Obavijesti

Sport

Komentari 86

Livaja: AEK nije bio 25 godina prvak, do mog dolaska. Hajduk nije osvojio naslov 16 godina...

Livaja: AEK nije bio 25 godina prvak, do mog dolaska. Hajduk nije osvojio naslov 16 godina...

Ovog ljeta se cijeli Split digao na noge zbog mene. Istekla mi je posudba, a svi Dalmatinci su izašli na ulice i parolama me molili da ostanem. Bilo je to nešto jedinstveno, kazao je Livaja za grčku Gazzettu

VIDEO

Marko Livaja (28) živi najljepše dane svoje karijere. Nakon 11 godina lutanja, u veljači ove godine konačno se vratio doma u svoj Split te postao vođa i lider Hajduka. Velika euforija zahvatila je navijače, svi pričaju i sanjaju titulu nakon 16 godina čekanja. A glavni razlog za to je upravo on.

Pokretanje videa...

Marko Livaja u Biogradu VIDEO

Preporodio je Hajduk, ove sezone utrpao sedam golova u devet utakmica te se vratio u reprezentaciju, a zahvaljujući njemu Splićani nakon prve četvrtine prvenstva drže korak za vrhom. Sjajni nogometaš je na Poljud stigao u veljači ove godine nakon što je raskinuo ugovor s AEK-om.

- U AEK-u je bilo problema. Kad smo osvojili naslov neki igrači su otišli, nismo se adekvatno pojačali i na kraju je to sve ispalo loše. Nisu mi odmah ponudili ugovor i to me naljutilo, a odbio sam zbog toga neke druge dobre ponude. Odlučio sam otići. Kasnije su mi dali ponudu i to dobru, ali već sam bio donio odluku. Oni nisu na vrijeme reagirali. Nisam tražio ni veći novac, kao ni u Hajduku - kazao je Livaja za grčku Gazzettu.

U 8. kolu 1. HNL susreli se Istra i Hajduk

Prvotno je potpisao ugovor do ljeta ove godine, bilo je upitno hoće li ostati u Hajduku, a onda se dogodilo nešto što će pamtiti cijeli život. Svi navijači Hajduka dignuli su se na noge i porukama 'Livaja ostani' dali mu do znanja koliko znači navijačima i klubu. Nevjerojatna groznica zahvatila je navijače, nešto što nije bilo viđeno od dolaska Nike Kranjčara. Od Splita do Australije molili su ga da ostane. Ganuli su ga u srce pa jednostavno nije mogao reći 'ne'. Odbio je i puno bogatije ponude kako bi ostao u svom najdražem klubu. 

U 10. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Lokomotiva

- Ovog ljeta se cijeli Split digao na noge zbog mene. Istekla mi je posudba, a svi Dalmatinci su izašli na ulice i parolama me molili da ostanem. Bilo je to nešto jedinstveno, neopisivo. Uključili su se i navijači iz Australije, SAD-a, to ću zauvijek pamtiti. Split je nešto drugo u odnosu na Grčku. Ovdje igram za svoju momčad koju obožavam i tu imam puno prijatelja. Većinu suigrača sam znao i od ranije, tu sam kod kuće.

S grčkim klubom je 2018. godine osvojio naslov prvaka. Sudjelovao je u tome s osam golova, a najveća želja mu je isto napraviti i s Hajdukom. Nešto na što navijači čekaju od 2005. godine. 

 - U AEK-u smo napravili čudo. Klub 25 godina prije mog dolaska nije bio prvak. Hajduk nije bio prvak 16 godina. Nadam se da ću uspjeti ono što sam u Grčkoj - kaže Livaja.

Sjajnim igrama u Hajduku nametnuo se izborniku Zlatku Daliću te se nakon dvije godine opet vratio u reprezentaciju. A povratak nije mogao biti bolji. Zabio je u pobjedi nad Slovenijom (3-0) na svome Poljudu.

U 8. kolu 1. HNL susreli se Istra i Hajduk

- Vratio sam se nakon dvije godine pauze. Hvala mojim suigračima i Hajduku jer su mi u tome pomogli. Nema ljepšeg i važnijeg osjećaja za igrača od toga da igra i zabija za reprezentaciju - zaključio je igrač Hajduka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.