Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
23 komentara

Kriza u Zagrebu: Ili pet igrača ili Veselin Vujović ide iz kluba

ODLAZAK Nešto čudno se događa s mojom momčadi, ne znam ni ja što. Ne mogu više, moram otići na par dana kući u Šabac, poručio je Vujović ljudima iz kluba i - otišao

Handball - Men's Preliminary Group B Slovenia v Germany
Foto: DAMIR SAGOLJ/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
23 komentara

Sve što je u posljednje dvije godine Veselin Vujović gradio u Zagrebu, srušilo se preko noći. Tri utakmice, tri poraza i Liga prvaka već je praktički otpisana. I kao rezultat svega toga, dan poslije ostala je samo jedna dvojba: Ili će otići četiri, pet igrača, ili će otići Veselin Vujović!

Tek što su sletjeli iz Švedske, trener i vodeći ljudi kluba sjeli su za stol. S jedne strane čovjek kojeg direktor Ante Ančić oslovljava s “najbolji trener na svijetu”, s druge, uz Ančića, Božo Jović i veliki gazda Zoran Gobac. Sastanak je trajao satima, a sve se vrtjelo oko dvije opcije iz uvoda - ako ne odlazi trener, tko sve od igrača odlazi? Spominjala su se različita imena, od onih s kraja klupe do onih najiskusnijih, ali konačna odluka je odgođena. Uz puno veće šanse da trener ostane, a svlačionica doživi veći ili manji redizajn.

Nešto se moralo promijeniti, a ovdje ona stara koja kaže da je lakše promijeniti trenera nego “pola momčadi” očito ne vrijedi. Iako, u ovoj priči definitivno ima i trenerove odgovornosti.

Pozdravio se i otišao

Pravi Vuja, u punoj formi, recimo, ne bi dopustio da izgubi nadzor nad svlačionicom. A to mu se očito dogodilo. Sve ono što Zagreb krasilo od Vujovićeva dolaska, ove sezone kao da je nestalo, isparilo. Zapravo, ako možemo plastično objasniti, izgledaju kao juniorska družina koja se tek okupila, kao da se ne poznaju.

Možda ni pojačanja nisu pogođena, ali nema dvojbe da je glavni razlog ovog kaosa to što se Vuja - umorio. Nakon naporne prošle sezone, u kojoj se maksimalno potrošio, odmah se posvetio reprezentaciji Slovenije. Pripreme, turnir u Riju, povratak kući i odmah natrag u klub. Umor se gomilao, a “pregorio” je kad je sezona već počela.

- Ne mogu više, moram otići na par dana kući u Šabac - poručio je Vuja ljudima iz kluba i otišao.

"No win" situacija

Pomoćnik Andrija Nikolić vjerojatno je korektno odradio posao, ali on ima jedan nedostatak. Nije Vuja. I zato ovo što gledamo na parketu nije Vujin Zagreb. I sad slijedi “potres”. Da se samo njega pita, otišlo bi ih i više, a ovako će, uz neke kompromise, danas vjerojatno objaviti na koju četvoricu ili petoricu više ne računa.

Pa pokušati spasiti što se još može spasiti. Zoran Gobac i vodstvo kluba sad su zapravo u “no win” situaciji: bilo da otjeraju nekoliko igrača ili da smijene trenera, u oba slučaja to će vjerojatno biti kraj Zagrebovih ambicija u Ligi prvaka...

Naši partneri pišu
Message