Obavijesti

Sport

Komentari 18

Krvavi okršaj Nelsona, Rakićev back fist i čudesan Holloway!

Krvavi okršaj Nelsona, Rakićev back fist i čudesan Holloway!
1

Havajac se noćašnjom izvedbom nametnuo kao možda i najbolji borac perolake kategorije koji je kročio u oktogon dok je Aleksandar Rakić nastavio pohod na vrh poluteške kategorije

VIDEO

Noćašnji UFC 231 u Torontu donio je pregršt uzbuđenja. Fantastična izvedba Maxa Hollowaya u kojoj je izdominirao do noćas neporaženog Briana Ortegu u glavnoj borbi večeri te slavio tehničkim nokautom u četvrtoj rundi bila je samo šlag na tortu još boljeg cjelokupnog eventa koji je zabavljao publiku u Kanadi.

MMA: UFC 231-Weigh Ins MMA: UFC 231-Weigh Ins

Havajac se noćašnjom izvedbom nametnuo kao možda i najbolji borac perolake kategorije koji je kročio u oktogon, a imajući u vidu da je Jose Aldo Junior godinama bio neprikosnoven, onda je jasno o kakvoj razini stand upa je riječ kada je u pitanju trenutni prvak kategorije do 66 kilograma.

Ostaje nejasno zašto je Ortega odlučio boksati s klasnim stand up borcem umjesto da je taktiku bazirao na BJJ-u. Očito ga je ipak malo previše ponio moment neporaženosti, hypea i nokauta nad legendarnim Frankiejem Edgarom premda fantastičan all-rounder kao on ima sav kredit što je odabrao upravo tu taktiku.

Čini se da ga je već u startu meča malo poljuljala nevjerojatna obrana od rušenja koju je noćas pokazao Holloway, no ipak je, uzevši u obzir nekoliko mogućih ishoda borbe, trebao više hrvati, graditi ulaz u klinč i borbu pokušati preseliti u parter.

Ishod je da je dobio toliko batina koliko nije u cijeloj karijeri i sada će morati iznova potvrditi status top contendera.

A što reći za Hollowaya. Od klinca koji je posljednji put izgubio od Conora McGregora i kojeg bi danas vrlo vjerojatno nadboksao, pretvorio se u stand up zvijer i čovjeka koji 13 mečeva zaredom ne zna za poraz.

Pomalo je smiješno da je jedan takav borac bio underdog, no očito je većini, kako fanova diljem svijeta, tako i samom UFC-u trebala lekcija ponavljanja za što je Holloway sve sposoban.

Kada si van stroja godinu dana lako se zaboravi što si i kako si došao do samog svjetskog vrha. Nevjerojatan osjećaj za prostor i još bolji za distancu krase Hollowaya, a kada se na to dodaju sjajne eskivaže i vezani direkti precizni kao švicarski sat, onda se dobiju sekvence borbe koje vrijedi analizirati svaku zasebno.

Kako sada stvari stoje, uz dužno poštovanje svim ostalim vrhunskim borcima i legendama koje trenutno popunjavaju top 15 perolake kategorije UFC-a, jedini koji bi mogao nauditi Maxu Hollowayu je Zabit Magomedsharipov. Uz uvjet da se probije nekoliko mjesta i zasluži titulu izazivača.

Krvava završnica Nelsona

Islandski borac i član SBG-a Gunnar Nelson u posljednjih nekoliko borbi poljuljao je status porazima od Demiana Maie i Santiaga Ponzinibbija. U nekoliko navrata djelovao je kao da je izgubio momentum, no noćas je odradio sjajan meč protiv više rangiranog borca (13) Alexa Oliveire i slavio svojoj specijalkom RNC-om.

MMA: UFC 231 MMA: UFC 231

Očito mu je pauza od godinu i pol dana pogodovala jer je ostvario pobjedu za pamćenje. Dobar prijatelj našeg Luke Jelčića, kod kojeg je Luka trenirao na Islandu, noćas je brutalnim laktom u drugoj rundi otvorio čelo Oliveiri prije nego ga je završio gušenjem.

Rezultat je bio - krvav. Toliko da je u jednom trenutku Oliveirino lice cijelo bilo krvavo, a takve situacije BJJ majstori ne propuštaju.

Kada je protivnik krvav ili znojan, puno je lakše izvesti gušenje. Tako je Nelson Oliveiri uzeo leđa i bez previše poteškoća zavukao ruku ispod brade.

- Borba je završila kako sam očekivao - rekao je Nelson nakon borbe.

Brutalan nokaut Rakića, Dhiego Lima i još jedan 'walk off' KO

Srpski borac s austrijskim državljanstvom Aleksandar Rakić u UFC je ušao bolje nego što je mogao zamisliti. U tri meča ima tri pobjede i nakon dvije iznimno dominantne izvedbe, jedna dominantnija od druge, konačno je ostvario i prvi prekid na najvećoj pozornici.

Sjajnim back fistom nokautirao je Devina Clarka u prvoj rundi i samo potvrdio zašto će vrlo brzo biti na samom vrhu poluteške kategorije.

Tip je borca koji radi sve. Sjajno hrva, ima nevjerojatnu kondiciju i vrlo je dobar u stand upu. Iz borbe u borbu pokazuje zašto ga većina divizije izbjegava i zašto ga klasni borci s kojima sparira nazivaju 'zvijer'.

- Back fist je udarac koji inače ne radim na sparinzima pa sam iznenadio i sam sebe jer sam očekivao da ću ga nokautirati desnim direktom. Tri pobjede u tri nastupa u UFC-u. Vrijeme je da mi date neko ime za protivnika - rekao je nakon sjajne pobjede.

MMA: UFC 231-Clark va Rakic

Dhiego Lima, brat Douglasa Lime, ostvario je najljepšu pobjedu karijere. Fantastičnim krošeom u prvoj rundi izvrnuo je Chada Laprisea i odšetao. Bio je to još jedan 'walk off' nokaut Brazilca.

MMA: UFC 231-Laprise va Lima

Jimi Manuwa nastavlja negativan trend. Treću borbu u nizu je izgubio, dvije od tri je izgubio nokautom. Sinoć ga je ugasio Thiago Santos nakon sjajne izmjene uz žicu u drugoj rundi. Manuwi su nakon primljenog krošea koljena klecnula i složio se na pod. Teška vremena za nekad najplodnijeg udarača poluteške kategorije.

MMA: UFC 231-Weigh Ins

Spomenimo i da je Valentina Ševčenko pobijedila Joannu Jedrzejczyk jednoglasnom odlukom sudaca i postala prvakinjom ženske muha kategorije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu