Obavijesti

Sport

Komentari 171

Laporta krivi 'neke' klubove i La Ligu jer je ostao bez Messija: On je htio ostati. I mi smo htjeli...

Laporta krivi 'neke' klubove i La Ligu jer je ostao bez Messija: On je htio ostati. I mi smo htjeli...

Registracija Messija uključivala je prihvaćanje operacije koja nije prihvatljiva za Barçu. Ne možemo prihvatiti  hipoteku na televizijska prava Barçe na pola stoljeća, objasnio je predsjednik Barce

Nešto manje od sat i pol vremena predsjednik Barcelona Joan Laporta morao je objašnjavati medijima zašto je klub morao odustati od Lea Messija (34), a on je to sumirao u rečenicu: "Učinili smo ono što je najbolje za klub".

Pokretanje videa...

Messi nakon 21 godinu odlazi iz Barce: Došao je kod njih kao talentirani dječak s poremećajem rasta VIDEO

Nakon 21 godine Leo Messi odlazi iz kluba kao slobodan igrač te će svoju karijeru najvjerojatnije nastaviti u nekom europskom klubu. Barcelona, naime, nije u mogućnosti ispoštovati financijski fair-play La lige i to je glavni razlog njegova odlaska iz kluba. Laporta je za sve okrivio bivše uprave kluba, a naglasio je kako je uprava njegova prethodnika Josepa Bartomeua 'njegovoj' upravi prezentirala lažne brojke.

- Nažalost dobili smo katastrofalno nasljedstvo. Obračun plaća predstavlja 110% prihoda kluba. Znali smo to otkad smo stigli u klub. Kada smo stigli u klub, brojevi koji su nam prezentirani nakon revizijebili su mnogo veći od onoga što su nam rekli i što smo očekivali na temelju službenih brojki. Očekivani gubici su vrlo visoki, kao i očekivani dugovi - rekao je Laporta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
FC Barcelona Press Conference

Da bi zadržali Messija, La liga je Barci uvjetovala da mora prihvatiti hipoteku na njihova televizijska prava na pola stoljeća (!?). Klub je želio da Messi ostane, i on je sam to želio, ali...

- Registracija Messija uključivala je prihvaćanje operacije koja nije prihvatljiva za Barçu. Ne možemo prihvatiti  hipoteku na televizijska prava Barçe na pola stoljeća. Želim da bude jasno da je Leo želio ostati i da je klub želio da ostane. 

Evo kako je odrastao vjerojatno najveći nogometaš u povijesti
Evo kako je odrastao vjerojatno najveći nogometaš u povijesti

Laporta je kazao da je Leo ostavio nevjerojatno naslijeđe, da je igrač s najviše titula u povijesti kluba, da će mu Barcelona vječno biti zahvalna, ali da ne želi stvarati lažne nade. Naime, htjeli su mu produljiti ugovor na dvije godine s odgodom plaćanja što je moguće u drugim ligama, ali La liga takve stvari ne dopušta.

The Ballon d’Or awards

- Postoji vremensko ograničenje i igrač ima druge opcije. Igraču je također potrebno neko vrijeme kako bi mogao procijeniti što je najbolje od ponuđenih opcija. Igraj dvije godine i to ćemo ti platiti nakon pet godina. Mislili smo da bi to moglo odgovarati kriterijima La lige. U drugim zemljama to funkcionira, a ovdje nije prihvaćeno. Htjeli smo da 'post Messi era' počne s radom za dvije godine, ali to nismo uspjeli napraviti - zaključio je Laporta.

Kamo će Messi? Kladionice već imaju velikog favorita, a ova je fotka s Ibize možda sve rekla...
Kamo će Messi? Kladionice već imaju velikog favorita, a ova je fotka s Ibize možda sve rekla...

Leo Messi odlazi iz Barcelone, a počinje neka nova 'post Messi' era. Živi bili pa vidjeli kako će to funkcionirati...

La Liga Santander - FC Barcelona v Real Madrid

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
ODLAZAK MESSIJA IZ BARCELONA , CAMP NOU
Sortiranje događaja
TKO JE KRIV?

- Temelj svega je užasno i katastrofalno upravljanje u prošlosti. 

O KOEMANU

- On je čovjek kluba, veliki profesionalac. Ima sposobnost brzog prilagođavanja okolnostima. Već mi je rekao da ide na sve. Očigledno, nije lako zamijeniti igrača koji postiže 30 golova po sezoni, ali ima volju da ova nova faza bude sjajna.

PLAĆE IGRAČA?

- Ne znam kako vam reći kolike su plaće igrača, ali kažem vam da smo prekoračili limit plaće bez Messijeva ugovora. La Liga traži od nas da se pridržavamo propisa, naravno. LaLiga bi voljela da Messi nastavi, ali postoje klubovi koji zahtijevaju poštivanje pravila i neće napraviti iznimke za Messija, nešto što moramo poštivati. Nećemo se odreći svojih televizijskih prava na pola stoljeća niti ćemo jednostrano raskinuti ugovore.

"MORAMO BEZ MESSIJA"

- Ovi pregovori su završeni i nije bilo moguće registrirati igrača zbog ograničenja plaće koje ima Barça. LaLiga ne želi produljiti ograničenje plaće i govori nam da ako želimo produžiti ograničenje plaće, moramo prihvatiti operaciju koja stavlja pod hipoteku naša televizijska prava na pola stoljeća. Ne možemo to napraviti i nećemo stvarati lažne nade. Sada imamo maksimalnu motivaciju. Želim čestitati visokim čelnicima kluba na tome kako su se snašli u svemu tome. Moramo natjerati Barçu, bez Messija, da nastavi pružati radost Kataloncima.  Okolnosti su takve kakve jesu i to je razlog za tugu i razočaranje. Odluka je donesena radi očuvanja interesa Barce.

 

O MESSIJU

- Ostavio je izvrsno naslijeđe. On je igrač s najviše titula u povijesti kluba. Ostavio je mnoge radosti, kolektivnu iluziju. Mnogo slika za priču. Vječno ćemo mu biti zahvalni.

- Ne želim stvarati lažne nade. Postoji vremensko ograničenje i igrač ima druge prijedloge. Igraču je također potrebno neko vrijeme kako bi mogao procijeniti i izvršiti ostale mogućnosti koje ima. Igraj dvije godine i to ćemo ti platiti za pet godina. Mislili smo da bi to moglo odgovarati kriterijima LaLige. U drugim zemljama to funkcionira, a ovdje nije prihvaćeno. Htjeli smo da 'post Messi era' počne s radom za dvije godine, ali to nismo uspjeli napraviti.

Komentari 171