Obavijesti

Sport

Komentari 6

Krznar: Igramo kao nabujala rijeka i šteta što je sada prekid! Ali vidimo se brzo na Rujevici

Krznar: Igramo kao nabujala rijeka i šteta što je sada prekid! Ali vidimo se brzo na Rujevici

Neki kažu da imamo slatke brige. Jednostavno, morate ostaviti igrače koji apsolutno zavrjeđuju i razina su Dinama. Neke čak i van kadra, neke na klupi, neke s klupe ne stavljati, ističe trener Dinama Damir Krznar

VIDEO

Dinamo je u nedjelju protiv Dragovoljca iskreirao drugu najveću pobjedu u povijesti 'plave' momčadi. S visokih 8-0 pali su gosti iz Sigeta što je izazvalo veliko zadovoljstvo kod trenera Damira Krznara.

POGLEDAJTE VIDEO: Čudesna večer u Belgiji

Pokretanje videa...

Čudesna večer Dinama u Belgiji: 'Modri' potopili domaćina 01:01

- Prekrasna večer zaista. Puno nam je toga polazilo za nogom, sedam, osam prekrasnih pogodaka. Ima i nešto za čime možemo žaliti, a to je da slijedi reprezentativna pauza. Krenuli smo kao nabujala rijeka. Šteta što se sve sada prekida, ali samo na 14 dana. Nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje. Iskrene čestitke i kapa do poda cijeloj momčadi. Zaista su danas bili fantastičan tim, svih 20. Znači oni na klupi, pa i oni na tribini i oni na terenu. Osjetila se ta konekcija među njima i vratili su to jedni drugima na prekrasan način - započeo je Krznar pa prokomentirao situaciju u kojoj se Dinamo vraćao ligaškim obvezama nakon gostovanja u Belgiji:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pribojavali smo se toga jer imate bezbroj primjera gdje obično nakon takvog, i fizičkog i emocionalnog, pražnjenja u Europi dolazi do nekakvog pada. Dva, tri dana smo radili da ostanemo s tom dozom energije i trke. Danas je na sastanku prva stvar bila broj brzinskih akcija, kilometri, broj duela, u tome svemu moramo biti bolji od Dragovoljca. Onda smo svojom kvalitetom ispred. I mislim da smo i po tim statističkim pokazateljima bili iznad. Čak ono što veseli, ali je i nevjerojatno, Dinamo je imao 11 prekršaja, a Dragovoljac devet.

Ovo nije bila udarna momčad Dinama, a opet je bila sjajna, dominantna izvedba.

- Neki kažu da imamo slatke brige. Jednostavno, morate ostaviti igrače koji apsolutno zavrjeđuju i razina su Dinama. Neke čak i van kadra, neke na klupi, neke s klupe ne stavljati. Puno puta smo ponavljali da imamo 25 igrača koji u svakom trenutku mogu biti dio prve Dinamove postave i to se i danas pokazalo.

Dinamova izvedba danas je bila praktički bez mane. Osam golova, jedan ljepši od drugoga.

- Svi su golovi bili prekrasni, naravno da je taj prvi uvijek najbitniji jer otvori vrata. Nakon 2 ili 3-0 jednostavno padnu sve kočnice, momčad se rastrči, postane raspoložena i za vic i za ideju. Nisu to zloupotrebljavali i to je bitno. I praktički puno toga lijepoga se izrodi. Na kraju krajeva, imali smo takav profil igrača da su svi virtuozi u svojem poslu.

Kako zadržati ovu atmosferu iduća dva tjedna?

- Sada se razdvajamo, dosta igrača nam odlazi u reprezentacije, ali opet je plus što odlaze puna srca i raspoloženi. S osjećajem da su napravili nešto veliko i dobro. Nadamo se da će se takvi i vratiti. Želimo im sreću u reprezentacijama, prije svega zdravlja. Oni koji ostaju pokušat će zadržati ovaj ritam, ali i nivo. Vidimo se brzo nazad na derbiju na Rujevici i nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom tonu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu