Obavijesti

Sport

Komentari 3

Kreće nova era 'kauboja'! Lino: Favoriti smo u oba meča, ali...

Kreće nova era 'kauboja'! Lino: Favoriti smo u oba meča, ali...
1

Imam namjeru uključiti mlade igrače. Oni imaju želju za afirmacijom i uvjeren sam da je jak potez dati priliku mladim igračima, rekao je Lino Červar u najavi početka kvalifikacija za EP

VIDEO

Mi smo u obje utakmice na papiru favoriti, ali morat ćemo to pokazati na terenu, izjavio je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar na konferenciji za medije u Zagrebu prilikom objave šireg popisa od 28 kandidata za dvoboje sa Švicarskom i Belgijom, kojima naša reprezentacija kreće u ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020.

Hrvatska će 25. listopada (20.15 sati) u Osijeku ugostiti Švicarce, a u dvoboju 2. kola skupine 2 Červarovi izabranici gostovat će 28. listopada u Belgiji (15.45 sati), a utakmica će biti odigrana u Leuvenu.

Osim Švicarske i Belgije, u kvalifikacijskoj skupini 2 je i Srbija, a prolazak na Euro 2020. izborit će prve dvije momčadi iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Izravan plasman osigurali su domaćini Austrija, Švedska i Norveška te branitelj naslova Španjolska, a to Europsko prvenstvo bit će prvo na kojem će sudjelovati 24 reprezentacije.

- Utakmica sa Švicarskom neće biti nimalo laka. Od igrača ću tražiti maksimalno zalaganje kao i u prvoj utakmici protiv Crne Gore. Švicarska je pokazala da je protivnik vrijedan poštovanja, jer su u kvalifikacijama pobijedili Norvešku. Vratio im se Andre Schmid i on je taj koji je bitno promijenio ekipu. Imaju odličnog pivota i lijevo krilo koji je izrazit kontraš. Na vratima im je iskusni vratar Montpelliera Nikola Portner. Belgija igra puno sedam na šest, a njihov kapetan igra kod nas u Zagrebu. Mi smo u obje utakmice na papiru favoriti, ali morat ćemo to pokazati na terenu - analizirao je predstojeće utakmice izbornik Lino Červar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Reprezentacija će se okupiti 22. listopada u 12 sati u Zagrebu, a potom krenuti put Osijeka. Na Červarom popisu za ovu akciju našli su se vratari Marin Šego (MOL-Pick Szeged), Mate Šunjić (US Ivry), Ivan Stevanović (Kadetten Schaffhausen) i Filip Ivić (Vive Kielce), krila Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Josip Božić Pavletić (PPD Zagreb), Ivan Vida (Nexe), Manuel Štrlek (Telekom Veszprem), David Mandić (PPD Zagreb) i Lovro Mihić (Wisla Plock), kružni napadači Željko Musa (Magdeburg), Kristian Bećiri (Celje PL), Marin Šipić (Nexe), Marino Marić (Melsungen) i Krešimir Kozina (Frisch Auf Göppingen) te vanjski igrači Marko Mamić (Vive Kielce), Halil Jaganjac (Metalurg), Damir Bičanić (PPD Zagreb), Luka Cindrić (Vive Kielce), Domagoj Duvnjak (Kiel), Domagoj Pavlović (Melsungen), Igor Karačić (Vardar), Jakov Vranković (Grundfos Tatabanya), Luka Stepančić (Paris Saint-Germain), Ivan Martinović (Gummersbach), Luka Šebetić (Tremblay), Šime Ivić (Meškov Brest) i Alen Blažević (MOL-Pick Szeged).

Nakon što je Hrvatska osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu u siječnju 2019. godine, pred našim rukometašima je drugi važan zadatak - dobro započeti kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

- To nam je drugi najvažniji zadatak ove godine koji želimo apsolvirati. Vrlo brzo ćemo izaći s 18 igrača koji će konkurirati za ova dva kvalifikacijska meča u Osijeku i u Belgiji - rekao je Červar te prokomentirao i činjenicu da je na popis uvrstio i nekolicinu mlađih igrača:

- Imam namjeru uključiti mlade igrače. Oni imaju želju za afirmacijom i uvjeren sam da je jak potez dati priliku mladim igračima. Ivan Martinović je najbolji strijelac svog Gummersbacha. Nameću se Vida, Šipić, Mandić koji igraju sjajno u svojim klubovima.

U stožeru reprezentacije došlo je do jedne promjene, a objavio ju je sportski direktor Igor Vori

- I ovim putem se želim zahvaliti Mirku Bašiću koji više zbog privatnih obaveza ne može obnašati dužnost trenera vratara. Angažirali smo Marka Markiša koji će biti trener vratara. Željan je rada i dokazivanja. Izbornik je u njemu prepoznao da u budućnosti može pomoći radu s golmanima - rekao je Vori te dodao:

- Nadam se će u Osijeku 25. listopada biti puna dvorana i da ćemo se zajedno veseliti ovom ciklusu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram