Obavijesti

Sport

Komentari 385

VIDEO Novi kiks Hajduka. Gorica slavila čudesnim preokretom!

VIDEO Novi kiks Hajduka. Gorica slavila čudesnim preokretom!
13

Splićani su izgubili drugi ligaški susret zaredom. Hajduk je cijelu utakmicu djelovao neuvjerljivo i sretno stigao do vodstva. Gorica je pred 4514 gledatelja pritisnula pa golovima u 86. i 92. minuti kreirala preokret

Nogometaši Hajduka vodili su do 86. minute kod Gorice u susretu osmog kola HNL-a, no dvoboj je završio pobjedom Velikogoričana 2-1 (0-0).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Torcida nakon Gorica - Hajduk 2-1 01:14

U 62. minuti Zvonimir Šarlija doveo je Splićane u vodstvo i Hajduk je sve do 86. minute imao tri boda u džepu. No, prvo je Gorica izjednačila pogotkom Dine Štigleca, dok se potpuni preokret dogodio u 92. minuti kada je Ante Matej Jurić pogodio za 2-1 domaćeg sastava.

Statistika utakmice Gorica - Hajduk

Nakon odrađene kazne na klupu Hajduka se vratio prvi trener Ivan Leko, no njegova je momčad nakon pet prvenstvenih pobjeda u nizu upisala drugi poraz zaredom. Hajduk je i dalje prvi, ali se njegova prednost pred pratnjom topi. Gorica je ostvarila treću pobjedu te se popela na četvrto mjesto ljestvice.

Leko je odbio pružiti ruku sucu Belu uoči utakmice kod Gorice
Leko je odbio pružiti ruku sucu Belu uoči utakmice kod Gorice

Prilično izjednačeno igralo se tijekom prvih 45 minuta, s tim da su Splićani ipak imali nešto konkretnije izlete u suparnički šesnaesterac. Najbolju priliku propustio je Sahiti u 13. minuti kada je ukrao loptu, ali nije uputio rezolutan udarac prema domaćoj mreži. Pogodak i 1-0 Hajduka spriječio je Krizmanić.

Osam minuta kasnije u šansi se našao Livaja, ali ni on nije najbolje reagirao, dok su gosti iz Splita do kraja prvog poluvremena imali još dva solidna pokušaja koja nisu do kraja konkretizirana.

Gorica je u samoj igri uspijevala parirati Hajduku, ali je stvorila tek jednu priliku i to na samom kraju prvog dijela. Sa skoro 25 metara je potegnuo Štiglec, a lopta je prošla pored vratnice.

U uvodnih petnaest minuta nastavka na terenu su bolje izgledali Velikogoričani koji su imali i jednu priliku, pokušao je Soldo. Hajduk je u tim trenucima izgledao loše i mlako, ali je ipak poveo u 62. minuti. Benrahou je izveo slobodan udarac, a „zajedničkim snagama“ loptu su u mrežu poslali domaći igrač Maloča i gostujući Šarlija.

Pogledajte bizaran prvijenac Šarlije za Hajduk i dva gola Gorice za nevjerojatan preokret
Pogledajte bizaran prvijenac Šarlije za Hajduk i dva gola Gorice za nevjerojatan preokret

Osim toga Šarlija je sedam minuta kasnije ponovno bio junak Hajduka. Zaustavio je pred svojom vratarskom linijom udarac Pršira i siguran pogodak domaćina. Do kraja je Hajduk prepustio posjed Gorici koja nije bila posebno opasna u svojim napadima, ali jedna je lopta ipak završila iza leđa gostujućeg vratara Lučića.

U 86. minuti lopta je kružila po vrhu šesnaesterca Hajduka te ju je u letu dočekao Štiglec, malo iskosa na desetak metara. Opalio je iz prve i pogodio suprotni kut za 1-1. Tu nije bio kraj splitskim mukama jer su do kraja ostali i bez jednog boda.

Petljala je obrana Hajduka u 92. minuti, nisu mogli gostujući igrači ispucati loptu, a sve je iskoristio Jurić i postigao pogodak za preokret i pobjedu Velikogoričana 2-1. (Hina)

Pogledajte reakciju torcidaša nakon drame i poraza Hajduka
Pogledajte reakciju torcidaša nakon drame i poraza Hajduka

>> VIDEO GOLOVA OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 8. kolo 17.00 , Gradski stadion u Velikoj Gorici: sudac: Dario Bel
Gorica
Štiglec 86', Jurić 92'
2 : 1
Hajduk
Šarlija 62'
Sortiranje događaja

KRAJ!

Prošlo kolo tri boda je uzela Istra, a splitski sastav je naredno darovao Goricu. Hajdukova predstava bila je vrlo neuvjerljiva, no unatoč tome stigao je do vodstva sretnim golom Šarlije nakon prekida.

Uslijedio je preokret u samo šest minuta. Prvo je Štiglec krasnim volejem poravnao na 1-1 u 86. minuti, a potom je Jurić riješio pitanje pobjednika u 92.

92'

GOOOOOOOOL! Potpuna ludnica u Turopolju! Gorica je u samo šest minuta u potpunosti preokrenula rezultat!

Nakon velike gužve Matavž je ostavio povratnu za Jurića koji je s desetak metara neobranjivo pogodio u drugi kut.

Infarktna završnica u Velikoj Gorici, Hajduk je u tren oka ispustio prednost i sada je izvjesno da će doživjeti drugi poraz zaredom.

Igrat će se četiri minute nadoknade.

90'

Promjena kod Hajduka. Izlazi Sigur, mijenja ga Lauš.

86'

GOOOOOOL! Gorica se vraća u samom finišu utakmice i čeka nas luda završnica.

Krovinović je očistio ubačaj, lopta je stigla do Munksgaarda koji ju je vratio u gužvu. Ubacio je na drugu stativu odakle je Krizmanić glavom na drugoj strani pronašao Štigleca. Bočni Gorice fantastično je potegnuo iz voleja pa pogodio malu mrežicu Lučićeva gola.

Komentari 385