Sport

Komentari 7

Kvržić odlazi kod Prosinečkog, a Lepinjica bi mogao u Chelsea

Kvržić odlazi kod Prosinečkog, a Lepinjica bi mogao u Chelsea

Najskuplji klupski 'eksponat' Ivan Lepinjica u ozbiljnom je fokusu velikog Chelseaja, a kako više nije (kao kod Bišćana) stožerni igrač Rijekine veze, mogao bi otići... Za cca. 5 milijuna eura

Nogometaši Rijeke počeli su zimske pripreme. Na prvu prozivku na Rujevici treneru Simonu Rožmanu (36) javilo se 26 igrača premda je teško očekivati da će sa istim popisom startati u drugi dio HNL sezone.

Zoran Kvržić (31) je, kako potvrđuje i pomoćnik sportskog direktora Ivan Mance (36), na korak od prelaska u turski Kayserispor u koji se nedavno vratio hrvatski nogometni spomenik Robert Prosinečki (50) da klub digne sa zadnjeg mjesta Prve lige i spasi od ispadanja.

Najskuplji klupski 'eksponat', Ivan Lepinjica (20), u ozbiljnom je fokusu velikog Chelseaja, a kako od Rožmanovog dolaska više nije (kao kod Bišćana) stožerni igrač Rijekinog veznog reda, odlazak je lako moguć. Za cca. 5 milijuna eura.

- S Kvržićem imamo džentlmenski dogovor da ćemo ga pustiti ako dođe prava ponuda i njegov je transfer dosta blizu realizacije. Dovest ćemo stopera, a to bi mogli riješiti već ovaj tjedan, želimo konkurenciju Escovalu i Velkovskom. Na lijevom beku ozbiljno računamo na Hrvoja Smolčića, ali... I tu želimo zaoštriti konkurenciju - objasnio je Mance.

Dakle stoper i lijevi bek. I tu priča staje što se pojačanja tiče?

- Ako bude odlazaka onda ćemo i dovoditi nove igrače - rekao je Mance.

Sa Olimpijom na Rujevici

Ovi su igrači u ponedjeljak započeli pripreme: Gorgon, Prskalo, Čolak, Iglesias, Velkovski, Nwolokor, Pavičić, Braut, Andrijašević, H.Smolčić, Lepinjica, Tomečak, Pandur, Puljić, Čeliković, Escoval, Capan, Vuk, Babić, Acosty, Raspopović, Galešić, Bilić, Murić, Lončar i Halilović.

- Vidim u igračima veliku želju i pravu energiju. Svi smo se odmorili i jedva smo čekali da se opet nađemo. Malo ćemo promijeniti trenažni proces, a s obzirom na želju i energiju koju vidim kod igrača vjerujem da nas čeka proljeće puno dobrih rezultata - rekao je šef struke Simon Rožman.

Bijeli su do ponedjeljka na Kvarneru, a onda na četiri dana (13.-17.01.) idu u Umag i to će ponoviti od 20.-24. siječnja. U Umagu će odigrati i tri pripremne utakmice (bez navijača): 15.01. sa FC Slovacko, 17.01. sa mađarskim Budafoki MTE te 22.01. sa kranjskim Triglavom.

Za javnost otvorena bit će 'generalka' pred nastavak HNL-sezone: 25. siječnja od 15 sati na Rujevici sa - ljubljanskom Olimpijom.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci