Obavijesti

Sport

Komentari 22

Hrvatska kakvu svi žele gledati! Razbili smo Belgijce 31 razlike

Hrvatska kakvu svi žele gledati! Razbili smo Belgijce 31 razlike
17

Izabranici Josipa Sesara u potpunosti su deklasirali Belgiju koja je rušila Španjolce i mučila Slovence. Imali su i velikih plus 46 u jednom trenutku. Briljirali su Hezonja, Zubac i Šarić

Muška košarkaška reprezentacija Hrvatske uvjerljivo je započela nastup na olimpijskim pretkvalifikacijama u Istanbulu svladavši u nedjelju reprezentaciju Belgije 86-55 (18-8, 21-10, 30-13, 17-24).

Strijelce hrvatske reprezentacije predvodio je Mario Hezonja s 22 koša pogodivši šest trica iz osam pokušaja. Ivica Zubac je za 23 minute igre došao do 18 poena, 14 skokova i tri blokade, a Dario Šarić je uz 17 koševa imao četiri asistencije i tri ukradene lopte. Roko Badžim je ubacio 10 poena, a Jaleen Smith je postigao osam koševa i podijelio pet asistencija.

Zagreb: Hrvatski košarkaši odradili trening uoči odlaska na Olimpijski pretkvalifikacijski turnir Zagreb: Hrvatski košarkaši odradili trening uoči odlaska na Olimpijski pretkvalifikacijski turnir

U belgijskoj reprezentaciji, koju vodi hrvatski stručnjak Dario Gjergja, najbolji su bili Emmanuel Lecomte sa 16 poena i Thijs De Ridder s 11 koševa i 11 skokova.

Prvih pet minuta trajala je rezultatska neizvjesnost u dvoboju hrvatskih i belgijskih košarkaša, a onda je do izražaja došla kvaliteta koju je Sesarovoj momčadi donijelo priključenje Darija Šarića, Ivice Zupca, Maria Hezonje i Jaleena Smitha. Bez obzira što nisu imali na raspolaganju previše vremena za uigravanje napadačkih akcija, hrvatski košarkaši su od prvih minuta olimpijskih pretkvalifikacija u Istanbulu pokazali zavidnu razinu obrambenog angažmana. Tako su uspjeli limitirati Belgijce na samo osam koševa u prvoj četvrtini koju su završili s prednošću od deset poena (18-8),

Od 7-6 u 4. minuti utakmice do 21-8 u 11. minuti, hrvatska obrana je djelovala gotovo neprobojnom za sve belgijske pokušaje.

Zagreb: Hrvatski košarkaši odradili trening uoči odlaska na Olimpijski pretkvalifikacijski turnir

Hrvatska je poluvrijeme završila s 21 košem viška (39-18), napravivši dvije serije od 8-0, prvu na prijelazu iz prve u drugu četvrtinu, a drugu na kraju prvog poluvremena.

Ivica Zubac je već na polovici utakmice bio na 'double-double' učinku s 12 koševa i 10 skokova, kapetan Dario Šarić je ubacio 11 poena uz tri asistencije. Mario Hezonja je svih devet poena ubacio izvan crte 6,75 m, bez promašaja za tricu (3/3).

Drugi dio nije donio nikakvu promjenu u pristupu, a time ni u zbivanjima na terenu. Tako je Hrvatska došla do okruglih +30 (57-27) u 26. minuti, a prednost je do kraja trećeg razdoblja narasla na +38 (69-31) zahvaljujući dalekometnoj trici sa zvukom sirene koju je pogodio šuterski vrlo raspoloženi Hezonja.

Zagreb: Hrvatski košarkaši odradili trening uoči odlaska na Olimpijski pretkvalifikacijski turnir

Nastavio je Hezonja zatrpavati koš belgijske reprezentacije do najveće hrvatske prednosti od 46 poena (81-35) u 34. minuti. Tek tada je došlo do blagog opuštanja Sesarove momčadi, uzrokovane i igračkim rotacijama, pa su Belgijci uspjeli napraviti seriju 12-0 te na kraju svesti svoj zaostatak na 31 koš (86-55). 

U prvoj utakmici u ovoj skupini Švedska je pobijedila Nizozemsku s 91-89, ali tek u dodatnih pet minuta, jer je na kraju osnovnog dijela utakmice rezultat bio 81-81.

Hrvatska će sljedeću utakmicu u dvorani Sinan Erdem igrati u ponedjeljak, od 19 sati po srednjoeuropskom vremenu, a suparnik će im biti Švedska. Prethodno (16 sati) će igrati Belgija i Nizozemska. (Hina)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Pretkvalifikacije za OI, prvo kolo 14.15 , Istanbul
Hrvatska
86 : 55
Belgija
Sortiranje događaja
KRAJ

Belgijci su se upalili kada je već sve bilo gotovo. Izbornik Sesar je u zadnjoj četvrtini odmorio stožerne igrače, a Belgija smanjila ogromnu prednost koja je u jednom trenutku iznosila i plus 46 za Hrvatsku.

Iduću utakmicu Hrvatska igra već u ponedjeljak sa Švedskom.

8'

Badžim prekida seriju Belgijaca, dobro je ubacio 'floater'. A onda je Ljubičić izborio prekršaj, no nije pogodio slobodna bacanja.

Hrvatska se obranila, Perković krasno zabio tricu.

8'

Lecomte je pogodio dva slobodna bacanja i Belgija je u seriji 13-0.

7'

Sesar je povukao većinu prve petorke na klupu i dao šansu igračima koji su danas dobili manje minuta. Malo smo stali, a Belgijci su to iskoristili i u nekoliko akcija smanjili zaostatak na 36 razlike.

5'

Nekoliko vezanih poena Belgijaca, koji još, pred sam kraj utakmice, nisu prešli 40 koševa. Hrvatska vodi 81-39.

Komentari 22