Obavijesti

Sport

Komentari 6

Lauritsen: Da, treneru, vrijeme je da i ja zabijem gol za Dinamo

Lauritsen: Da, treneru, vrijeme je da i ja zabijem gol za Dinamo
6

Moramo biti gladni gola, duela, dobre akcije i prenijeti strast i emociju koju pokazuju na treningu. Ali utakmica nije sudbonosna ni povijesna govori Zoran Mamić uoči gostovanja kod Feyenoorda

VIDEO

Želimo nastaviti dobre rezultate i dobre igre u Europskoj ligi. Imamo puno motiva i puno veselja za ovu utakmicu, puno nam znači i nosi puno sreće za igrače, navijače, cijeli klub.

Tako je Zoran Mamić najavio Dinamovo gostovanje kod Feyenoorda sutra (18.55, Arena 3).

Pokretanje videa...

Mamić i Lauritsen uoči Feyenoorda 05:32

Sutra je utakmica koja ga može odvesti u rang najvećih Dinamovih trenera novijeg doba. Ako već ondje i nije. Ako Dinamo pobijedi u Rotterdamu, osigurat će prvo mjesto u skupini, što znači mjesto nositelja u ždrijebu šesnaestine finala i milijun i pol eura od Uefe (500.000 više nego što donosi drugo mjesto). Bod mu gotovo sigurno donosi drugo mjesto, a i poraz ostavlja dobre šanse za prolazak.

Zagreb: Dinamo se zaputio u Nizozemsku gdje igra protiv Feynoorda u 5. kolu Europske lige

- Moramo biti koncentrirani i s velikom energijom, jedino tako možemo pobijediti dobrog i kvalitetnog protivnika - dodao je Mamić.

Cijela nogometna Europa zna da je Dinamo jedini klub koji nije primio gol ove sezone.

- U pripremi utakmice, ne samo ove nego svake, razmišljaš kako organizirati obranu, vezu i napad da funkcioniraju zajedno. Već sam rekao da cijela momčad igra odgovorno, s puno energije, što donosi čistu mrežu i rezultat. Mi moramo biti gladni gola, duela, dobre akcije i prenijeti strast i emociju koju pokazuju na treningu - govori Mamić.

No, izbjegava pridjev sudbonosna utakmica.

Zagreb: Dinamo i Feyenoord Rotterdam susreli se u 1. kolu Europske lige

- Velik je ulog, ali živjet će se i dalje, u dobru i zlu. Kod sportaša za par dolazi dana nova utakmica, ako bude dobro, treba se dalje potvrđivati, ako ne bude, treba vratiti pobjednički niz. Stalno stižu novi izazovi i tako treba na to gledati. Nije sudbonosno, neće stati svijet ma što da se dogodi, ali naravno da ne gledamo negativno nego vjerujemo u dobar rezultat.

Dinamo se prošli vikend odmarao, a Feyenoord je remizirao 1-1 s Utrechtom.

- Feyenoord nije izgledao kao inače, Utrecht je stvorio puno šansi, Feyenoordov je golman bio sjajan. Ali to je dio nogometa, nekad imaš loš dan i ne izgubiš.

Feyenoord Rotterdam v Heracles Almelo - Dutch Eredivisie

Mamić ne zna u kakvom će sastavu biti domaćin.

- Ne znamo kako im je prošlo testiranje na korona virus, a neki nisu igrali zadnje utakmice i ne znamo jesu li ih odmarali ili imaju neke lakše ozljede. To ćemo saznati sat i pol prije utakmice... - zaključio je Mamić.

Rasmus Lauritsen potvrdio se kao odlično pojačanje jedine obrane u eurokupovima koja nije primila gol.

- Jako ih respektiramo, ali i oni nas. Bit će tvrda utakmica. Ako ostanemo fokusirani od početka do kraja, ostvarit ćemo dobar rezultat jer imamo kvalitetu. Moramo biti fokusirani, cijela momčad, i onda imamo veliku šansu. A naravno da kad ne primaš golove imaš veće samopouzdanje.

Zagreb: Dinamo i Feyenoord Rotterdam susreli se u 1. kolu Europske lige

Na pitanje Rasmusenu, koji je došao u Maksimir s reputacijom braniča koji je i vješt strijelac, hoće li zabiti gol, Mamić se ubacio:

- Vrijeme je!

Pa je i Danac potvrdio trenerove riječi:

- Da, vrijeme je...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani