Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
44 komentara

'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'

Potpisao sam na jednu godinu, a sada, što ću raditi? Prvo ću se s obitelji odmoriti, regenerirati se, imat ću razgovor sa samim sobom i analizirati pa odlučiti što ću raditi, rekao je Lino Červar poslije Češke

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
44 komentara

Hrvatska je na kraju teškom mukom slomila Češku 28-27 u zagrebačkoj Areni i osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu. Lino Červar pobijedio je reprezentaciju koju je pobijedio i na svom debiju na izborničkoj klupi 'Kauboja'.

LINOV OPROŠTAJ? Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto

Upitan je li to bio njegov oproštaj nakon 167, utakmica, rekao je:

- Ja sam rekao od prvog dana da sam došao ovdje pomoći. Potpisao sam na jednu godinu, a sada, što ću raditi? Prvo s obitelji odmoriti, regenerirati se, imat ću razgovor sa samim sobom i analizirati pa odlučiti što ću raditi - rekao je za RTL poslije utakmice.

Analizirao je posljednju utakmicu na prvenstvu.

- Kad se zna da smo igrali bez dva najbolja igrača, cijelu smo utakmicu dobro stajali i igrali. Mi smo mislili da je gotovo. Pomislio sam da igrači trebaju doći kod mene u Metalurg da vidi kako se čuva lopta i rezultata - rekao je Lino pa se osvrnuo na suce.

- Bili smo kao gosti, to je svatko vidio. 

Pogledajte javljanje uživo...

Lino na rubu suza na oproštaju, iz reprezentaciji odlaze i Čupić, Alilović... Reporteri: Marko Vidalina i Nenad Nevešćanin

Posted by 24sata on Friday, January 26, 2018

Nije bilo popusta s njihove strane?

- Nisam ja ništa izmislio, kao da smo igrali u gostima. Publika je bila fantastična. Kad ovdje ta sva mašinerija, kad svi odu ovaj cirkus, trebalo bi se više razmišljati o rukometu, vaterpolu i ostalim sportovima da imamo bolje uvjete.

Ciljao je na političare koji su dolazili na utakmice Hrvatske.

- Nisu dovoljno uradili za razvoj. Naša zemlja koči ljude koji vjeruju u sebe, a mi vjerujemo u sebe. Drugi ne vjeruju u nas. Dižem glas kao trener, kao čovjek koji je ugradio sebe u ovu reprezentaciju, a ne da igramo na kraju grada. Ovo ne zaslužuje reprezentacija sa 13 medalja - rekao je Lino.

Detektirao je i probleme.

- Htio sam više od petog mjesta, mora se reći da smo igrali bez najboljeg igrača. Ovo je bilo za dobru trojku s obzirom na to što smo sve prošli. Moram igračima dati podršku. Mislim da će rukomet još itekako zadovoljstvo donijeti zadovoljstva našim građanima. Rukomet daje odgoj i pedagoški pristup.

Koja je budućnost našeg rukometa?

- Danas smo pokazali Halila Jaganjca. Tu su Mamić, Cindrić, čeka cijela grupa na koje možemo računati. Trebaju nam uvjeti da treba investirati u našu djecu jer je to najbolje. Investirati u naše, da uživaju igrati jedan pored drugoga i to je recept izlaska iz krize. Ne samo sporta, nego i cijele Hrvatske.
 

Tema: Europsko rukometno prvenstvo 2018.

Message