Sport

Komentari 0

Krenula prodala ulaznica za SP u Kataru: Cijene niže nego prije

Krenula prodala ulaznica za SP u Kataru: Cijene niže nego prije

Još nije poznato koliko će gledatelja moći ući na stadione, ali ulaznice za nadolazeće Svjetsko prvenstvo su u prodaji. Prijave traju do 8. veljače, a zatim slijedi sistem lutrije ako će biti mnogo zainteresiranih

Prva faza prodaje ulaznica za Svjetsko prvenstvo u nogometu u Kataru (21. studenog do 18. prosinca) počela je u srijedu s cijenama nižim od onih koje su bile uobičajene za prijašnja izdanja, objavila je Fifa. Sistem lutrije omogućit će navijačima kupnju ulaznica po početnoj cijeni od 61 euro (69 dolara), što je za trećinu manje od cijene ulaznica koje su se prodavale za SP u Rusiji 2018. No cijena ulaznice za finale mogla bi dosegnuti 1.422 eura (1.607 dolara).

Organizatori nisu još objavili koliko će gledatelja moći ući na stadione s obzirom na nesigurnu situaciju uzrokovanju pandemijom Covida-19. Stanovnici Katara i radnici migranti mogu kupiti ulaznice za manje od 10 eura (11 dolara).

U prvoj fazi prodaje moguće je naručiti ulaznice za pojedinačne utakmice od otvaranja do finala, kao i pakete ulaznica pomoću kojih se mogu pratiti sve utakmice određene momčadi u grupnoj fazi. Novost zbog kratkih relacija u zemlji domaćinu je i komplet ulaznica za četiri utakmice u četiri uzastopna dana na četiri stadiona. Dostupne su i ulaznice za osobe s invaditetom i/ili osobe sa smanjenom pokretljivošću, napisala je Fifa.

Zainteresirani se mogu prijaviti za ulaznice do 8. veljače, objavila je danas Fifa. Ako bude više zahtjeva nego ulaznica, Fifa će organizirati ždrijeb. Sretnici će biti obaviješteni o rezultatima izvlačenja prije 8. ožujka. Završno izvlačenje za ulaznice za SP u Kataru trebalo bi se održati početkom travnja, a prema naznakama u priopćenju FIFA-e to bi moglo biti 1. travnja. 

Najčitaniji članci