Obavijesti

Sport

Komentari 14

Ledeni bazeni kao lijek za umor: Reprezentativci se za Englesku pripremaju uz 100 kg leda

Ledeni bazeni kao lijek za umor: Reprezentativci se za Englesku pripremaju uz 100 kg leda

Hrvatska u nedjelju od 15 sati otvara Euro utakmicom protiv Engleske. Na pretposljednjem treningu uoči odlaska u London, izbornik s igračima u šminkava posljednje detalje, dijeli posljednje upute...

VIDEO

U rovinjskom miru, bez ikakve euforije i velikih najava, naši se reprezentativci pripremaju za početak Europskog prvenstva. Samo četiri dana ostala su do utakmice protiv Engleske na Wembleyju, koja u nedjelju počinje točno u 15 sati.

Pokretanje videa...

'Vatreni' u Rovinju pred početak Eura 03:13

Ušminkavaju se posljednji detalji, dijele se posljednje upute i testiraju posljednje taktičke postavke. Jedna s jučerašnjeg treninga je mnoge iznenadila, a to je formacija 4-1-4-1 s kojom bi Hrvatska mogla zaigrati protiv Engleske na otvaranju. 

Trening hrvatske nogometne reprezentacije u Rovinju

Trening je počeo tako da su u vezi bili Kovačić, Modrić i Brozović, krilni napadači Perišić i Rebić, a u napadu Bruno Petković. No nakon samo dvadesetak minuta Dalić je odustao od te kombinacije, uzeo marker Petkoviću i dodijelio ga Vlašiću. I s tom formacijom je uvježbavao akcije protiv Engleske. 

Ako ćemo vjerovati Dalićevoj posljednjoj kombinaciji, Hrvatska bi protiv Engleske trebala igrati u formaciji 4-1-4-1, Vrsaljko, Vida, Ćaleta Car i Barišić bit će posljednja četvorka, Brozović kao zadnji vezni, četvorica ispred njega Vlašić, Modrić, Kovačić i Perišić te u napadu kao jedina špica Ante Rebić.

Trening hrvatske nogometne reprezentacije u Rovinju

Zlatko Dalić je i danas imao na dispoziciji sve igrače, uključujući i Dejana Lovrena, koji se sve bolje osjeća i normalno trenira. Čak bi bio i spreman za nedjelju, no izbornik ne želi riskirati, iskusnog stopera će vjerojatno poštedjeti za susret protiv Engleza kako bi bio što spremniji za nastavak prvenstva. 

Duga i iscrpljujuća sezona ostavila je traga na našim reprezentativcima. Lipanj je, noge su već teške i umor je itekako prisutan pa stručni stožer radi sve kako bi naši igrači bili što spremniji za utakmicu protiv Engleske. Igrači se nakon treninga mogu poslužiti s ledenim kupkama kako bi se što brže i efikasnije oporavili. Pored terena nalaze se bazeni s ledom, u kojima se nalazi preko 100 kg leda, a igrači boravi po nekoliko minuta. Sigurno nije ugodno, ali je itekako učinkovito.

Na večerašnjem treningu vidjeli smo i jednu situaciju koja je zadala glavobolje izborniku. Lovre Kalinić je tijekom početnog dijela treninga dobio neugodan udarac u šaku i maknuo se s gola. Do njega su odmah dotrčali fizioterapeuti, no bila je to očito kratkotrajna bol pa se Lovre ubrzo vratio svojim zadacima. 

Izbornik je uvježbavao i prekide sa 40 metara od protivničkog gola. Njih će izvoditi Brozović i Modrić, Broz će kratko dodati Modriću, a ovaj dugom loptom na drugoj strani pronaći Perišića, koji bi trebao iz voleja zakucati. Ako je suditi po treninzima, akcija je i više nego dobra. Perišić je skidao paučinu....

Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice s Belgijom

Naši reprezentativci su na pripremama u Rovinju treninge odrađivali u poslijepodnevnim satima, no u četvrtak će imati u 15 sati. Razlog je taj što će 'vatreni' baš u tome terminu igrati u nedjelju protiv Engleske te će biti 28 Celzijusovih stupnjeva, točno koliko je i u Rovinju, a želja izbornika je da se igrači priviknu. 

Bit će to ujedno i posljednji trening u Rovinju uoči prve utakmice jer reprezentativci u petak lete za London.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi