Sport

Komentari 8

Kyrgios je suspendiran na 16 tjedana! Mora i kod psihologa

Kyrgios je suspendiran na 16 tjedana! Mora i kod psihologa

Temperamentni 24-godišnji tenisač prošli je mjesec nakon turnira u Cincinnatiju morao platiti 113.000 dolara kazne zbog ispada, a ova je nova kazna izrečena jer je na US Openu optužio ATP da je "korumpiran"

Australski tenisač Nick Kyrgios suspendiran je na 16 tjedana i mora platiti dodatnu kaznu u visini od 25.000 dolara zbog lošeg ponašanja na teniskim turnirima u zadnjih 12 mjeseci, odlučio je ATP u četvrtak nakon istrage, dodajući da će Australac imati šest mjeseci da ispuni tražene uvjete kako suspenzija ne bi stupila na snagu.

- Suspenzija će biti ukinuta nakon šest mjeseci kada se uvjerimo da Kyrgios poštuje određene mjere tijekom tog razdoblja, kao što su pravila ponašanja, suradnja s mentalnim trenerom na turnirima i korištenje specijalizirane profesionalne pomoći tijekom razdoblja bez turnira (studeni - prosinac) - naveo je ATP u priopćenju.

Ovaj temperamentni 24-godišnji tenisač prošli je mjesec nakon turnira u Cincinnatiju morao platiti 113.000 dolara kazne zbog ispada, a ova je nova kazna izrečena jer je na US Openu optužio ATP da je "korumpiran". 

Tennis: Western and Southern Open

Novinari su ga tada pitali za mišljenje upravo o toj novčanoj kazni zbog užasnog ponašanja u Cincinnatiju tijekom meča s Karenom Hačanovim, a on je prilično hladno konstatirao da je ATP organizacija u kojoj ima - korupcije.

- ATP je prilično korumpiran u svakom slučaju - rekao je.

- Uopće me nije uznemirila ta kazna. Kažnjen sam sa 113 tisuća dolara, za što?

Novinar je potom tražio da Kyrgios dodatno objasni što je točno mislio pod pridjevom korumpiran. Tu je već ostao bez pravih riječi.

- Zašto uopće govorimo o nečemu što se dogodilo prije tri tjedna kad sam upravo razbio nekoga u prvom kolu US Opena? Jeste li vi ikad psovali nekoga? Samo vam postavljam pitanje.Kada je prespavao i valjda shvatio da je rekao javno nešto što nije smio i što je trebao zadržati za sebe, pogotovo s takvim pedigreom koji ima, Kyrgios je malo promijenio ploču.

- Moj izbor riječi nije bio ispravan, a samo sam želio ukazati na dvostruke standarde prema različitim sportašima. Znam da je moje ponašanje ponekad percipirano kao kontroverzno i da mi je donosilo nevolje, ali htio bih da bude jasno da mnogi drugi tenisači čine iste prijestupe koji nikada nisu sankcionirani. To će i dalje biti stvar s kojom ne mogu složiti. Ja nikako nisam savršen, ali želim da Tourom vlada poštenje.

Najčitaniji članci