Obavijesti

Sport

Komentari 60

Čudesna Vlhova obranila krunu: Slovakinja opet Snježna kraljica

Čudesna Vlhova obranila krunu: Slovakinja opet Snježna kraljica

Fantastična Petra Vlhova obranila je krunu Snježne kraljice te je i ove godine slavila na sljemenskoj utrci! U pravoj drami, s velikom pogreškom u zadnjem dijelu staze ipak je uspjela stići do pobjede

Slovakinja Petra Vlhova pobjednica je slaloma Svjetskog kupa na sljemenskom Crvenom spustu, koji će ući u povijest kao prvi bez gledatelja zbog strogih epidemioloških mjera. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Leona i Zrinka nakon Snježne kraljice 01:47

Pobjednica prošlogodišnjeg izdanja "Snježne kraljice" i vodeća skijašica u Svjetskom kupu Vlhova uspjela je u drugoj vožnji obraniti prednost iz prvog laufa unatoč velikoj pogrešci u zadnjem dijelu staze. Slovakinja je ipak zadržala prednost od samo 5 stotinki ispred Austrijanke Katharine Liensberger, treća je Švicarka Michelle Gisin (+0.2) , dok je četvrta četverostruka pobjednica Zagreba Amerikanka Mikaela Shiffrin (+0.27).

Zagreb: Druga vožnja ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa

Vlhova je dobila šest od zadnjih sedam slaloma Svjetskog kupa i povećala je svoju prednost u ukupnom poretku i poretku discipline. 

- Sretna sam zbog pobjede, iako se nisam osjećala dobro na ovoj teškoj stazi. U drugoj vožnji sam mislila da neću biti među prve tri, ali je na kraju ipak bilo dovoljno - kazala je Slovakinja nakon pobjede.   

Hrvatske predstavnice Zrinka Ljutić i Leona Popović ostale bez plasmana u drugu vožnju. U kišnim i teškim uvjetima za sve skijašice, a posebno one s višim startnim brojevima, Leona Popović i Zrinka Ljutić nisu razočarale, ali su im desetinke nedostajale za plasman među 30 najboljih.

Zagreb: Prva vožnja ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa

Popović je sa startnim brojem 45 imala bolju situaciju, ali je u drugom dijelu staze ostala bez tempa koje bi ju odvelo u drugu vožnju pa je na kraju završila na 35. mjestu sa zaostatkom od 4.18 sekundi zaostatka za Vlhovom.

Zrinka Ljutić je u sljemenskom debiju na stazu išla kao predzadnja u prvoj vožnji, sa startnim brojem 65 te je već prilično načeta podloga uvjetovala nekoliko pogrešaka koje su je koštale plasmana među 30 najboljih. S jednom stotinkom boljim vremenom od Leone Popović, 16-godišnja Zagrepčanka je završila na diobi 33. mjesta, a za plasman u finale trebao joj je za 43 stotinke bolji rezultat.

S ciljem ublažavanja posljedica nedavnog razornog potresa koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna sela, natjecatelji od prvog do 30. mjesta koji će na ovogodišnjoj ženskoj, a potom i u srijedu i muškoj utrci Snježne kraljice, osvojiti nagradni fond odriču se deset posto iznosa svoje nagrade, dok će Hrvatski skijaški savez donirati jednaki iznos. Na taj će se način prikupiti iznos od 350.000 kuna koji će biti uplaćen na službeni račun Državne riznice za donacije financijskih sredstava u akciji "Pomoć za obnovu nakon potresa".

Muški slalom vozi se u srijedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Snow Queen Trophy (Ž), 2. vožnja 16.00 , Sljeme
Sortiranje događaja
VLHOVA:

Baš sam sretna zbog rezultata, nije bilo lako voziti. Nije mi bilo lako vratiti samoppuzdanje, ali ipak sam uspjela postići najbolji rezultat unatoč teškim uvjetima. Druga vožnja je također bila izazov. Ipak, kada sam mislila da neću uspjeti smogla sam snage i napala sam stazu. Mislila sam da neću uspjeti i da neću biti među prve tri u drugoj vožnji. Ali, nevjerojatno, pobjedila sam. Ovo je za mene jako emotivna pobjeda, rekla je nakon pobjede na sljemenskoj utrci Snježna kraljica Petra Vlhova.

Poruku joj je poslala i legendarna Veronika Zuzulova. Smirila ju je i dala pokoji savjet.

- Pisala mi je na temelju svojeg bogatog iskustva i poslušala sam ju. Jučer se nisam dobro osjećala, ali sam dobro spavala i danas je bio moj, savršen dan.

VLHOVA JE SNJEŽNA KRALJICA

Kakva drama na Sljemenu! Čudesna Petra Vlhova obranila je titulu Snježne Kraljice nakon što je u dramatičnoj utrci ipak uspjela stići do pobjede poslije velike greške u posljednjem dijelu staze.

Druga je završila Austrijanka Katharina Liensberger, a treća Švicarka Michelle Gisin. Mikaela Shiffrin je ostala na četvrtom mjestu.

LIENSBERGER PREUZELA VRH

Liensberger prva! Riskirala je zadnjih pet, šest vrata, spustila se na glavu i sada je Austrijanka prva!

Još Vlhova i znat ćemo tko je nova Snježna Kraljica!

GISIN VODI

Greška u zadnjem dijelu nije bila dovoljna i sjajna Michelle Gisin skinula je Shiffrin s vrha! S minimalnih -0.05 ušla je u cilj s ukupnim vremenom 1:59.30.

SHIFFRIN PRVA

Nevjerojatna vožnja četverostruke sljemenske pobjednice Mikaele Shiffrin! Amerikanka je sjajnim nastupom doskijala do prvog mjesta i uvjerljivo sa 1,13 prednosti preuzela vrh!

Na redu su najbolje tri u prvoj vožnji!

Komentari 60