Obavijesti

Sport

Komentari 59

Krama i Wilson: Jednom dosta pola šanse, drugi promašuje...

Krama i Wilson: Jednom dosta pola šanse, drugi promašuje...
2

Mr. Gol i Mr. Promašaj. Andreju Kramariću dosta je i pola šanse da zabije gol, a promašaji Portugalca Wilsona mogli bi ove sezone skupo stajati modru momčad

VIDEO

Kad je stigao na Kantridu, vrijedio je niti milijun eura, a uskoro, kad bude odlazio, brojit će se barem četiri-pet puta više. Andrej Kramarić je golgeter, ‘fox in the box’, zabija lijevom, desnom... Sa Sevillinom se obranom preksinoć igrao kao dječak s autićem.

Rijeka ima Kramu, a Dinamo - Wilsona. Mr. Gol i Mr. Promašaj. Portugalac je zbog nevjerojatnog niza promašaja u Glasgowu preksinoć dospio na “crnu listu” Dinamovih centarfora koji su bili u stanju promašiti nemoguće. Doveli su ga kao veliko, “atomsko” pojačanje, a Zdravko Mamić je prije utakmice u Glasgowu najavio kako će se potruditi da otkupe njegov ugovor od Sportinga. Cijena bi bila 3,5 milijuna eura. Taj se novac vjerojatno može pametnije potrošiti.

I dok su navijači Dinama jučerašnje jutro “potrošili” na rečenice poput one “Zar je to sve moguće promašiti?”, riječki su navijači opet bili “opijeni” Kramarićem.

Oduševio je i Španjolce, koji redom pišu da je pred njim svijetla budućnost i nitko se ne može načuditi tome kako su “plavi” svog centarfora poslali u Rijeku pa sad moraju trošiti milijune na igrače tipa Wilson Eduardo, koji očito nisu ni približno dobri kao njihov odbačeni “plavi devet”.

Kramarić zabija gol svakih 80,8 minuta

Bio je kraj kolovoza 2013. godine. Odrađeno je rutinsko gostovanje u Koprivnici, a nakon utakmice Kramarić je dočekao trenera Zorana Mamića pitanjem: “Šefe, zašto sam na klupi? Ako ne igram, onda me pustite da odem”. Dan-dva poslije u Maksimiru su Andreju rekli kako može potražiti novi klub. Uskoro je postignut dogovor s Rijekom i igrač kojem su tepali da će biti nasljednik Cerina, Kranjčara, Da Silve bio je na putu za Kvarner. Godinu dana nakon toga u Maksimiru se mogu hvatati za glavu. Naravno, mogli su i prije, ali sad je očitije nego ikad prije da su napravili veliku pogrešku. I mogu reći da je on bio “žrtva” sustava, mogu reći i da se zaletio s pitanjem Zoranu Mamiću, ali prije će biti da se netko drugi tu zaletio...

Rekli su u Maksimiru prije godinu dana da je svojim istupom u Koprivnici naštetio klubu i momčadi, a i Andrej je priznao kako je trebao “povući kočnicu”, ali davno su na slučaju Prosinečki mogli naučiti da takve talente ne valja otpisati.

Da je u Glasgowu umjesto Wilsona barem u jednoj od velikih prilika bio Kramarić, onda bismo pričali o velikom bodu ili sva tri. Prilike poput one koju je Portugalac promašio kad je ravno pucao u Craiga Gordona Rijekin centarfor zabija zatvorenih očiju. Uostalom, pokazao je kako se zabija ljevicom i u dresu reprezentacije.

Wilson po jedan gol i asist u 11 utakmica

- Promašio sam tri-četiri dobre prilike - slijegao je Wilson ramenima nakon Glasgowa, a gotovo istodobno je Andrej Kramarić negdje uz obalu u Opatiji vjerojatno razmišljao o tome je li mogao i bolje protiv Seville. Bolje od iznuđenog penala i crvenoga kartona, gola i asistencije protiv Seville? Teško da je moglo bolje, ali takav je Andrej, uvijek teži savršenstvu, potvrđuje to i njegova izjava nakon utakmice.

- Da mi je netko rekao da ću biti nesretan nakon boda protiv Seville, ne bih mu vjerovao. Pa imali smo ih u šaci - govorio je riječki “dragulj”.

Sigurno da mu je nakon partije protiv Andalužana cijena porasla barem za milijun-dva eura. Samo ovakve partije prodaju igrače u velike klubove. Zaslužio je Kramarić veliki transfer. Novac bi se između Maksimira i Kantride trebao podijeliti u omjeru 50-50. U konačnici, neće to biti baš “najgori posao u povijesti” za Zdravka Mamića i Dinamo, ali mogli su i bolje proći. Mogli su uzeti “sve”, a pritom bi imali domaćeg dečka. Ma koliko bi samo onih Wilsonovih šansi zabio Kramarić?!

Osim što je jedan Mister Gol, a drugi Mister Promašaj, još jedna je bitna razlika između njih dvojice - Andrej je nakon perfektne partije ostao skroman, žali što nije odigrao još bolje, a Wilson, uza sve one promašaje, tvrdi - igrao sam jako dobro. Mi bismo rekli, jako bahato...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...