Obavijesti

Sport

Komentari 11

Las Palmas predstavio Livaju: 'On nam donosi raznovrsnost'

Las Palmas predstavio Livaju: 'On nam donosi raznovrsnost'
1

Svi su mi lijepo govorili o Las Palmasu, mislim da bi ovo mogla biti snažna momčad što će mi pomoći da rastem kao igrač, rekao je Marko Livaja

VIDEO

Hrvatski napadač Marko Livaja (22), koji je potpisao četverogodišnji ugovor sa španjolskim prvoligašem Las Palmasom, rekao je tijekom predstavljanja na Kanarskim otocima kako se “nada zabiti puno golova u najboljoj ligi na svijetu”.

- U mojim godinama novac nije najbitniji. Moja je želja bila igrati u najvažnijoj ligi. Postojao je interes drugih klubova, no kada mi je Toni Cruz (sportski direktor) iznio projekt, zainteresirao sam se, te sam zato ovdje - rekao je Livaja.

Livaja je na Kanare došao kao slobodan igrač nakon što je prošlu sezonu proveo u Empoliju kao posuđeni igrač ruskog Rubina. U Rubinu je proveo dvije sezone, a igrao je i za Atalantu, Cesenu, Lugano i Inter.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prelazak se odvio jako brzo. Nadam se da ću ostati do kraja ugovora i zabiti puno golova u najboljoj ligi na svijetu - dodao je.

Doveden je kao zamjena za 24-godišnjeg Brazilca Williana Josea nakon što su propali pregovori s njegovim zastupnicima koji su odbili da ostane još jednu sezonu na posudbi.

- Livaja je talentiran te imamo velika očekivanja od njega - izjavio je Toni Cruz.

- Ima 22 godine pa je ovo za njega san. Trebaju nam igrači koji sanjaju - dodao je.

Las Palmas je prošlu sezonu završio na 11. mjestu među 20 klubova prve lige, što mu je najbolji rezultat od 1979. kada je bio šesti.

Splićanin je upisao 50 nastupa za mlade hrvatske reprezentacije no za seniorski sastav još nije nastupio. Livaja je prije potpisa s Las Palmasom razgovarao sa fizioterapeutom s Kanarskih otoka Reneom Santanom, trenutno zaposlenome u Rubinu, španjolskim braničem Cesarom Navasom i Gancem Mubarakom Wakasom koji je bio u oba kluba.

- Svi su mi lijepo govorili o Las Palmasu, mislim da bi ovo mogla biti snažna momčad što će mi pomoći da rastem kao igrač - rekao je Livaja.

Sportski direktor je napomenuo kako Livaja može igrati na više pozicija - kao istureni napadač, kao druga špica ili izvan kaznenog prostora.

- Dat će nam raznovrsnost - istaknuo je.

Hrvatski napadač mogao bi debitirati u utorak u prijateljskoj utakmici protiv Tenerifa, još jednog kluba s Kanarskih otoka, španjolskog teritorija uz zapadnu obalu Afrike.

- Svejedno mi je gdje ću igrati, to je na treneru da odluči. Također mi je svejedno i koji ću broj nositi. Jedino se nadam da ću zabiti puno golova - poručio je.

Las Palmas otvara prvenstvo na gostovanju kod Valencije 23. kolovoza.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio