Obavijesti

Sport

Komentari 27

'Kraljice šoka' razbile Kinu +26 i stigle do prve pobjede na SP-u!

'Kraljice šoka' razbile Kinu +26 i stigle do prve pobjede na SP-u!

Hrvatske rukometašice ispucale su se protiv Kine i istresle nezadovoljstvo nakon remija sa Senegalom u prvom kolu. Uvjerljivom predstavom bacile su rukavicu Švedskoj koja nas čeka u utorak

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine A na Svjetskom prvenstvu u Goteborgu deklasirala Kinu 39-13 (19-7) i tako osigurala prolazak u drugi krug natjecanja.

Po pet golova za Hrvatsku postigle su Valentina Blažević, Mia Brkić, Lara Burić i Dejana Milosavljević, dok je Xiaoqing Li zabila četiri za Kinu.

ljubljana: Susret Hrvatske i Švedske na Europskom prvenstvu

Hrvatska brzo zagospodarila parketom

Nakon razočaravajućeg remija protiv Senegala na startu, izabranice Ivice Obrvana ozbiljno su shvatile reprezentaciju Kine i ostvarile iznimno uvjerljivu pobjedu.

Kineskinje su s nekoliko golova s vanjskih pozicija držale rezultatsku ravnotežu u prvih sedam minuta, ali to je bio slučaj samo do rezultata 5-4 za Hrvatsku. Uslijedila je serija od 10-1 kojom je Hrvatska u 22. minuti stigla do 15-5 i pitanje pobjednika bilo je riješeno. U tom je razdoblju briljirala vratarica Tea Pijević koja je s nekoliko vrhunskih reakcija u očaj bacala Kineskinje, Pijević je branila samo u prvom poluvremenu te je za pola sata upisala 11 obrana. Ujedno je bila i igračica utakmice premda je igrala samo prvo poluvrijeme.

Ljubljana: Utakmica rukometašica Hrvatske i Slovenije na Europskom prvenstvu

Slijedi Švedska u Goteborgu

U nastavak je Hrvatska krenula s četiri uzastopna gola, Kina je prvi put poentirala nakon više od sedam minuta, a u čitavom drugom poluvremenu Kineskinje su postigle samo šest golova.

Hrvatska nakon dva kola ima tri boda, dok je Kina bez bodova. U skupini su još Švedska koja ima dva i Senegal koji ima jedan bod prije njihova susreta od 18 sati.

Hrvatska će u utorak u 3. kolu igrati protiv domaćina Švedske u posljednjoj utakmici prvog kruga. (Hina)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
2. kolo I. kruga na SP-u 15:30 , Scandinavium Arena, Goteborg
Hrvatska
39 : 13
Kina
Sortiranje događaja

KRAJ! 

Hrvatska je lako riješila Kinu. Kina je u prvom poluvremenu zabila sedam, u drugom tek šest pogodaka dok su se 'kraljice' šoka raspucale i umalo prešle magičnu brojku od 40 golova.

Zaustavile su se na 39 i slavile s velikih 26 razlike. Švedska je Kineskinje dobila "samo" 12 razlike, a predstava naših rukometašica bila je kudikamo konkretnija.

Iduća utakmica čeka nas u utorak kada igramo upravo protiv domaćina Švedske.

Igračica utakmice bila je Tea Pijević koja je branila samo prvo poluvrijeme i skupila 11 obrana.

57'

Sjajna obrana Bešen. Skinula je Kineskinji čisti zicer. I naša druga golmanica se razbranila, na preko 60 posto je. Stigla je do osam obrana danas.

55'

Nova dobra akcije za plus 25. Pitanje je na koliko će se semafor zaustaviti. Izabranice Ivice Obrvana pune kinesku mrežu i ne misle stati prije plus 30.

53'

Barišić je zabila, no sutkinje su poništile gol. Unatoč tome, prednost Hrvatske je golema. Vodimo 23 razlike.

48'

Redaju se golovi, prednost naših rukometašica raste sve više. Kineskinje su se zaustavile na devet pogodaka i ne uspijevaju doći do dvoznamenkastog broja.

Komentari 27