Sport

Komentari 269

Dinamo teškom mukom srušio Slaven! VAR zakazao kod gola

Dinamo teškom mukom srušio Slaven! VAR zakazao kod gola

Susret je obilježilo i nesigurno suđenje glavnog suca Pajača, te nespretnih reakcija VAR-a. Prvenstveno kod gola Tolića kada VAR nije vidio prekršaj na Godi

Nogometaši Dinama u susretu su 32. kola kao gosti u Koprivnici svladali Slaven Belupo s 2-0 (0-0) pa sada imaju velikih sedam bodova više od drugog Osijeka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Susret u Koprivnici za sobom će vući repove zbog nesigurnog suđenja Pajača, a i čudnih reakcija VAR-a Vidulina. Prvenstveno se to odnosi na vodeći pogodak Dinama kada ni Pajač, ali još čudnije Vidulin, nisu vidjeli prekršaj Oršića na Godi.

Naime, nakon što je sjajni domaći golman Filipović obranio prvi pokušaj Tolića, lopta se vratila Dinamovom igraču koji se odlučio lobati Filipovića. Lopta je u paraboli išla u mrežu, a na gol-liniji ju je glavom pokušao izbiti Goda. No, u braniča Slavena se zaletio Oršić koji ga je odgurnuo s obje ruke i ubacio u mrežu.

Uslijedila je provjera putem VAR-a, Pajač je pokazao na sredinu igrališta i Dinamo je stigao do vodstva.

U akciji koja je prethodila golu Oršić je odlično povukao sa sredine igrališta i idealno uposlio Tolića čiji je udarac sa šest metara obranio Filipović.

Zagrebački sastav pobjedu je potvrdio u 86. minuti nakon brze i precizne akcije u kojoj je Tolić izbacio Jakića na desnom krilu, uslijedio je prizemni ubačaj na nečuvanog Oršića koji je s 10-ak metara bio precizan.

Inače, već početkom drugog poluvremena VAR je bio u akciji. Gvardiol se ubacio iza leđa Boseca i dobio loptu u idealnoj poziciji za udarac prema golu, no Bosec ga je povukao za ruku pa je Pajač pokazao na bijelu točku, a ujedno i isključio braniča domaćih. No, pregledom snimke ustanovljeno je kako je Gvardiol bio 20-ak centimetara u zaleđu, pa su poništene odluke i o penalu i o crvenom kartonu.

Vodeći Dinamo sada ima 74 boda iz 31 susreta, drugi je Osijek sa 67 bodova iz također 31 susreta. Slaven Belupo je ostao sedmi sa 31 bodom, jednim manje od šestog Šibenika, pet više od osmog Varaždina i devete Lokomotive, a šest više od 10. Istre 1961.