Obavijesti

Sport

Komentari 65

'Proljeće u Europi je tu, a nitko ga ne slavi. To je prokletstvo! Smjena? Ne mogu utjecati na to'

'Proljeće u Europi je tu, a nitko ga ne slavi. To je prokletstvo! Smjena? Ne mogu utjecati na to'

U drugom dijelu se dogodio mali pad, pokušali smo to nadoknaditi rotacijama, ali nismo dobili ono što smo očekivali. Ulog je bio velik, ali ostaje 1-1, rekao je Krznar nakon Genka

VIDEO

Dinamo je u pretposljednjem kolu grupne faze Europske lige remizirao s Genkom (1-1) na domaćem terenu te osigurao minimalno odlazak u Konferencijsku ligu. 

Pokretanje videa...

Dinamo - Rapid 3-1 VIDEO

'Modri' su pobjedom mogli potvrditi drugo mjesto i nastavak natjecanja u Europskoj ligi, ali svjestan je trener Damir Krznar da još uvijek ništa nije gotovo. 

- Nemam nešto puno za reći. Izuzetno dobro prvo poluvrijeme, naplatili smo tu dobru igru pa u zadnjoj sekundi šok, primljeni gol iz prekida. Nismo se izvukli iz tog šoka, u drugo poluvrijeme ušli smo s tim mislima. Imali smo neke prilike i poluprilike. Miješaju se osjećaji, cijela svlačionica je klonula, ali mislim da za to nema nikakvog razloga. Ostaje nam još jedna utakmica. Sigurno da ćemo se boriti u Engleskoj i vjerujemo da možemo uzeti taj bod - rekao je Krznar nakon susreta na Maksimiru. 

VIDEO Pogledajte Theophileovu sjajnu loptu i bijeg Menala pa hladan tuš u zadnjem napadu
VIDEO Pogledajte Theophileovu sjajnu loptu i bijeg Menala pa hladan tuš u zadnjem napadu

Treneru, već treća utakmica bez pobjede. Hoće li priče o vašoj smjeni biti još učestalije? Hoće li se spominjati još neka imena za klupu Dinama?

- Smjena? Ne mogu utjecati na to. Ima tu pregršt imena. Nemam mišljenje o tome niti na to ne mogu utjecati. Koncentriran sam na stvaranje novog Dinama, puno je igrača otišlo. Imamo rezultat. Netko će reći da je to slab rezultat, ja mislim da nije - kazao je Krznar.

Dinamo je i dalje u solidnoj poziciji, a u zadnjem kolu 9. prosinca igraju u gostima kod West Hama.

- Prvo poluvrijeme odigrali smo izuzetno dobro, trkački i energetski. Tražili smo tu dubinu preko Menala i Oršića. U drugom dijelu se dogodio mali pad, pokušali smo to nadoknaditi rotacijama, ali nismo dobili ono što smo očekivali. Zadnjih deset minuta bili smo pragmatični i nismo jurili. Čak smo i preskakali igru, išli na ho-ruk, što inače ne radimo, ali ulog je bio velik. Probali smo, nismo uspjeli. Bod je ono što smo dobili, tri smo tražili, ali još nije ništa gotovo - kazao je Krznar. 

Zagreb: Dinamo protiv Genka u 5. kolu UEFA Europa lige odigrao 1:1

Kolo prije kraja grupne faze Europske lige Dinamo je osigurao europsko proljeće treći put u posljednje četiri sezone. 

- Ne slavi ga nitko, a vjerojatno ni vi. Osigurali smo tek treće europsko proljeće u 50 godina. To je prokletstvo Dinama i njegovih želja. Nitko ne može unaprijed uknjižiti bodove protiv Dinama, pa vjerujemo ni West Ham, možemo do boda u zadnjem kolu - kazao je Krznar. 

Nakon Osijeka (1-1) ste rekli da je igra bila dobra. Večeras?

- Procijenite sami - odgovorio je Krznar.

Kolega je inzistirao...

- U prvom poluvremenu bili smo jako dobri. Genk je u drugom poluvremenu bio nešto bolji, ali to su dvije al pari momčadi - rekao je Krznar pa se osvrnuo na momčad Genka:

- Vrlo jednostavna priprema utakmice, kvalitetni su u sredini terena. Dominirali su i u prvoj utakmici u kojoj smo ih pobijedili 3-0. U toj konstelaciji snaga smatrali smo da trebamo tri trkački moćna i potentna igrača. To su definitivno Ademi, Ivanušec i Majer.

Mislite Mišić?

- Tako je, ha-ha. Iako, dobro bi došao i Majer - rekao je Krznar kroz smijeh pa dodao:

- Menalo je bio sjajan, napadao je dubinu i iskoristio jednu priliku.

Situacija s Ademijem. Dobio je jedan nezgodan udarac u drugom poluvremenu, na televiziji je to izgledalo opasno.

- Kapa do poda Ademiju, već je na poluvremenu rekao da može još 15 minuta, a na kraju je izdržao i duže. Hvala mu u moje ime i ime stožera, hvala u ime kluba. Nije prvi put da je interese momčadi stavio ispred svog zdravlja. Nažalost po njega, morat će to napraviti još puno puta - kazao je Krznar. 

Mišić je rekao da nitko u svlačionici ne bi bio zadovoljan proljećem u Konferencijskoj ligi (ako Dinamo bude treći u skupini EL-a)

- Prvi naš cilj bila je jesen u Ligi prvaka i Europskoj ligi. Zatim je to bilo europsko proljeće. Sad smo i to ostvarili. Ljestvicu ćemo podizati maksimalno. Sportaši smo, neuspjehe moramo brzo zaboraviti.

Što je nedostajalo za sva tri boda protiv belgijske momčadi?

- Trebala je psihološka stabilnost koja se poremetila primljenim pogotkom u zadnjoj sekundi drugog poluvremena. Da ga nismo primili, u drugo poluvrijeme ušli bi puno bolje. Otišli smo u rizik, ali nije nam se isplatio, nismo došli do pogotka. Ne mogu se oteti dojmu da je Genk izuzetno jaka momčad, dobro je Ademi rekao da ćemo morati biti još bolji nego u Belgiji da dođemo na Maksimiru do sva tri boda. Genk je primijetio na poluvremenu da imaju problema u sredini, spustili su formaciju, zgusnuli vezni red i prijetili iz kontri preko brzih krilnih igrača.

Komentar na dosadašnju sezonu?

- Ostali smo bez pet prvotimaca na ljeto! Počeli smo pripreme bez reprezentativaca, četiri pretkola trebali smo proći do Europe. Reprezentativci su nam se vratili kao počasni gosti u ložu, a ne da igraju. Pa vodimo protiv Islanđana 3-0, a oni se vrate na 3-2. Od 1. rujna ostali smo bez kompletnog veznog reda. Ademi se ozlijedio, Jakić i Majer su prodani. Zamislite da Real 20 utakmica u nizu igra bez Casemira, Kroosa i Modrića. Imamo jedan taktički trening 10 na 10. Ovi koji su danas igrali idu sutra u regeneraciju - rekao je Krznar pa dodao:

- Ostat ću sutra na treningu s 13 igrača. Kako napraviti trening 10 na 10 s 13 igrača, to još nisam otkrio. Možda ni baba Vanga ne zna kako će završiti zadnje utakmice ove polusezone. Međutim, sve je pod kontrolom, živi smo u Kupu, ali trebali smo BSK pobijediti 9-0, a ne 3-2. U prvenstvu imamo utakmicu manje i u vrhu smo. U Europskoj ligi smo drugi u skupini, to nas vodi dalje. Kako se osjećam? Lud sam, ništa drugo ne mogu biti. 

Jesu li to izlike?

- Rekao sam, zadovoljan sam s našom izvedbom do sad. Trebala bi ta izvedba biti bolja, ali nije. Objasnio sam zašto - kazao je Krznar.

Jeste li vi odgovorni za te rezultate?

- Jedina odgovornost je moja i ja sam to uvijek isticao. Nisu to izlike, ali morao sam reći svoju stranu priče. Te sve stvari ste trebali detektirati i vi - zaključio je Krznar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao