Obavijesti

Sport

Komentari 22

Kupio kuću od susjeda jer su bili bučni, a u garaži ima 'zvijer' koju je platio 32 milijuna eura

Kupio kuću od susjeda jer su bili bučni, a u garaži ima 'zvijer' koju je platio 32 milijuna eura

Leo Messi godišnje 'omasti brk' s 50 milijuna dolara. Ali samo od plaće. Kada dodate u to sponzore i reklame, cifra se godišnje penje na vrtoglavih 126 milijuna dolara...

VIDEO

Zavirite li na njegov Instagram profil, tamo nećete pronaći fotografije njegovih vila, jahti pa čak niti automobila. Tek pokoja fotografija s ljetovanja. Sušta suprotnost današnje realnosti u kojoj sportaši svakodnevno javnosti prikazuju plodove svog rada kroz prizmu nevjerojatnog luksuza.

Pokretanje videa...

Messi mjeri temperaturu 00:44

Leo Messi (33) je samozatajan tip koji se ne želi eksponirati u javnosti, njegova supruga Antonella i on nisu poput Cristiana Ronalda i Georgine koji svakodnevno objavljuju fotografije iz svog carstva kako bi očarali javnost. Ali nije ni zvijezda Barcelone cijepljena protiv luksuza. A gdje bi bio uz toliku godišnju zaradu.

Omaleni Argentinac godišnje 'omasti brk' s 50 milijuna dolara. Ali samo od plaće. Kada dodate u to sponzore i reklame, cifra se godišnje penje na vrtoglavih 126 milijuna dolara, a vrijednost njegove imovine je procijenjena na nevjerojatnih 480 milijuna dolara!

GETAFE CF v FC BARCELONA. LA LIGA 2020/2021. ROUND 6.

Eto, takav je život jednog od najboljih nogometaša u povijesti. Osvajač šest Zlatnih lopti, čovjek koji je s Barcelonom osvojio 34 trofeja. Ma čovjek je čudo prirode. A čudo prirode je i ono što posjeduje. Sve je zaslužio nevjerojatnim talentom i radom, sve do posljednjeg centa.

A na što Leo troši svoje cente? Kako je jedan od onih koji svoj luksuz i privatni život drži iza zatvorenih vrata, trebalo je dobro prokopati. I tu se može pronaći svašta. 

Antonella i Leo s tri sina žive na predivnom imanju u bogatom mjestu Castelldefels, daleko od očiju javnosti. Mjesto od cca 60.000 stanovnika je 20 km sjeverno od Barcelone pa Messi ima baš sve nadohvat ruke. Tišinu i mir, a s njegovim jurilicama mu treba 'sekundica' do treninga.

Leo je predivno imanje platio 1,8 milijuna eura, ali zato se marljivo radilo na obnavljanju. Uložio je čak šest milijuna eura, dao izgraditi nogometni teren te ogromni bazen. No, nije bio zadovoljan. Njegovi susjedi su bili u lošem financijskom stanju pa su iznajmljivali sobe u svojoj kući. A to se nije svidjelo Leu jer su turisti zavirivali u njegovo dvorište te fotografirali njega i njegovu obitelj.

Leo Messi, Barcelona, FC Barcelona, Laliga, Football, LFP, Marca, Antonella Roccuzzo

Pa što onda napraviti? Prvo je dao izgraditi zid kako bi turistima uskratio pogled, ali to nije baš bilo u skladu sa zakonom pa su mu susjedi zaprijetili tužbom. Već je bio u sudskim procesima zbog utaje poreza pa igrač Barcelone nije htio prolaziti kroz iste probleme već je napravio ono što i rade najbogatiji sportaši na svijetu. Jednostavno je kupio susjedovu kuću i proširio svoje imanje. 

Ako kojim slučajem nestane struje u Castelldefelsu, ima Leo rješenje. S obitelji će ući u jednu od jurilica i uputiti se u pravo remek djelo od vile koju je dizajnirao poznati arhitekt Luis Garrido. Messijeva druga kuća nalazi se 22 km od Barcelone, a napravljena je posebno prema Leovim uputama pa je tako poprimila oblik nogometne lopte. Za nju je zvijezda Barcelone izdvojila sedam milijuna eura, a pogled vrijedi milijardu eura. On seže prema planini Collserola koja je božanstvenog izgleda.

Cristiano Ronaldo je u nekoliko garaža smjestio 19 automobila, neki od njih su pravo blago poput Bugatti La Voiture Noire za kojeg je iskeširao 16,5 milijuna eura, no ima i njegov najveći rival konja za jahanje. I to skoro pa duplo skupljeg.

Na njegovim društvenim profilima nećete pronaći nijednu fotografiju njegova automobila, a razočarat ćete se i na profilu njegove drage. Obitelj Messi ljubomorno čuva svoj luksuz za sebe, a njega ima na pretek. Možda to ne biste rekli, a i teško je po ičemu zaključiti, ali Leo je veliki zaljubljenik u automobile. 

Jedan od njih je Maserati GranTurismo MC Stradale koji može potegnuti do 300 km/h, a do stotke iz mirovanja dolazi za 4,5 sekunde. Motor je V8, a platio ga je oko 150.000 eura. Tu je i Range Rover Vogue, Pagani Zonda Tricolore, a jedan od dražih mu je Audi R8 kojeg je pak dobio od sponzora. 

FRA, Autosalon Paris

Uz sve te mašine, Leo se posebno diči i ponosi jednim neprocjenjivim blagom. Riječ je o Ferrariju 335 S Spider Scaglietti. Ova jurilica izrađena je 1957. godine, a platio ju je nevjerojatnih 32 milijuna eura na aukciji u Parizu. Može juriti i do 300 km/h.

Automobil je posebno atraktivan jer se momčad Ferrarija u njemu utrkivala na prestižnoj utrci 24 sata Le Mansa 1957. godine, a jedan vozač je odvozio najbrži krug u ovome automobilu.

Kao što i priliči. Najboljem najbolje.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka