Obavijesti

Sport

Komentari 24

Lauritsen: Nije bio lijep gol, ali boli me briga! Krznar: Ademi je spreman, Oršiću stradao zglob

Lauritsen: Nije bio lijep gol, ali boli me briga! Krznar: Ademi je spreman, Oršiću stradao zglob

Šibenik nam je u samo dva, tri navrata izašao u polukontri i kontru, bili smo razigrani, strpljivi i stvarali šanse, rekao je trener Dinama nakon pobjede nad Šibenikom u Maksimiru (2-0)

VIDEO

Rasmus Lauritsen vratio se nogometu nakon mjesec dana i odškrinuo je vrata pobjede Dinama nad Šibenikom. Danac je ušao u igru u 57. minuti umjesto Emira Dilavera, a samo 11 minuta poslije nakon asistencije Arijana Ademija, koji je također ušao kao džoker nakon oporavka, glavom zakucao za 1-0.

Pobjedu "modrih" 2-0 golom u 78. minuti, nakon krasnog prolaska Brune Petkovića, nove desetke Dinama, potvrdio je Luka Ivanušec.

POGLEDAJTE VIDEO: Lovro Majer

Pokretanje videa...

Lovro Majer VIDEO

- Na početku sam utakmicu gledao s klupe. Dobro smo se borili, ali bila je to izjednačena utakmica. U savršenom sam vremenu ušao jer je Šibenik bio malo umoran i osjetili smo da smo bolja momčad. Onda smo zabili i stvari su postale lakše. Odradili smo posao, pobijedili 2-0, ali Šibenik je dobra momčad. Ako ne zabiješ rano u takvim utakmicama, protivnik dobije samopouzdanje... Bravo za momčad - rekao je Lauritsen.

Drugi mu je to gol za Dinamo nakon onog na Rujevici kad je u završnici poentirao za remi 2-2 u prosincu prošle godine.

- Da. Nije bio tako lijep, ali boli me briga. Sretan sam što ga nisu poništili kao zadnjeg. Ne volim taj osjećaj. Aki mi je dodao i osjećaj je lijep.

Kako se osjećaš?

- Odradio sam samo jedan trening s momčadi i zapitao se gdje sam. Dobro sam se osjećao nakon što sam ušao, zabio sam i sve je bilo lakše. Sretan sam što sam se vratio. Naravno da će biti i bolje kad uđem u formu utakmica, ali dobro sam se osjećao i to je lijepo.

Slijedi premijera u Europskoj ligi i gostovanje West Hama u Maksimiru.

- To će biti jako, jako lijepa utakmica, vidimo se tad - zaključio je Lauritsen.

Damir Krznar kombinirao je sastav, a uvođenjem igrača s klupe prelomio je utakmicu.

- Očekivano dobro postavljen Šibenik u defenzivnom bloku s izimno dobrim kontranapadom. Možemo biti zadovoljni reakcijom na kontru, dobro smo i brzo napadali izgubljenu loptu, tražili prekid. Šibenik je u svega dva, tri navrata izašao u neku polukontru i kontru i to smo dobro sprječavali. Naravno, to nam je dalo sigurnost da u fazi napada budemo razigrani, strpljivi, da stvaramo šanse, čak i da pomaknemo linije malo više nego inače i moramo biti zadovoljni tim segmentom. Puno udaraca, puno završenih akcija, veseli nas to - rekao je.

Ademi, Lauritsen i Tolić vratili su se nakon ozljeda.

- Hvala Bogu, razvijanje utakmice omogućilo je da napravimo sve po planu. Znači, da damo određenu minutažu igračima s kojima ozbiljno računamo i koji nisu duže vrijeme trenirali i igrali utakmice. To su, prije svega, Lauritsen i Ademi. Ušli su dobro u igru, pogotovo Ademi, iznimna energija i možemo reći da je njegov oporavak gotov. Apsolutno može startati od prve minute, ista je situacija i s Rasom. Imamo još Čopa i Perića koje moramo čekati. Hvala Bogu, svi drugi su tu. Polako smo na okupu i sad stožeru zaista predstoje slatke brige oko izbora momčadi.

Dinamo je igrao s dvojicom napadača, ranije je isprobavao i trojicu u zadnjoj liniji. Što će to značiti za West Ham?

- Malo je tu sličnosti s obzirom na utakmicu koja nas očekuje u četvrtak. Ali OK, polako usvajamo novi sustav, bit će nam od koristi i svaka utakmica, u svemu što dobro napravimo, daje nam pozitivu. Isto tako, i greške koje radimo, a da nisu kažnjene, nečemu će nas naučiti - rekao je trener "modrih".

Mislava Oršića nije bilo u zapisniku, preplašili su se u Maksimiru da se radi o ozbiljnoj ozljedi. Ipak...

- Vjerujem da će Orša kroz dan, dva biti OK. Radi se o manjoj distorziji zgloba. Zbog edema je opseg pokreta smanjen pa nismo htjeli danas riskirati. U ponedjeljak, utorak on će biti, nadamo se, u punom treningu - zaključio je Krznar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe