Obavijesti

Sport

Komentari 26

Lino: Vjerujem Željku Babiću, Hrvatska će osvojiti medalju

Lino: Vjerujem Željku Babiću, Hrvatska će osvojiti medalju
4

SLAŽEM SE S BABIĆEM Izbornik Željko Babić najavio je svjetsku medalju i razmišljam kao on. Hrvatska će u Francuskoj pokazati da je bila i ostala velesila, kaže Lino Červar

VIDEO

Naravno da će mi biti neobično. Dolazim kao izbornik na veliko natjecanje, a neću voditi Hrvatsku. Za mene će to biti nešto novo, javio nam se s priprema makedonske reprezentacije Lino Červar.

Lino je prije 14 godina u Portugalu s Hrvatskom pokorio rukometni svijet. Osvojio je svjetsko zlato, sad je s Makedoncima na novom početku. Na SP u Francusku Makedonci idu s pomlađenom momčadi.

- Na Svjetsko prvenstvo idem s osam debitanata. Oni su i prije htjeli pomladiti momčad, a eto to je dočekalo mene - kaže nam Lino Červar.

Ja u drugi krug, Hrvatska na postolje

Najveće ime je ipak tu, i bit će još neko vrijeme.

- Kiril Lazarov stavio se na raspolaganje. Bit će tu koliko bude trebalo, još godinu-dvije, možda dva velika natjecanja. On je legenda i naravno da sam sretan što ide s nama - rekao je Lino, čija je momčad u skupini B, sa Španjolskom, Slovenijom, Islandom, Tunisom i Angolom.

- Neugodna, jako teška skupina. Neće nam biti lako, ali naš je cilj proći u drugi krug. Za osminu finala morat ćemo pobijediti neku jaku momčad, a to nam s osam novih igrača sigurno neće biti lako. Eto, ja u drugi krug, a Hrvatska na postolje - prebacio se legendarni Lino na “kauboje”.

- Od Hrvatske, naravno, očekujem velike stvari. I izbornik Željko Babić najavio je da idemo po medalju, slažem se s tim. Hrvatskoj je mjesto među tri najbolje momčadi na ovom prvenstvu. Rukomet je naš sport i uvijek moramo ići na medalju - rekao je Lino i nastavio:

Hrvatska će pokazati da je elita

- Napravili smo velike stvari u posljednjih dvadeset godina. Jasno je da je bilo i uspona i padova, ali Hrvatska će u Francuskoj ponovno pokazati kako je svjetska rukometna elita. Mi smo to bili i ostali.

Lino Červar ne samo da je sjajan, genijalan trener, koji je Hrvatsku godinama držao među dvije-tri najbolje reprezentacije svijeta, već je i sjajan prognozer. To je pokazao i prije Europskog prvenstva prošle godine. Razgovarali smo 1. siječnja 2016., rano ujutro. Dok je većina ljudi spavala, Červar je u svojem zagrebačkom domu gledao snimke nekih rukometnih utakmica. Nije dvojio oko svoje prognoze.

- Hrvatska će biti na postolju u Poljskoj. A rukometni će svijet na ovom Europskom prvenstvu oduševiti Njemačka. Od Nijemaca očekujem nastup u finalu - uvjeravao je Červar.

Nijemci su na kraju postali europskiprvaci, “kauboji” su bili brončani. Rukometni je mag još jednom imao pravo. Vidio je Njemačku u finalu, ne bi se puno rukometnih stručnjaka kladilo na to.

Naravno da je Lino ponudio prognozu ovogodišnjeg SP-a.

Trebat će nam i malo sreće

- Mislim da na ovom natjecanju neće biti prevelikih iznenađenja. Teško da netko može baš iskočiti i iznenaditi velikane. Do završnice bi trebali doći oni najjači, prave rukometne velesile - rekao je Červar pa obrazložio.

- Po meni je pet favorita, među njima treba tražiti momčadi koje će na kraju biti na postolju. U prvom redu tu je, naravno, Francuska, poslije njih Danska i Hrvatska te Njemačka i Španjolska. Hrvatskoj će trebati i malo sreće, ali će se naši dečki vratiti s medaljom iz Francuske.

Puno je puta legendarni Lino bio u pravu. Nadamo se kako će i ovog puta njegova prognoza biti dobra, bez pogreške.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika