Sport

Komentari 26

Krovinović: Više nam odgovara igra s četvoricom! Da smo ispali, ne bismo se više borili ni za što

Krovinović: Više nam odgovara igra s četvoricom! Da smo ispali, ne bismo se više borili ni za što

Najmlađi strijelac u povijesti Hajduka kaže kako mu rekordi nisu bitni. Zabio je Osijeku sa 16 godina i pet dana. Krovinović se osvrnuo i na sastanak o formaciji: "Neka ostane među nama"

Junak Hajdukove pobjede nad Osijekom i prolaska u polufinale Kupa bio je mladi stoper Luka Vušković, koji je prije tri dana debitirao u Maksimiru i sa 16 godina i dva dana starosti postao najmlađi igrač u povijesti Hajduka, a tri dana nakon toga zabio je gol u Gradskom vrtu i upisao se u povijest kluba i kao najmlađi strijelac. 

- Bilo je teško i gusto, ali dobili smo i prošli smo dalje - kazao je Vušković.

Bio mu je ovo drugi start za seniore i prvi gol, vrlo sličan golu koji je zabio u Ligi prvaka mladih Šahtaru. Glavom, lob golmana...

- Ajmo reći da sam gađao. Gol bih posvetio svom bratu, drago mi je što sam zabio i što smo pobijedili. 

Rekordi su nebitni

Kakav je osjećaj ispisati toliko stranica u povijesti kluba rekordima?

- Osjećaj je predivan, nisam znao da je to rekord, ali rekordi su nebitni, bitno je da smo mi pobijedili i da smo prošli dalje. 

U nedjelju vas čeka Lokomotiva?

- Trebamo se dobro pripremiti do kraja tjedna i dobiti i tu utakmicu.

Osijek i Hajduk sastali se u četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Luka ide bratovim stopama

I drugi strijelac Filip Krovinović bio je zadovoljan prolazom. Kako i ne bi bio, uz gol je upisao i asistenciju za prvi gol mladog Vuškovića. 

- Luka ide bratovim stopama, nadam se. A što se tiče moje igre, uvijek momčad izbaci pojedinca, danas je izbacila mene. Dokazali smo da nismo zaboravili sve što smo radili u ovih godinu i pol koliko sam ovdje, živimo jedni za druge i za naše navijače, koji su opet potegnuli da budu s nama. Ova nam je pobjeda putokaz za dalje - rekao je Krovinović za Novu TV.

Što smo razgovarali među sobom, neka ostane među nama

- U derbiju smo bili ispod očekivanja i ova nam je utakmica možda bila i prekretnica u sezoni, da smo sad ispali, najvjerojatnije se do kraja sezone ne bismo borili ni za što. Pokazali smo karakter i idemo u obranu titule Kupa - nastavio je.

Na pitanje o formaciji je ne hoteći potvrdio kako su stariji igrači na sastanku tražili od trenera Leke da promijeni formaciju.

- Poznatiji smo po igri s četvoricom braniča, ali što smo među sobom razgovarali neka ostane među nama. No više nam odgovara igra s četvoricom otraga.

Najčitaniji članci