Obavijesti

Sport

Komentari 50

Lewa najbolji nogometaš svijeta u 2020., bez Luke u najboljih 11

Lewa najbolji nogometaš svijeta u 2020., bez Luke u najboljih 11

U Zürichu su dodijeljene nagrade FIFA 'The Best' koja se odvijala online zbog pandemije korona virusa. Manuel Neuer najbolji je golman 2020., Klopp najbolji trener, a Lewandowski najbolji igrač

VIDEO

Zbog pandemije korona virusa FIFA 'The Best' nagrade održale su se u Zürichu online, a dobitnici nagrada su se javljali preko videoprijenosa, a najprestižniju nagradu za najboljeg igrača godine odnio je Robert Lewandowski iz Bayerna! Objavljeno je i najboljih 11 u ovoj godini, ali među njima nije naš Luka Modrić.

POGLEDAJTE VIDEO: Fifa 20 najava Zinedinea Zidanea

Pokretanje videa...

FIFA 20 najava Zinedinea Zidanea kao nogometne ikone 00:53

Veliko iznenađenje dogodilo se tijekom dodjele nagrade za najboljeg trenera 2020. godine. U konkurenciji su bili Marcelo Bielsa, Hans-Dieter Flick i Jürgen Klopp, a svi su bili šokirani kada je Arsene Wegner pročitao ime trenera nogometnog kluba Liverpool.

Većina je bila uvjerena kako će nagradu odnijeti Flick koji je s Bayernom osvojio sve što se osvojiti moglo, ali to se nije dogodilo.
Jürgen Klopp je i sam bio iznenađen te je rekao kako uopće nije očekivao daće osvojiti nagradu. 

FIFA: Ronaldo, Lewandowski i Messi ušli u finale izbora za najboljeg nogometaša 2020.
FIFA: Ronaldo, Lewandowski i Messi ušli u finale izbora za najboljeg nogometaša 2020.

Za najboljeg golmana u 2020. godini izabran je Nijemac Manuel Neuer koji je kao kapetan momčadi Bayern Münchena osvojio pet trofeja - u Bundesligi, Kupu i Superkupu Njemačke, kao i u Ligi prvaka i Superkupu Europe.

- Ovo je jedna od najboljih godina u mojoj karijeri. Fantastično je što smo sve napravili. Jako sam sretan - rekao je Neuer na ceremoniji dodjele nagrade BEST za najboljeg golmana svijeta u 2020. godini.

FIFA je i priopćila najboljih 11 igrača u 2020. godini, a zanimljivo je da prvi golman najbolje momčadi nije isti koji je dobio nagradu za najboljeg golmana 2020. godine. 

U najboljih 11 igrača u 2020. godini je golman Allison Becker iz Liverpoola, iako je nagradu za najboljeg golmana dobio Neuer.

Brazil Training Session and Press Conference - Enfield Training Ground

Među preostalom desetoricom našli su se obrambeni igrači Trent Alexander-Arnold i Virgil van Dijk iz Liverpoola, Sergio Ramos iz Real Madrida i Alphonso Davies iz Bayern Münchena.

Od veznih igrača tu su Joshua Kimmich iz Bayerna, Kevin De Bruyne iz Manchester Cityja i Thiago Alcantara iz Liverpoola.
Napadači su Lionel Messi iz Barcelone, Robert Lewandowski iz Bayerna i Juventusov Cristiano Ronaldo.

Premier League - Watford v Liverpool

U ženskoj je konkurenciji nagradu za najbolju golmanicu odnijela Sarah Bouhaddi iz francuskog Lyona, najbolja je trenerica Sarina Wiegman kao izbornica reprezentacije Nizozemske, a najbolja je nogometašica Lucy Bronze iz Manchester Cityja

Najbolju ekipu čine: Christiane Endler - Lucy Bronze, Wendie Renard, Millie Bright, Delphine Cascarino - Barbara Bonansea, Veronica Boquete, Megan Rapinoe - Pernille Harder, Vivianne Miedema, Tobin Heath

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...