Obavijesti

Sport

Komentari 0

Kup ide u Gruž nakon četiri godine! Jug deklasirao Jadran

Kup ide u Gruž nakon četiri godine! Jug deklasirao Jadran
2

Dubrovčani su u rekordnom 27. finalu po 15. put osvojili Kup Hrvatske, a Jadran je ostao na jednom trofeju osvojenom prošle godine. U ženskom finalu Mladost je velikim preokretom svladala POŠK

VIDEO

Vaterpolisti dubrovačkog Juga Adriatic osiguranja pobijedili su splitski Jadran 10-5 (3-2, 4-2, 2-0, 1-1) u finalnom dvoboju Kupa Hrvatske u Zagrebu te su nakon četiri godine ponovno osvojili ovaj trofej uzvrativši Splićanima za poraz u prošlogodišnjem finalu. 

Rezultatska neizvjesnost potrajala je do sredine druge trećine, kad je Jadran još uvijek bio u igri za obranu naslova u domaćem kup natjecanju. Naime, pogotkom Butića iz peterca u 13. minuti Jadran je izjednačio na 4-4.

No, u preostalih 3:18 minuta druge trećine "jugaši" su postigli tri pogotka i poluvrijeme dočekali s vodstvom 7-4. Splićani su na novi pogodak, njihov posljednji na utakmici, čekali sve do zadnje četvrtine. No, tada je prednost Juga već bila 9-4, a do kraja utakmice nije ostalo dovoljno vremena da bi Jadran mogao napraviti preokret.

Zadar: Vaterpolo Superkup 2022, Jug - Jadran

Za pobjednike je Marko Žuvela postigao tri pogotka, a po dvaput su strijelci bili Loren Fatović i Maro Joković.

Jadran je imao petoricu strijelaca sa po jednim pogotkom, a najbolji u momčadi bio je vratar Ivan Marcelić sa 10 obrana. Na drugoj strani Toni Popadić je zaustavio 12 udaraca splitskih igrača.

Dubrovčani su u rekordnom 27. finalu po 15. put osvojili Kup Hrvatske, a Jadran je ostao na jednom trofeju osvojenom prošle godine.

Jug Adriatic osiguranje je tako došao do drugog trofeja u ovoj polusezoni, nakon što su bolji od Jadrana bili i u hrvatskom Superkupu.

Mladostašicama 10. Kup

Vaterpolistice zagrebačke Mladosti osvojile su Kup Hrvatske svladavši splitski POŠK 1937 sa 7-6 (1-2, 0-0, 3-4, 3-0), uz veliki preokret u finalnom dvoboju odigranom u petak na bazenu uz Savu.

Naime, nakon što su Zagrepčanke postigle prvi pogodak na utakmici, Splićanke su odgovorile s četiri uzastopna gola i povele sa 4-1. Mladost je više od 18 minuta ostala bez pogotka, a u posljednjih osam minuta POŠK 1937 je ušao s dva gola prednosti (6-4).

U zadnjoj četvrtini "mladostašice" su do preokreta stigle postigavši tri pogotka u završne tri minute. Pobjednički gol 50 sekundi prije kraja, u situaciji s igračicom više, postigla je Nina Medić kojoj je to bio drugi pogodak na utakmici.

Za pobjednice su po dva gola još postigle Matea Skelin i Ria Glas, a jednom je mrežu zatresla Kiara Brnetić. Vratarica Latica Medvešek zaustavila je 12 pokušaja suparnica.

Kod Splićanki su po dva gola postigle Alka Lulić i Iva Rožić, a po jedan Lara Srhoj i Karla Srdanović. Lucia Buljac je obranila 11 udaraca.

Vaterpolisticama Mladosti ovo je ukupno deseti osvojeni trofej u natjecanju za Kup Hrvatske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida