Obavijesti

Sport

Komentari 6

Lauritsen: Da, treneru, vrijeme je da i ja zabijem gol za Dinamo

Lauritsen: Da, treneru, vrijeme je da i ja zabijem gol za Dinamo
6

Moramo biti gladni gola, duela, dobre akcije i prenijeti strast i emociju koju pokazuju na treningu. Ali utakmica nije sudbonosna ni povijesna govori Zoran Mamić uoči gostovanja kod Feyenoorda

Želimo nastaviti dobre rezultate i dobre igre u Europskoj ligi. Imamo puno motiva i puno veselja za ovu utakmicu, puno nam znači i nosi puno sreće za igrače, navijače, cijeli klub.

Tako je Zoran Mamić najavio Dinamovo gostovanje kod Feyenoorda sutra (18.55, Arena 3).

Pokretanje videa...

Mamić i Lauritsen uoči Feyenoorda 05:32

Sutra je utakmica koja ga može odvesti u rang najvećih Dinamovih trenera novijeg doba. Ako već ondje i nije. Ako Dinamo pobijedi u Rotterdamu, osigurat će prvo mjesto u skupini, što znači mjesto nositelja u ždrijebu šesnaestine finala i milijun i pol eura od Uefe (500.000 više nego što donosi drugo mjesto). Bod mu gotovo sigurno donosi drugo mjesto, a i poraz ostavlja dobre šanse za prolazak.

Zagreb: Dinamo se zaputio u Nizozemsku gdje igra protiv Feynoorda u 5. kolu Europske lige

- Moramo biti koncentrirani i s velikom energijom, jedino tako možemo pobijediti dobrog i kvalitetnog protivnika - dodao je Mamić.

Cijela nogometna Europa zna da je Dinamo jedini klub koji nije primio gol ove sezone.

- U pripremi utakmice, ne samo ove nego svake, razmišljaš kako organizirati obranu, vezu i napad da funkcioniraju zajedno. Već sam rekao da cijela momčad igra odgovorno, s puno energije, što donosi čistu mrežu i rezultat. Mi moramo biti gladni gola, duela, dobre akcije i prenijeti strast i emociju koju pokazuju na treningu - govori Mamić.

No, izbjegava pridjev sudbonosna utakmica.

Zagreb: Dinamo i Feyenoord Rotterdam susreli se u 1. kolu Europske lige

- Velik je ulog, ali živjet će se i dalje, u dobru i zlu. Kod sportaša za par dolazi dana nova utakmica, ako bude dobro, treba se dalje potvrđivati, ako ne bude, treba vratiti pobjednički niz. Stalno stižu novi izazovi i tako treba na to gledati. Nije sudbonosno, neće stati svijet ma što da se dogodi, ali naravno da ne gledamo negativno nego vjerujemo u dobar rezultat.

Dinamo se prošli vikend odmarao, a Feyenoord je remizirao 1-1 s Utrechtom.

- Feyenoord nije izgledao kao inače, Utrecht je stvorio puno šansi, Feyenoordov je golman bio sjajan. Ali to je dio nogometa, nekad imaš loš dan i ne izgubiš.

Feyenoord Rotterdam v Heracles Almelo - Dutch Eredivisie

Mamić ne zna u kakvom će sastavu biti domaćin.

- Ne znamo kako im je prošlo testiranje na korona virus, a neki nisu igrali zadnje utakmice i ne znamo jesu li ih odmarali ili imaju neke lakše ozljede. To ćemo saznati sat i pol prije utakmice... - zaključio je Mamić.

Rasmus Lauritsen potvrdio se kao odlično pojačanje jedine obrane u eurokupovima koja nije primila gol.

- Jako ih respektiramo, ali i oni nas. Bit će tvrda utakmica. Ako ostanemo fokusirani od početka do kraja, ostvarit ćemo dobar rezultat jer imamo kvalitetu. Moramo biti fokusirani, cijela momčad, i onda imamo veliku šansu. A naravno da kad ne primaš golove imaš veće samopouzdanje.

Zagreb: Dinamo i Feyenoord Rotterdam susreli se u 1. kolu Europske lige

Na pitanje Rasmusenu, koji je došao u Maksimir s reputacijom braniča koji je i vješt strijelac, hoće li zabiti gol, Mamić se ubacio:

- Vrijeme je!

Pa je i Danac potvrdio trenerove riječi:

- Da, vrijeme je...