Obavijesti

Sport

Komentari 44

Krznar im crta kako će igrati: Igrači Damira vole i poštuju...

Krznar im crta kako će igrati: Igrači Damira vole i poštuju...
1

Damir Krznar (41) najzaslužniji je za dobru partiju protiv PSV-a. Jednom je glumio sakupljača lopti samo da može dovikivati beku Luisu Ibanezu što mu je činiti

VIDEO

Damir Krznar može biti vrhunski stručnjak. Razumije nogomet, sistematičan je, rekao je Ilija Lončarević (69).

- Što je najvažnije, još uči. Ne bojim se za njega - dodao je.

Krznar je prvi posao dobio upravo kod Lončarevića, kojemu je bio pomoćnik u Interu. 

- Vodio sam kadete Intera kad me Ilija Lončarević pozvao da mu budem asistent. Bio sam presretan jer Iliju smatram vrhunskim trenerom - prisjeća se Krznar.

Vrlo brzo je došao poziv iz Dinama, asistirao je Kruni Jurčiću. Snimao je protivnike, vodio treninge, a kad je trebalo, maskirao se u sakupljača lopti i davao upute, kao Ibanezu prije dvije godine protiv Ajaxa.

- Korektan je, pošten i pun znanja. Takvog igrači lakše prihvate. Kod nas nije lako biti trener, no za Damira se ne bojim. Trenera koji toliko zna ne mogu baciti u zapećak - rekao je Lončarević i dodao:

- Vrijeme mu je da krene dalje, da preuzme samostalno momčad jer to može.

U paru sa Zoranom Mamićem Krznar je vodio četiri utakmice. Imaju tri pobjede i jedan neodlučeni rezultat. Čačića, Jurčića i Ivankovića u Dinamu više nema. Krznar je još tu. Igrači ga poštuju i vole s njim raditi. Da se pita njih, oni bi ga ostavili.

- Zaslužuje šansu. Znanje mu nije sporno, ima nogomet u malom prstu. Može voditi Dinamo. Samo znanje nije dovoljno, treba zaslužiti i poštovanje igrača, suradnju, a čini mi se da bi i to mogao - rekao je Nenad Bjelica.

S trenerom bečke Austrije pohađao je HNS-ovu trenersku akademiju. Bjelica u šali kaže da su prepisivali od Krznara.

- Ha, ha, ne znam baš da su prepisivali, nisam vidio jer ne bih to dopustio. Istina je da je u jakoj generaciji s Nikom Kovačem, Tudorom, Bjelicom, Vukasom... bio među najboljima. Uzoran u svemu, odličan student - rekao je voditelj akademije Vatroslav Mihačić.

Krznaru još preostaje diploma za Uefinu Pro licenciju.

- Ne sumnjam u njega - kaže Mihačić.

A tko zna bi li se Krznar, jedan od najboljih studenata u povijesti trenerske akademije HNS-a, uopće danas bavio tim poslom da mu je uspio plan s uzgajanjem nojeva.

- Što je bilo s nojevima? Ha, ha! A ništa, nije išlo pa su završili svi u kobasicama. Srećom, nismo izgubili puno novca, izvukli smo se iz tog posla s malim minusom - kaže Damir.

Kao igrač imao je nevjerojatan peh. Trebao je biti u momčadi za SP 1998., ali popucali su mu ligamenti u koljenu i na prvenstvo je otišao Anthony Šerić...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku