Obavijesti

Sport

Komentari 42

Bavarski stroj ponovo melje: U Rimu su potpuno nadigrali Lazio

Bavarski stroj ponovo melje: U Rimu su potpuno nadigrali Lazio

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, aktualni prvak Bayern deklasirao je Lazio u gostima sa 4-1. Bavarci su cijelu utakmicu dominirali i na kraju potopili Rimljane na Olimpicu

Aktualni pobjednik Lige prvaka Bayern München najveći dio posla u osmini finala napravio je već na gostovanju u Rimu, gdje su u utorak na Olimpicu svladali domaći Lazio s 4-1 (3-0).   

Champions League - Round of 16 First Leg - Lazio v Bayern Munich

Iako iz raznih razloga Hansi Flick nije mogao računati na nekolicinu igrača iz udarne postave, poput Thomasa Müllera, Sergea Gnabryja ili Benjamina Pavarda, Bayern je i u kombiniranom sastavu pokazao svoju snagu na gostovanju u Rimu. Momčad Simonea Inzaghija nije mogla lošije ući u utakmicu.

U 9. minuti branič Musacchio je išao vraćati loptu Pepeu Reini, ali nije računao na lukavstvo Roberta Lewandowskog koji je uletio na loptu kao da mu je podvalio neki od njegovih suigrača, jednostavnim driblingom prevario domaćeg golmana i poslao loptu u nebranjenu mrežu za svoj 72. gol u utakmicama Lige prvaka čime je prestigao Raula Gonzaleza i zasjeo na treće mjesto ljestvice najboljih strijelaca svih vremena iza teško dostižnog dvojca Cristiano Ronaldo - Leo Messi.

Champions League - Round of 16 First Leg - Lazio v Bayern Munich

U 23. minuti je Luis Alberto lošim udarcem upropastio dobru priliku za Lazio, a već u sljedećem napadu Bayern je udvostručio vodstvo. Goretzka je sve pripremio i poslao loptu do 17-godišnjeg Jamala Musiale na rubu kaznenog prostora. Mladi Englez je preciznim udarcem pogodio suprotni donji kut, neuhvatljivo za Reinu, i tako postao najmlađim strijelcem Bayerna u utakmicama Lige prvaka i preteče ovog natjecanja Kupa europskih prvaka.

Champions League - Round of 16 First Leg - Lazio v Bayern Munich

Manuel Neuer nije imao mnogo posla, a ono što je trebalo obaviti učinio je besprijekorno u prvom poluvremenu, što je omogućilo njegovim suigračima da u 42. minuti dođu i do tri gola prednosti. Kingsley Coman je sam sebi pripremio priliku, ali je njegov udarac zaustavio Reina. No, na odbijenu loptu prvi je stigao Leroy Sane i neometan poslao loptu u mrežu.

Champions League - Round of 16 First Leg - Lazio v Bayern Munich

U drugom poluvremenu je gotovo sve vrijedno spomena bilo viđeno već u prvih pet minuta. U 47. minuti Leroy Sane je prošao lijevom stranom i poslao nisku loptu prema Daviesu koji je samo čekao da ju pospremi u mrežu. Međutim, umiješao se Acerbi koji je pokušao spriječiti takav rasplet, ali je lopta ipak završila u mreži, a nesretni branič Lazija završio na popisu strijelaca.

Champions League - Round of 16 First Leg - Lazio v Bayern Munich

U tom trenutku se činilo da bi Bayern mogao ugroziti svoju rekordnu pobjedu u Ligi prvaka, ostvarenu na istom stadionu u grupnoj fazi natjecanja 2014./'15. protiv Rome, koju su Bavarci tada svladali sa 7-1.

Ipak, rekord nije pao, a Lazio je još uspio i smanjiti zaostatak. U 49. minuti se Argentinac Joaquin Correa uspio osloboditi četvorice gostujućih igrača koji su ga pokušali zaustaviti i odmjerenim udarcem pogoditi tamo gdje ni Manuel Neuer nije mogao zaustaviti loptu za, ispostavilo se, konačnih 1-4. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA 21:00 , STADIO OLIMPICO
Lazio
49' Correa
1 : 4
Bayern München
9' Lewandowski, 24' Muisala, 41' Sane, 47' Acerbi (AG)
Sortiranje događaja
94'

Kraj utakmice na Stadio Olimpicu. Bayern je u potpunosti deklasirao rimski Lazio te je praktički jednom nogom u četvrtfinalu Lige prvaka. 

90'

Sada i Hansi Flick radi još dvije zamjene, te iz igre izlaze Musiala i Sane, a u igru ulaze Choupo- Moting i Sarr. 

Igraju se zadnje minute utakmice, te je četvrti sudac pokazao još četiri minute sudačke nadoknade. 

81'

Nove izmjene u redovima Lazija. Iz igre su izašli Milinkovič-Savić i Alberto, a ulaze Cataldi i Akpa Akpro. 

80'

Usporio se tempo utakmice. Bayern i dalje kontrolira igru te povremenim prodorima pokušava ugroziti mrežu Lazija, ali imaju sasvim komotnu prednost pa nema potrebe za rizicima. 

Nakon veoma loše rekacije Lazijeve obrane, Lewandowski se našao u dobroj prilici te je iz okreta pucao prema Reini, no golman Lazija bio je siguran.

 

75'

Žuti karton za Comana nakon grubog starta na Marušiću.

Komentari 42