Obavijesti

Sport

Komentari 18

Hrvati sjajni u Chamonixu: Zubo i Vidović došli do novih bodova

Hrvati sjajni u Chamonixu: Zubo i Vidović došli do novih bodova

Četvorica su krenula, dvojica ušla u drugu vožnju - i stigla do bodova! Filip Zubčić i Matej Vidović odradili su dobre nastupe u drugoj vožnji, a pobjedu je na koncu uzeo Clement Noel ispred Zenhauserna i Schwarza

Francuski skijaš Clement Noel pobjednik je osmog slaloma sezone Svjetskog kupa u Chamonixu, a od četvorice hrvatskih skijaša koji su startali, dvojica su ušla u drugu vožnju i na koncu osvojila bodove. Filip Zubčić je zauzeo 15. mjesto, dok je Matej Vidović bio 22.

POGLEDAJTE VIDEO: Zubčić u 'Zvijezde vrište'

Pokretanje videa...

Filip Zubčić 'skinuo' Momčila Otaševića s trona *Šebalj u transu* | ZVIJEZDE VRIŠTE | Epizoda 52 10:13

Noel je nakon prve vožnje bio treći, no odličnim nastupom usprkos teškim uvjetima na stazi probio se do prve pozicije ostvarivši sedmu pobjedu u karijeri. Posljednji put slavio je upravo u Chamonixu u veljači prošle godine.

Zanimljivo, Noel je tako postao sedmi različiti pobjednik u slalomu ove sezone. Švicarac Ramon Zenhausern je pobijedio u Alta Badiji, Norvežanin Henrik Kristoffersen slavio je u Madonni di Campiglio, u Zagrebu je pobijedio Nijemac Linus Strasser, u Adelbodenu Schwarz, Austrijanac Manuel Feller osvojio je prvi od dva slaloma u Flachauu, a drugi Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag. Schwarz je slavio i u noćnom spektaklu pod svjetlima reflektora u Schladmingu, a sada i Noel.

Švicarac Ramon Zenhausern je ostao na drugom mjestu kao i nakon prve vožnje, dok je Austrijanac Marco Schwarz, vodeći nakon prvog nastupa, na koncu bio treći.

Korak do senzacije i postolja ostao je Švicarac Luca Aerni koji se probio sa 29. na četvrto mjesto. Nažalost postolje mu je izmaknulo za tri desetinke.

Od četvorice hrvatskih predstavnik koliko ih je nastupilo u Chamonixu, do bodova su doskijali Filip Zubčić i Matej Vidović. Zubčić je na koncu zauzeo 15. mjesto, pokvarivši za tri mjesta plasman iz prve vožnje, dok je Vidović u drugoj vožnji napredovao za jednu poziciju osvojivši 22. mjesto. Drugi put ove sezone Vidović je osvojio bodove nakon što je u Zagrebu zauzeo 12. poziciju.

U Chamonixu su nastupila još dvojica hrvatskih skijaša. Istok Rodeš je nakon prve vožnje zauzeo 40. mjesto, dok Samuel Kolega nije završio prvu vožnju.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Francuz Alexis Pinturault sa 892 boda, drugi je Schwarz sa 626 bodova, dok treću poziciju drži Švicarac Marco Odermatt sa 607 bodova.

Zubčić je šesti sa 478 bodova, dok se Vidović nalazi na 93. mjestu sa 31 bodom. Samuel Kolega je na 110. mjestu sa 16 bodova, a Istok Rodež je 130. s osam bodova.

U poretku slalomaša vodi Schwarz sa 549 bodova ispred Norvežanina Sebastiana Fossa-Solevaaga sa 387 bodova i Noela koji na trećem mjestu ima 373 boda.

Zubčić u slalomu drži 25. mjesto sa 84 boda, Vidović je 33. sa 31 bodom, Kolega je četiri mjesta niže sa 16 bodova, a Rodež na 45. mjestu s osam bodova.

U nedjelju je u Chamonixu na rasporedu još jedan slalom. Prva vožnja kreće u 9.30 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Slalom 2. vožnja, Svjetski kup 12.30 SATI , Chamonix, Francuska
Sortiranje događaja
KRAJ

Taman prije ulaska u ravni dio, prije drugog prolaza, Marco Schwarz napravio je grešku gdje je i ostavio pobjedu. Nije uspio nadoknaditi zaostatak za odličnim Noelom te je završio treći.

Konačni poredak je - Noel prvi, Zenhausern drugi, a Schwarz treći. Najveće iznenađenje druge vožnje Luca Aerni ostao je kratkih rukava i nažalost postolje mu je izmaknulo za 3 desetinke.

Hrvatski predstavnici danas su bili sjajni. Filip Zubčić i Matej Vidović doskijali su do novih bodova. Zubo je bio 15. s +1.38 zaostatka za vodećim Noelom, Vidović je završio 22. s +1.80 zaostatka, a priliku za novo veselje imat će u nedjelju u novom slalomu u Chamonixu.

13.17

Ramon Zenhausern uspio je nadoknaditi sve u posljednjoj dionici staze i na koncu ciljem prošao kao drugi, s +0.16 zaostatka.

Noel je sada prvi, Zenhausern drugi, a Aerni treći. Preostaje još jedino vodeći u slalomu Marco Schwarz.

NOEL SKINUO AERNIJA

I evo promjene na vrhu. Clement Neol je maksimalno riskirao, odvozio fantastičnu drugu vožnju i s -0.47 preuzeo prvo mjesto. 

13.13

Ne može ni Michael Matt, a nije uspio niti Sebastian Foss-Solevaag. Aerni se još čudesno drži na prvom mjestu!

13.10

I ništaaaa! Loic Meillard je na tri prolaza bio u zelenom i s čak -0.59 ušao u zadnju dionicu. Ali nekako je čudesno izgubio svu prednost i ciljem prošao drugi. Nastavlja se Aernijev san, čovjek je već sad opako u prilici uzeti postolje.

Komentari 18