Obavijesti

Sport

Komentari 27

Liga prvaka: Jedini trofej koji je ostao Luki i njegovom Realu

Liga prvaka: Jedini trofej koji je ostao Luki i njegovom Realu
6

U Amsterdamu je završilo 2:1 za Real. Dva svjetska nogometna diva, dva napadačka pristupa, mitski stadion, brojne sadašnje i buduće svjetske klase, 4-3-3 na 4-3-3... Čeka nas još jedan spektakl Lige prvaka!

VIDEO

'Biti ili ne biti, a bez kapetana Ramosa', 'Real se hvata još samo za Ligu prvaka', 'Bijeli pred ponorom', 'Igra se za sve ili ništa, a Modrić, Mourinho i Baleov menadžer dižu tenzije'... Španjolski sportski listovi dosta su katastrofično ušli u najavu večerašnjeg uzvrata osmine finala Lige prvaka na Santiago Bernabeu'.

Posebno se, naravno, naslađuje katalonski Mundo Deportivo koji s guštom gura naslovnicu sa 'Realom pred ponorom' i redom nabraja kako večeras neće igrati kažnjeni kapetan Sergio Ramos, kako najbolji igrač svijeta Luka Modrić upozorava suigrače iz Realovog napada 'da zajedno trebaju nadoknaditi Cristianovih 50 golova', kako Jose Mourinho 'baš prigodno prije uzvrata s Ajaxom najavljuje da nema ništa protiv povratka na Bernabeu', kako je menadžer Garetha Balea konstatirao da su 'zvižduci upućeni Baleu od vlastitih navijača sramota'... Marca na naslovnicu stavlja 'uši' trofeja Lige prvaka pokazujući 'za što se hvata Madrid da spasi sezonu' te citira Ajaxovog trenera Erika ten Haga koji tvrdi da je 'Realova obrana daleko slabija bez Ramosa'.

 

Real ima 2:1 iz prve utakmice, jači je od Ajaxa, branitelj je naslova, trostruki je uzastopni osvajač, ali: Liga prvaka jedina je preostala šansa za trofej ove sezone, a kako je u pitanju Real Madrid - svaka se emocija množi sa najmanje deset. Nije bitno što večerašnja utakmica koja u Madridu počinje od 21:00 po svemu nalikuje na formalnost za Real, rutinsku potvrdu prolaza... U utrci za nakladom po Los Blancosima se udara iz 'svih najava'. Sa dva poraza od Barcelone Real se oprostio i od Kupa kralja i od realnih izgleda da se vrati u utrku za naslov u Primeri.

FILE PHOTO: La Liga Santander - Real Madrid v FC Barcelona

Osim Ramosa prvaci Europe ne mogu računati ni na Llorentea, a Balea nakon niza zaista loših nastupa čeka klupa. Ajax je u Amsterdamo igrao bolji i napadačkiji, a Real suspregnutiji, ali pragmatilčniji nogomet. Real Madrid status europskog prvaka uživa već 1.011 dana, neprekidno. Dominacija. Apsolutna. Bez Cristiana sve je, naravno, teže no realno... Los Blancos su veliki favoriti.

- Šteta što večeras moramo bez Ramosa. Zamijenit će ga Nacho Fernandez, a moja momčad je sigurno dovoljno iskusna i kvalitetna da u bilo kojem sastavu dovrši posao započet u Amsterdamu. Želja za pobjedom kod mojih je igrača velika, kondicijski smo odlični, a iskustvo koje imamo znači da smo potpuno relaksirani što se tiče izjava kojima nas se želi poljuljati. Nema šanse da se to dogodi jer... Mi smo Real Madrid - rekao je Realov trener Santiago Solari koji možda pojednostavljuje stvari, ali ih sigurno ne banalizira jer nema kad su Real i Liga prvaka u pitanju, ne postoji ama baš ništa banalnoga. Realov euro-personality je van svih kategorija, a pobjednički mentalitet neupitan.

Champions League Round of 16 First Leg - Ajax Amsterdam v Real Madrid

U prvoj utakmici Ajax je pao u 87. minuti, glom Marca Asensija (sin Španjolca i Nizozemke), promašio veliki broj sjajnih prigoda, bez jednog gola ostao zbog zaleđa od doslovno nekoliko cenimetara. Trener Erik ten Hag svjestan je te vrhunske izvedbe svoje momčadi, ali i posebnih okolnosti u kojima ih Real dočekuje te jedinstvene atmosfere u kojoj će njegova daleko mlađa i neiskusnija momčad večeras igrati:

- Činjenica da najrealnije šanse za trofej imaju baš u Ligi prvaka vejrojatno će Španjolce večeras na teren poslati sa posebnim mentalitetom, još većom željom za prolaskom, ali... To je njihov problem. Za razliku od Reala mi jesmo u igri za sva tri trofeja, a tko ima posla s Ajaxom mora znati da igra protiv jako ambiciozne momčadi koja igra za gol više, koje uvijek traži dominaciju i koja će vas napasti bez obzira na to gdje se igra i kako se zovete - rekao je, logično, od Solarija daleko relaksiraniji Ajaxov trener Erik ten Hag.

Champions League Round of 16 First Leg - Ajax Amsterdam v Real Madrid

Inače, ovo je sudar najvećeg kluba i jednog od najvećih klubova u povijesti nogometa. Real ima 13 osvojenih Liga prvaka, a Ajax četiri. Vrijednost nizozemske momčadi procjenjuje se na 367, a Realove na 967 milijuna eura. Nakon odlične utakmice u Johan Cruijff Areni slijedi drugi čin na Santiago Bernabeu. Dva svjetska nogometna diva, dva napadačka pristupa, mitski stadion, brojne sadašnje i buduće svjetske klase, 4-3-3 na 4-3-3... Čeka nas još jedan spektakl Lige prvaka!

Vjerojatni sastavi

Real Madrid (4-3-3): Courtois - Reguilon, Varane, Nacho, Carvajal - Casemiro, Kroos, Modrić - Vazquez, Benzema, Vinicius. Trener: Solari. Nedostaju: S.Ramos (Uefina kazna zbog namjernog žutog kartona), Llorente (ozljeda).

Ajax (4-3-3): Onana - Mazraoui, Blind, De Ligt, Tagliafic - Van de Beek, De Jong, Schöne - Neres, Tadić, Ziyech. Trener: ten Hag. Nedostaje: Bande (ozljeda).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti