Obavijesti

Sport

Komentari 8

HNS spašava klubove: Platit ćemo testove na koronu svima

HNS spašava klubove: Platit ćemo testove na koronu svima
3

Umjesto tri, mogli bi biti samo jedno testiranje, a klubovi neće morati platiti ništa. Sve troškove, a oni bi mogli biti i do 300.000 kuna po klubu, ići će iz džepa Hrvatskog nogometnog saveza

VIDEO

Sezona u hrvatskom nogometu počinje 30. svibnja, a prije toga, prema prijedlogu Zdravstvene komisije HNS-a, klubovi bi trebali napraviti tri testiranja. Uz uobičajene dezinfekcijske mjere, klubovi bi za testiranja igrača i stožera mogli platiti i do 300.000 kuna, što je ogroman novac. Možda ne za Dinamo, Osijek, Hajduk ili Rijeku, no za Inter iz Zaprešića, Varaždin, Goricu, Istru.., to je ogroman novac. 

- Inter neće plaćati testiranja jer nemamo novca - kratak i jasan bio je Branko Laljak, glavni čovjek Intera.

No, iz krovne kuće hrvatskog nogometa stižu dobre vijesti za sve klubove. 

- Moguće da neće biti tri testiranja, već samo jedno, a isto tako je moguće da i ne bude testirajna. No klubovi mogu biti bezbrižni, sav trošak, ako dođe do testiranja, ići će na trošak saveza, klubovi neće morati platiti ništa - rekao je Marijan Kustić, izvršni direktor HNS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odlična je to vijest za hrvatske prvoligaše, ali i za hrvatski nogomet jer znači da klubovi mogu odahnuti i pripremati se za nastavak sezone. Plaćanje testiranja za mnoge klubove u Hrvatskoj bio bi uteg koji bi ih gurnuo duboko ispod površine. Dosta klubova i ovako teško živi, točnije, preživljava pa trošak od nekoliko stotina tisuća kuna bio bila bi im nepremostiva prepreka za nastavak natjecanja. 

Srećom, HNS je izišao u susret klubovima pa ćemo svi zajedno opet uživatu u našem nogometu. Uz, testiranja, HNS je prvi u Europi predložio i uveo cjeloviti model testiranja, projekt koji se radi zbog zaštite igrača. 

Predloženi model, koji kao "pilot projekt" započinje s klubovima Hrvatski Telekom Prve lige, financijski će poduprijeti Hrvatski nogometni savez. Model je posebno zanimljiv Fifi i Uefi jer predlaže prvi sustavni pristup sinkroniziranoj borbi protiv Covid-19 u nogometu, kako u Republici Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

- UEFA i FIFA su sjajno reagirali na predloženi model hrvatskih stručnjaka predvođenih predsjednikom Zdravstvene komisije HNS-a prof.dr. Draganom Primorcem. S ponosom ističem da smo prvi nogometni savez koji sustavno, primjenom cjelovitog modela epidemioloških mjera uključujući i genetičko testiranje, radi značajan iskorak u borbi protiv Covid-19. Mjere koje poduzimamo iznimno su važne u zaštiti zdravlja igrača i stručnih stožera, ali i prevenciji širenja SARS-CoV-2 virusa - rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...