Obavijesti

Sport

Komentari 19

Kramarić: Očekujem da ću i ja igrati, a Nigeriji sam već zabio

Kramarić: Očekujem da ću i ja igrati, a Nigeriji sam već zabio
1

Potrebno nam je i malo sreće, onakve kao npr. Portugalcima protiv nas na EP-u u Francuskoj. Sanjam osminu finala, koja bi širila strašne horizonte i smjeli bismo se nadati svačemu, kaže Andrej

VIDEO

Andrej Kramarić u Rovinju brusi formu za Svjetsko prvenstvo s ostatkom hrvatske reprezentacije. A od ostatka se momčadi razlikuje po tome što je okusio na svojoj koži kako je to igrati s Nigerijcima, prvim suparnikom Hrvatske u Rusiji.

Na SP-u do 20 godina u Kolumbiji, Hrvatska je sad već davne 2011. godine izgubila od nigerijskih vršnjaka s visokih 2:5. Andrej je bio dio te ekspedicije u Južnoj Americi, zabio je i gol u tom porazu od Nigerije.

"Posebno pamtim protivnikovu lakoću kretanja i pogađanja. Dokazano je da su crni momci oduvijek jači u atletskim komponentama, nije im se lako suprotstavljati trkom. Brže i sazrijevaju tako da su dosta moćniji", upozorava hrvatski napadač i dodaje već uhodanu misao među vatrenima.

"Za nas je uvertira 16. lipnja u Kalinjingradu mali finale budući da o toj utakmici ovisi toliko toga."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I ne želi se naš napadač oslanjati previše na tradicionalne minuse afričkih reprezentacija u vidu taktike.

"Ne smijemo računati na to. Puno je nigerijskih nogometaša širom Europe, u kojoj stječu i tu naobrazbu. Državni sastav vodi Nijemac. U zaključku: ne bih se izvlačio na to jer im taktika ne mora biti hendikep, makar se podrazumijeva da mi s njom stojimo bolje."

Iza Andreja je dvotjedni odmor. Aktivni odmor.

"Nekom je zgodom Cristiano Ronaldo izjavio da – ne treniraš li jedan dan – odmah osjetiš na sebi, propustiš li dva dana to će se odraziti na suigrače, a zbog tri dana mirovanja patit će cijeli svijet. Zato sam morao raditi, kombinirajući trud i predah, stanoviti odušak za tijelo i dušu", kaže Krama koji je ljetovao u Saint-Tropezu uoči početka priprema, a nada se da je sačuvao formu iz klupske sezone i za SP.

Trenutačno je maksimalno fokusiran na "misiju Rusija" pa ga ne brinu priče oko transfera. Spominjali su se dortmundska Borussia i Bayern. Između ostalih.

"Bilo je nekih pričica. Nekih sitnica. O kojima ne razmišljam. Iskreno, ne. Nemam se pravo opterećivati ni sa čim osim SP-om na kojem svatko od nas može samo profitirati, biti u plusu. Ne bi bilo ni pošteno zamarati se nastavkom svoje klupske situacije u ovom trenutku. Nadamo se prolasku skupine, kvalitetom zaslužujemo barem poredak među 16 najboljih."

A on, zaslužuje li mjesto među 11 najboljih?

"Teško pitanje. A i nije za mene. Premda ne kanim lagati: s obzirom na moje brojke možda bih trebao početi. Zbog toga odgovor glasi: da, očekujem da ću biti standardan. Dokazao sam da mogu, spreman sam, pun poleta. Normalno da ću apsolutno prihvatiti svako rješenje šefa Dalića. A Nigeriji sam jednom zabio, mogu opet! Treba nam rani gol, da ih zaljuljamo, poljuljamo, natjeramo na napadački stil zahvaljujući čemu bi bilo slobodnih koridora za kontre."

Sanjari Kramarić oprezno i o nokaut fazi.

"Potrebno nam je i malo sreće, onakve kao npr. Portugalcima protiv nas na EP-u u Francuskoj. Sanjam osminu finala, koja bi širila strašne horizonte i smjeli bismo se nadati svačemu. Izazov je fantastičan. Meni je ovo prvo "pravo" svjetsko prvenstvo. Spremni smo za nešto veliko. Prošlih mjeseci svi smo nastupali za izvanredne klubove, proljeće je bilo za pet. Hrvatska je globalno poznata i priznata, ugledna i – opasna."

Osim Nigerije, s Hrvatskom su u skupini i Argentina...

"Ne bih o dvoboju s Argentincima, daleko je 21. lipanj. Veselim se tom nadmetanju, oni su slični nama, idu gore-dolje, daju ti igrati. A Leo Messi je, bez dvojbe, prvo ime nogometa u povijesti, sumnjam da će se takav ponovo roditi. Genijalaca je mnogo, genij samo jedan."

... i Island.

"Zatreba li, možemo se vaditi u Rostovu na Donu. Pogotovo stoga što nismo zaboravili gorki Reykjavik..."

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda