Sport

Komentari 3

Lijepa Lindsey do povratničke pobjede, Parisu čuveni Streif...

Lijepa Lindsey do povratničke pobjede, Parisu čuveni Streif...

Lindsey Vonn potvrdila je da se vratila u svjetski skijaški vrh pobjedom na subotnjem spustu za Svjetski kup u Garmisch-Partenkirchenu. U Kitzbühelu je najbrži bio Dominik Paris

Samo tjedan dana nakon što se vratila u Svjetski kup, Lindsey Vonn vratila se i pobjedama. Američka skijašica bila je najbrža na subotnjem spustu u Garmisch-Partenkirchenu u vremenu 1:44,41 minutu. Pustila je suzu popevši se na pobjedničko postolje.

Bila je to 77. pobjeda za 32-godišnju četverostruku osvajačicu Velikog kristalnog globusa nakon što je prošli vikend osvojila 13. mjesto u Altenmarktu. Uvjerljivo vodi na vječnoj ljestvici pobjednica Svjetskog kupa ispred Annemarie Moser-Pröll koja ima 62 pobjede, dok apsolutni rekorder, Šveđanin Ingemar Stenmark, ima 86 pobjeda.

Samo 13 stotinki sporija od Vonn bila je Švicarka Lara Gut, a 48 stotinki trećeplasirana Njemica Viktoria Rebensburg. U ukupnom poretku i dalje vodi Mikaela Shiffrin s 1008 bodova, Lara Gut je druga sa 773, a Slovenka Ilka Štuhec, koja je i dalje vodeća u poretku spustašica, treća sa 717 bodova.

U spustu na legendarnoj stazi Streif u Kitzbühelu slavio je Talijan Dominik Paris ispred Francuza Valentina Girauda Moinea (+0,21) i Johana Clareya (+0,33). Druga mu je to pobjeda u Kitzbühelu nakon 2013.

Paris je tako prestigao Aksela Lunda Svindala u poretku spustaša (142-140), a treći je Talijan Peter Fill sa 139 bodova. Marcel Hirscher uvjerljivo vodi u borbi za Veliki kristalni globus s 980 bodova ispred Henrika Kristoffersena (692).

Najčitaniji članci