Obavijesti

Sport

Komentari 17

Kristijanov nadljudski pothvat je uspio! Istrčao sedmi maraton u sedam dana za oboljelu djecu

Kristijanov nadljudski pothvat je uspio! Istrčao sedmi maraton u sedam dana za oboljelu djecu
4

Prebolio je metastatski karcinom, a onda za oboljelu djecu na splitskoj onkologiji, uz pomoć prijatelja, prevalio 295 kilometara u sedam dana. Ekipa je zaključila putovanje od Splita do Tivta

VIDEO

Nevjerojatan, nadljudski pothvat Kristijana Sindika (45) je uspio. Splićanin je u srijedu kompletirao sedmi maraton u sedam dana. Ponovit ćemo još jednom: sedmi maraton u sedam dana!

Sa svojim suradnicima Rikardom Kuharom i Antom Bebićem prevalio je 295 kilometara od Splita do Tivta u Crnoj Gori, gdje je ekipa sretno stigla do cilja.

POGLEDAJTE ZAVRŠETAK UTRKE:

A sve to za pomoć odjelu dječje onkologije KBC-a Split, za koju je tijekom akcije prikupljeno 140.000 kuna donacija. Ona se, dakako, nastavlja do 1. ožujka, dokad možete donirati simboličnih 100 kuna ili 15 eura i pokazati veliko srce.

- Junački smo odradili i posljednji maraton. Čitavo putovanje od Splita do Tivta bilo je jako izazovno, ali sve zajedno vukao nas je viši cilj da pomognemo malim borcima na splitskoj onkologiji. Idućih dana pribrojat ćemo donacijama i uplate iz inozemstva - rekao je Sindik, glavni akter utrke "Zlatna vrpca", koji je i sam prebolio metastatski karcinom.

Kristijan je baš u vrijeme pandemije korona virusa htio podići svijest o potrebama najmlađih koje su, smatra, bačene i drugi plan, a prikupljenim novcem planiraju kupiti medicinsku opremu koja djeci može spasiti život.

Posljednja etapa maratona započela je u Čilipima, a Kristijana su pratili i maratonski klub Konavle, triatlonski klub Dubrovnik, kasnije i triatlonci iz Kotora. Usprkos jakoj kiši koja je stvorila lokve po cesti, na gradsku rivu Pine u Tivtu maratonci su stigli oko 14.30, uz čestitke navijača.

Puno ljudi zaslužuje priznanje zbog ovog pothvata, ne samo oni koji su ga u cijelosti i istrčali. Recimo, Bruno Grgurević istrčao je prva tri, ali nakon toga nije mogao nastaviti.

Helena Bule odradila je šest polumaratona i kompletan posljednji maraton od Čilipa do Tivta za preminulu prijateljicu Maru. Oko 250 trkača pratilo je junake na različitim dionicama maratona, našli su se tu i poneki navijači kako bi ih podržali.

Ovu hvale vrijednu akciju možete podržati minimalnom uplatom 100 kuna ili 15 eura na račun Odjela dječje onkologije KBC-a Split putem IBAN-a HR1424070003106794371 (OTP banka d.d., Split).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića