Obavijesti

Sport

Komentari 315

Nastavak 'tradicije': Bizaran gol Dinama za slavlje protiv Gorice

Nastavak 'tradicije': Bizaran gol Dinama za slavlje protiv Gorice

Nakon što su se Goričani dobro branili prvih pola sata, primili su nesretan gol. Lopta se od Albija Doke odbila direktno u mrežu Banića te je ubačaj zapravo završio u mreži

Nogometaši Dinama svladali su Goricu s 1-0 (1-0) u prvoj utakmici 5. kola HT Prve lige. Dinamo je do pobjedničkog gola došao u 36. minuti, kad je ubačaj Moubandjea s lijevog boka pokušao blokirati Albi Doka, od kojeg se lopta čudno odbila, u visokom luku preletjela golmana Gorice Ivana Banića i završila u mreži.

Krznar dao priliku 'pričuvama', a do pobjede vukli Jakić i Majer. Bulat se dopao, ali i ozlijedio...
Krznar dao priliku 'pričuvama', a do pobjede vukli Jakić i Majer. Bulat se dopao, ali i ozlijedio...

Dinamo je pobjedom došao do trećeg mjesta i sa sedam bodova se bodovno izjednačio s Rijekom, Hajdukom i Lokomotivom. Vodeći Osijek ima 10 bodova iz četiri utakmice. Nakon drugog uzastopnog poraza, Gorica je ostala na šestom mjestu sa šest bodova. 

Pokretanje videa...

Dinamo VIDEO

Damir Krznar je protiv Gorice izveo kombiniranu postavu bez nekolicine igrača koji su sudjelovali u pobjedi u Varšavi, poput strijelca Bartola Franjića, asistenta Luke Ivanušeca, hrvatskih reprezentativaca Brune Petkovića i Mislava Oršića.

Dinamo i Gorica sastali se u 5. kolu HT Prve lige

Unatoč tome, domaća momčad je očekivano imali veliku nadmoć u posjedu lopte, što je odgovaralo i Gorici, čiji se trener Krunoslav Rendulić opredijelio za prijetnje iz kontranapada. Bilo ih je nekoliko, ali nije nije završila čistom prilikom. Ni Dinamo nije bio pretjerano konkretan i precizan u završnici, ali je na vrlo sretan i pomalo bizaran način hrvatski prvak u 36. minuti došao do jedinog pogotka na utakmici.

Švicarski reprezentativac Francois Moubandje je dobro istrčao kontranapad po lijevoj strani, dobio pravovremenu loptu i s pozicije skraćenog kornera odlučio ubaciti lijevom nogom u kazneni prostor. Suparnički branič Albi Doka je u najboljoj namjeri uklizao kako bi blokirao ubačaj, lopta se od njegove noge odbila, dobila čudnu putanju i u visokom luku preletjela vratara Gorice Ivana Banića te završila u mreži.

Dinamo i Gorica sastali se u 5. kolu HT Prve lige

Mogao je Dinamo u drugom poluvremenu povećati prednost, ali je Banić imao nekoliko zapaženih intervencija, poput one u 65. minuti kad je pucao Lovro Majer te u 85. minuti kad se Lirim Kastrati po desnoj strani sjurio u kazneni prostor, dobio odličnu loptu od Špikića, ali ne uspijeva svladati Banića u situaciji "jedan na jedan".

Tako je Maksimir ostao jedini prvoligaški teren na kojem Gorica od ulaska u prvoligaško društvo još nije uspjela osvojiti nijedan bod, a četiri puta je u sedam dvoboja gubila samo s jednim golom razlike.   Utakmicu je sudio Dario Bel iz Osijeka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
5. KOLO 1. HNL 20:00 , STADION MAKSIMIR, ZAGREB
Dinamo
36' Moubandje
1 : 0
Gorica
Sortiranje događaja
90' NADOKNADA

Igrat će se još tri minute.

85'

Za Dinamo je iz igre izašao Kristijan Jakić, a ušao je Bartol Franjić.

85'

Velika prilika za Dinamo! Kastrati je izbio sam pred Banića, ali Kosovar u dresu 'modrih' nije uspio pogoditi pokraj gostujućeg golmana! Odlično je reagirao Banić i obranio čistu šansu te ostavio goste u igri! 

75'

Neugodno je sada zaprijetio Lovrić iz slobodnjaka, ali odlično je nogama njegov šut obranio Dominik Livaković. Odmag su gosti nastavili s napadom, ali ubrzo je to očistila domaća obrana.

65'

Iz igre je izašao Duje Čop, a ušao Bruno Petković. Za Goricu je igru napustio Jurica Pršir, a ušao Niko Janković.

Komentari 315