Sport

Komentari 92

Lijepe naše od Požege pa sve do Mokošice: Odakle su heroine?

Lijepe naše od Požege pa sve do Mokošice: Odakle su heroine?

Jug pokrivaju Tea, Valentina i Kristina, Istru i Kvarner Tena, Keti, Ana, zagrebačko područje Lucija, Andrea, Josipa, Dora, u blizini su Stela i Paula, Marijeta te Larissa i Dora, s istoka je Dejana, dok je Ćamila rođena u Njemačkoj

Malo sjevera, pa malo zapada, pa juga i nešto istoka... Uglavnom, naše rukometašice su, baš kako i priliči, pokrile cijelu Lijepu našu. Čak i malo izvan nje budući da je, primjerice, Ćamila Mičijević rođena u njemačkom Heidenheimu, a odrasla u Mostaru.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatice u polufinalu Eura

Hrvatska će za nedjeljno finale igrati u Herningu u petak od 18 sati protiv braniteljica naslova Francuskinja. U drugom polufinalu sastaju se Norveška i Danska (20.30). Utakmica za broncu je u nedjelju od 15.30, a od 18 sati finale.

- Molim vas, objasnite to ljudima. Živjela sam četiri godine u Njemačkoj, dok je obitelj bila u izbjeglištvu i potom smo se vratili svi u Mostar odakle su svi moji - "upozorila" je još jednom glavna zabavljačica u reprezentaciji.

Iako je samo Andrea Šimara originalno iz Zagreba, dobro je pokriveno zagrebačko područje. Lucija Bešen, koja se pokazala protiv Norveške, jest iz Sesveta, Dora Krsnik iz Velike Gorice, Josipa Mamić iz Dugog Sela, dok su nešto sjevernije i blizanke Stela i Paula Posavec koje su rodom iz Strahonineca, sela kraj Čakovca. U blizini su križevačke blizanke Larissa i Dora Kalaus, ali i Virovitivčanka Marijeta Vidak.

- Velika Gorica je moj grad i makar sam se preselila u Koprivnicu s 22 godine, nisam ga zaboravila. Najdraže mi je kad dođem doma i odem popiti kavu sa svojom sestrom - rekla je za VGdanas Dora Krsnik, nekad igračica Podravke, a danas francuskog Plan de Cuquesa.

Sada su, pak, već svi morali naučiti da je naša hvatačica živih lopti Tea Pijević iz Stabline, a ne iz Makarske. Tko nije, dobit će po prstima...

POGLEDAJTE EUFORIJU NAŠIH POLUFINALISTICA: 

- Molim vas ponovite da sam iz Stabline, a ne iz Makarske, tamo sam samo rođena. Valjda će do kraja prvenstva svi i to naučiti - kazala nam je Tea.

Kvarner i Istru pokrivaju naša kapetanica Katarina Ježić koja je iz Novog Vinodolskog, Tena Japundža koja je odrasla u Rovinju, ali i Ana Debelić koja je s Raba pa se nakon osnovne škole preselila u Rijeku, gdje je dio života provela i Mičijević dok je igrala za Zamet, kao Keti i Ana.

- Izuzetno sam sretna zbog toga, pokazuje da riječki rukomet i Primorsko-goranska županija ima dobar odnos s igračicama, djecom i ostalima - rekla je naša Keti za Novi list.

Hungary vs Croatia

Valentina Blažević, koja je zasjala protiv Rumunjske, nije, kako kaže Wikipedia, iz Sinja, već iz Knina.

- Piše tako pa svi misle krivo. Morat ću angažirati nekoga da to promijeni - rekla je naša Vale.

Sa samog juga, iz Mokošice, dolazi i Kristina Prkačin, dok je na istoku rođena Požežanka Dejana Milosavljević, ali nije se dugo zadržala u Slavoniji.

- S tri godine obitelj je preselila u Rijeku i tamo smo živjeli - rekla je podravkašica koja je pojačala reprezentaciju za utakmicu odluke protiv Njemačke.

Eto, valjda će sada i Wikipedia naučiti rodne grude Hrvatica...

Odakle su hrvatske rukometašice:

Najčitaniji članci