Obavijesti

Sport

Komentari 34

Lige se možda niti neće igrati: 'Tada nitko neće imati prvaka'

Lige se možda niti neće igrati: 'Tada nitko neće imati prvaka'
1

Kakva god odluka Uefe bila, zadnju riječ imat će državna tijela jer, prema riječima čelnog čovjeka Uefe, upravo države najbolje znaju kakvo je stanje s pandemijom korona virusa na njihovu području

VIDEO

Čelni čovjek Uefe, Slovenac Aleksander Čeferin, dao je intervju za njemački ZDF u kojem je govorio o nekoliko mogućih scenarija odvijanja nacionalnih liga i Lige prvaka do kraja sezone 2019/20.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

video vijesti 0504 01:20

Čeferin je obznanio koji su mogući planovi Uefe i nacionalnih liga, ali i najavio mogućnost ranijeg završetka što bi u konačnici dovelo do situacije u kojoj nema pobjednika.

- Razmatramo nekoliko opcija za nastavak i završetak Lige prvaka i Europske lige: svibanj, lipanj, srpanj... Ili da uopće više ne igramo. Ta opcija također je moguća - rekao je Čeferin.

Države imaju zadnju riječ

Kakva god odluka Uefe bila, zadnju riječ imat će državna tijela jer, prema riječima čelnog čovjeka Uefe, upravo države najbolje znaju kakvo je stanje s pandemijom korona virusa na njihovu području.

- Formirali smo radnu skupinu u kojoj su predstavnici Uefe, nacionalnih liga i klubova kako bismo zajednički donijeli odluku, ali posljednju riječ imat će države, koje ujedno najbolje znaju kakvo je stanje s koronavirusom u njihovim zemljama.

Otkrio je i koji je onaj krajnji datum do kojeg sve mora biti gotovo.

- Zadnji rok, nakon kojeg više nema igranja za sezonu 2019/20 je 3. kolovoza. Do tada se moraju završiti europska natjecanja za ovu sezonu. Ne možemo nastaviti u rujnu i listopadu.

Liverpool i Lazio bi najviše nastradali

Naveo je i modele natjecanja koji bi se do kraja sezone mogli odigrati.

- Možemo igrati postojećim, nokaut sistemom do kraja, ali s obzirom na to da je ovo izvanredna situacija, moramo biti i fleksibilni. Tako bi se utakmice u Ligi prvaka i Europskoj ligi mogle igrati istog dana kada i nacionalna prvenstva, čak i u isto vrijeme, jer vremena i termina gotovo da više nema. Također, razmatramo da se europski kupovi do kraja igraju tako da parovi odigraju samo jednu utakmicu, na neutralnom terenu ili da se domaćin odredi ždrijebom. Preostale opcije su da pobjednika Lige prvaka i Europske lige dobijemo igranjem turnira, Final Foura ili Final Eighta.

Valja naglasiti da bi, u slučaju otkazivanja svih liga, najviše nastradali Liverpool i Lazio. Engleska momčad je trebala osvojiti naslov prvaka nakon dugih 30 godina dok je talijanska na samo bod od lidera Serie A Juventusa i već je bila vodeća tijekom sezone. Također, ni Borussia Dortmund ne bi bila prezadovoljna jer je na samo četiri boda od vodećeg Bayerna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante
Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora