Obavijesti

Sport

Komentari 48

LeBron s Poljuda: Kralj James mi je uzor čak i u proslavama

LeBron s Poljuda: Kralj James mi je uzor čak i u proslavama
1

LeBron mi je uzor kao sportaš, ali i kao osoba, čovjek koji ruši limite, rekao je Zvonimir Kožulj. Zabije li večeras gol Iasiju, opet će ‘zakopčavati patent’ kao i James...

VIDEO

Sviđa mi se kako igra Iniesta, volim ga gledati, ali moj uzor nije on nego LeBron James. Zato postignute golove proslavljam jednako kao što on proslavlja važne koševe, otkrio je novi igrač Hajduka Zvonimir Kožulj (22).

Prvi gol u Hajdukovu dresu zabio je u nedjelju u Vinkovcima, za konačnih 2-0, i naravno da je proslava bila u LeBronovu stilu.

- Da, ‘zakopčavanje patenta’ kopirao sam od njega, ha, ha, ha... - kaže Kožulj, koji je zbog svog idola otputovao na finale Istoka NBA lige.

- Obožavam košarku, pa sam nagovorio prijatelja da iskoristimo pauzu i otputujemo u Ameriku. Bilo je to nešto nevjerojatno, neponovljivo iskustvo - ispričao nam je Kožulj pa odmah spremno dodao:

- Nikad ranije nisam igrao na punom Poljudu, svi mi kažu da je fenomenalan osjećaj igrati pred krcatim tribinama, kad Torcida zagrmi sa sjevera i povede navijanje. Nadam se da će taj osjećaj nadmašiti onaj iz Quicken Loans Arene u Clevelandu. Eto prilike već u četvrtak, protiv Iasija.

Osim što je uživo gledao svog idola, Zvone je iz SAD-a donio i gomilu suvenira, najviše majica, a u jednoj od njih smo ga i “uhvatili” na Poljudu.

- Morao sam ih uzeti, za uspomenu, ali ići ću i sljedeće ljeto. Nadam se da će Cleveland opet otići daleko u doigravanju. Imam nekoliko suigrača iz Hajduka koji bi rado išli na NBA. Znam da je Milić lud za NBA ligom, Tudor i Sušić isto... Koliko znam, nitko od njih ne navija za Cleveland. Nisam ni ja, no kad se LeBron vratio u Cleveland, postali su mi najdraža momčad - kaže Kožulj i dodaje:

- LeBron mi je idol kao osoba, sportaš bez mrlje u karijeri, ali i kao čovjek koji ruši limite.

Parafrazirajući svojeg idola, Kožulj je ovog ljeta “svoj talent preselio na Poljud” iako je iz obitelji u kojoj se simpatizira Dinamo.

- U Hercegovini ima dosta navijača Hajduka i Dinama, mojima je u obitelji nekako bio bliži Dinamo, ali nije bilo problema kad me pozvao Hajduk. Odluku sam donio brzo, i sad su svi za Hajduk - nasmijao se mladi veznjak, koji ima i neobičan nadimak.

- Kako su moji iz Bijelog Polja pored Mostara, a imam jak udarac, prozvali su me Zolja iz Bijelog Polja. Znam da navijači Hajduka Ohandzu zovu Zolja, a da su treneri tako nazvali i Tomu Bašića. Bolje da nas je više, bit će, ako Bog da, i više golova.

Uzrečicu “ako Bog da” često koristi.

- Dolazim iz obitelji vjernika, i sam sam vjernik, zato sam na podlaktici istetovirao kršćanski simbol Ihtis. Vjera mi puno znači.

Hajduk ne odlučuje često dovesti igrača za kojeg treba platiti odštetu, no za Zvonimira je platio Širokom Brijegu 200.000 eura.

- To mi je obaveza više da opravdam ukazano povjerenje. Brzo sam se uklopio, zabio sam i prvi gol, a nadam se da ćemo slaviti u četvrtak te dodatno popraviti dojam na početku sezone.

Nije želio obećati gol Iasiju, ali prolazak jest.

- Imamo pozitivan rezultat i vjerujem da ćemo proći. Moramo biti pametni, ne srljati. Znamo odakle prijeti opasnost, i po meni, ako zabijemo gol, riješili smo pola posla. Svjesni smo što se od nas očekuje i vjerujem da ćemo večeras slaviti pobjedu i prolazak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'