Obavijesti

Sport

Komentari 33

Legenda Rijeke glavni kandidat za sportskog direktora Dinama!

Legenda Rijeke glavni kandidat za sportskog direktora Dinama!

Ivan Mance jedan je od tvoraca šampionske Rijeke koja je 2017. godine osvojila naslov pa onda pobijedila Dinamu u finalu Kupa. 'Modri' su opasno zagrizli i posao je pred završetkom

VIDEO

Dinamo je u subotu navečer u vatrenoj atmosferi pred više od 18 tisuća svojih navijača pobijedio Hajduk na Maksimiru (3-1) i pred očima mrskog rivala proslavio 23. naslov prvaka Hrvatske. Time je spušten zastor na nikad neizvjesniju sezonu HNL-a.

Pokretanje videa...

Dinamovci slave naslov VIDEO

Bila je to mučna i teška sezona u kojoj je Dinamo promijenio nekoliko trenera, prošao kroz brojne krize, Hajduk je opasno puhao za vratom, ali 'modri' su se uspjeli izvući i zasluženo osvojiti titulu. Igrači su proslavili naslov, profeštali i zaputili se na godišnji odmor.

Dinamo podignuo pehar za nalov prvaka Hrvatske

Dok se oni odmaraju uoči nove sezone, čelnici kluba imaju pune ruke posla jer ključne pozicije su prazne. Moraju pronaći trenera kako bi uopće mogli planirati pripreme. Ante Čačić je došao kao privremeno rješenje, svoj zadatak je obavio, ali pitanje je hoće li ostati na klupi. Kandidata je mnogo, najnoviji je Darko Milanič koji je izronio iznenada, ali u Maksimirskoj 128 šute. Također, nakon odlaska Željka Kopića, Dinamo nema sportskog direktora i 'modri' su već danima u potrazi za novim rješenjem.

Odustali su od 'engleskog tipa menadžera', Zoran Mamić, Damir Krznar i Željko Kopić obnašali su obje dužnosti, ali u Dinamu smatraju da je to preveliki teret i veliki trošak energije za jednog čovjeka pa su se dali u potragu za sportskim direktorom.

Dinamo podignuo pehar za nalov prvaka Hrvatske

Kako doznajemo, glavni kandidat za tu poziciju je bivši golman i sportski direktor Rijeke Ivan Mance! Jedan je od tvoraca šampionske Rijeke koja je 2017. godine osvojila naslov pa onda pobijedila Dinamu u finalu Kupa. Pokazao je da ima 'žicu' za prepoznati kvalitetu i potencijal. Radio je sjajan posao na Rujevici s ograničenim budžetom, no na početku ove sezone odlučio je malo predahnuti od domaćeg nogometa i otišao je u ciparski Pafos.

Robert Palikuća novi je sportski direktor Rijeke

Ipak, čini se da je došlo vrijeme za povratak u domovinu i veliki izazov. Dinamo je ozbiljno zagrizao i želi Mancea dovesti prije početka nove sezone, a cijela priča se zakotrljala još početkom ove godine. Vide ga kao idealnog čovjeka koji će kreirati sportsku politiku kluba i baviti se transferima te slaganjem momčadi. Žele angažirati nekoga na dugoročno razdoblje i u njemu vide pravo rješenje.

S druge strane, Manceu bi to bio najveći izazov u karijeri. Vodio bi sportsku politiku kluba koji gotovo svake godine igra grupnu fazu u europskim natjecanjima i bori se za Ligu prvaka. Imao bi i puno veći budžet na raspolaganju i veće mogućnosti nego što je to slučaj bio u Rijeci, ali samim time bi odgovornost i pritisak bili ogromni. Uz to, ovo bi mu mogli zamjeriti navijači njegovog bivšeg kluba gdje je ostavio veliki trag, prvo kao golman, a onda kao sportski direktor.

Rijeka: Predstavljen novi igra? HNK Rijeka Dario Župari?

Očito je spreman uhvatiti se u koštac s tim i dokazati se u hrvatskom prvaku. Posao još nije gotov, ali je pri kraju. Nova sezona se bliži i 'modri' što prije žele sve zgotoviti. Na dobrom su putu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu