ćemo ove pripreme bez igračica Lokomotive koje nam se nisu mogle pridružiti. Ovo bi bilo nekakvo kontrolno okupljanje na kojem ćemo opet raditi malo na našoj obrani, našem napadu i našoj kolektivnoj atmosferi i dobrom duhu - kazala je Marijeta Videk.

Igračica francuskog Fleury Loiret HB prokomentirala je i neuspjeh hrvatske muške reprezentacija koja se nije uspjela plasirati na OI u Tokiju.

- Pratila sam muške kolege i naravno da osjećam njihovo nezadovoljstvo i tugu što se nije prošlo na Olimpijske igre. Međutim, ne treba pognuti glave, nego nastaviti dalje i gledati pozitivno, da i ovakva razdoblja dođu, ali i opet da kasnije će doći i ona bolja.

Popis igračica je sljedeći:
1. TEA PIJEVIĆ, ALBA FEHERVAR KC
2. MAGDALENA EĆIMOVIĆ, RK PODRAVKA VEGETA
3. KORINA KARLOVČAN, RK PODRAVKA VEGETA
4. NIKOLINA ZADRAVEC, RK PODRAVKA VEGETA
5. NATAŠA MIOČINOVIĆ, ŽRK UMAG
6. KATARINA JEŽIĆ, HC SIÓFOK KC
7. ANA DEBELIĆ, ASTRAKHANOCHKA
8. ELENA POPOVIĆ, RK PODRAVKA VEGETA
9. ĆAMILA MIČIJEVIĆ, METZ HANDBALL
10. EMA GUSKIĆ, ŽRK BJELOVAR
11. MARIJETA VIDAK, HC FLEURY LOIRET HANDBALL
12. DORA KRSNIK, PLAN DE CUQUES HB
13. VALENTINA BLAŽEVIĆ, CS MAGURA CISNADIE
14. DEJANA MILOSAVLJEVIĆ, RK PODRAVKA VEGETA
15. LEA FRANUŠIĆ, RK PODRAVKA VEGETA
16. KRISTINA PLAHINEK, ŽRK UMAG

Najčitaniji članci