Obavijesti

Sport

Komentari 8

Legenda NBA lige i jedan od najboljih ikad posjetio Zadar!

Legenda NBA lige i jedan od najboljih ikad posjetio Zadar!
1

David Robinson bio je deset puta NBA All-star igrač, dvostruki prvak, dvostruki olimpijski pobjednik, MVP lige... Admiral je upravo u Zadru gdje je posjetio Muzej košarke. Stigao je na poziv Stojka Vrankovića

VIDEO

U povijesti svih Dream Teamova, a danas se svaka iole bolja momčad voli tako etiketirati, postoji samo jedan pravi, samo jedan koji je doista smio nositi taj naziv - onaj iz Barcelone 1992. U tih 12 velikana, pored Jordana, Magica Johnsona, Larryja Birda i ostalih bio je i jedan od najvećih i najboljih centara koji su ikad igrali košarku - David Robinson.

 "Admiral" mu je bio nadimak jer je jedini košarkaš u povijesti sa završenom vojnom akademijom, gdje je imao besprijekorne ocjene. Kad je u San Antonio stigao Tim Duncan, njih dvoje bili su kao Twins Toweri. Robinsonu je danas 54 godine, a upravo je stigao u Zadar, na poziv Stojka Vrankovića.

-VELIKA ČAST I PROMOCIJA ZA PROJEKT NAŠEG MUZEJA, GRADA I KK ZADRA- Na poziv naše klupske legende i predsjednika HKS-a,...

Objavljuje Muzej zadarske košarkeČetvrtak, 27. lipnja 2019.

- Ljudi, Hrvatska je prekrasna zemlja. Nikad nisam bio ovdje, ali ovo je čudesno - pričao je Robinson šetajući poluotokom.

Izuzetno mu se svidjela povijesna jezgra i znamenitosti grada.

- Čekajte, 3000 godina je star grad? Wooow - čudio se Robinson.

Nakon ture po gradu, posjetio je muzeje i izložbe i oduševio se gradom. Pogledao je antički Forum, zbirku Stalne izložbe crkvene umjetnosti unutar benediktinskog samostana Sv. Marije te, nravno, crkvu Sv. Donata. 

Stojko Vranković i David Robinson nisu povezani samo iz igračkih dana. Iako, Robinson je jedan od rijetkih koji su uspjeli na jednoj utakmici zabiti 70 koševa. Danas neke momčadi ne mogu zabiti toliko. Da stvar bude bolja, Robinson je 71 koš zabio upravo Vrankovićevim Clippersima.

- Ne, znamo se iz igračkih dana, bili smo veliki rivali, ali prijatelji smo postali zahvaljujući našim sinovima. Studiraju na sveučilištu Duke  i to nas je povezalo - rekao je Vranković.

Bila je to zaista lijepa scena, dva gorostasa, Stojko Vranković i David Robinson u šetnji Zadrom, dok su ljudi gledali u čudu. Temperatura se popela iznad 35 stupnjeva.

- Vruće je, stvarno je vruće - rekao je Robinson.

- Ali, zemlja vam je stvarno prelijepa. Doista to mislim, ovo je raj na zemlji - nije krio oduševljenje Admiral

Robinson se upoznao i s projektom Muzeja Zadarske košarke, koji ga je posebno oduševio. To je projekt koji je pokrenut prije pet godina i doista su jako puno napravili za taj period. Također, jako bi im puno pomoglo ako bilo tko ima kakve eksponate vezane za povijest KK Zadar i Krešimira Ćosića. Može biti bilo što, od ulaznice, potpisa, fotografije... Takvim stvarima doista je mjesto u muzeju jednog od najboljih klubova s ovih prostora.

- Muzej je odlična stvar. Evo, darujem vam šiltericu - rekao je Robinson i Krešimiru Butiću i Muzeju zadarske košarke darivao kapu s All Stara 2011. Naravo, potpisanu.

- Naš projekt Muzej zadarske košarke podržao je Stojko Vranković i rekao da je na raspolaganju za bilo što - rekao nam je Butić. 

Popričao je s Robinsonom, te ga pitao za nekoliko stvari o Draženu Petroviću, Michaelu Jordanu...

- Za Dražena je rekao da je bio veličanstven igrač, a za Jordana da je u svemu morao biti prvi. Kad bi kao reprezentacija išli na putovanja, Jordanova je torba morala biti prva iskrcana - kaže Butić, dodavši da nije bilo stvarnog sukoba između Shaqa O' Neila i Robinsona.

- Kaže Robinson da su to mediji napuhali, da je to bilo sportsko rivalstvo, a ne osobno.

Na kraju šetnje Robinson je sjeo na ručak, a potom se zaputio prema Veneciji.

- Uživao sam u vašem gradu, sigurno ću se vratiti - rekao je na odlasku. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani