Sport

Komentari 129

'Livaja je iskusan igrač, probao je iznuditi penal, ali njegova reakcija je bila profesionalna'

'Livaja je iskusan igrač, probao je iznuditi penal, ali njegova reakcija je bila profesionalna'

Veseli me što je derbi sudio Lovrić koji nema međunarodni status. Dobro se kretao te je imao diskretnu komunikaciju s VAR-om, rekao je Mario Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion

Hajduk je pobijedio Dinamo na Maksimiru u najvećem hrvatskom derbiju 2-0, a Zdenko Lovrić dijelio je pravdu i dobio pohvale.

POGLEDAJTE VIDEO: Livaja i Subašić

- Zaslužio je. Veseli me što je derbi sudio sudac koji nema međunarodni status. Dobro se kretao te je imao diskretnu komunikaciju s VAR-om - pohvalio je Mario Strahonja Lovrića u HRT-ovoj emisiji Stadion. 

Dinamo je tražio kazneni udarac u 38. minuti susreta nakon što je Ademi uputio udarac, Elez blokirao ramenom i spasio izravan udarac u okvir gola. 

- Sudac je bio dobro postavljen. Lopta je pogodila rame i nema nikakve kažnjive radnje. Odradio je to vrlo diskretno i brzo te publika i igrači nisu osjetili kontrolu s VAR-om - kazao je.

Strahonja je komentirao i situaciju iz 41. minute susreta kada je Livaja primio dugu loptu te se našao u duelu s Moharramijem. 

- Ovdje se vidi ruka na ramenu, ali nema kvalitetnog povlačenja. Livaja je pao bez sile i pritiska prema dole. Ovo bi bio prelako dosuđen penal. Livaja je iskusan igrač, pokušao je to iznuditi, ali njegova reakcija je bila profesionalna jer zna koje su represivne mjere u slučaju da je pokazao nesportsko ponašanje - zaključio je Strahonja.  

Zagreb: Dinamo i Hajduk susreli se u 18. kolu Prve HNL

U 8. kolu Prve HNL Gorica i Osijek igrali su 1-1, a sudac Goran Pečarić podijelio je čak deset žutih kartona i jedan crveni.

- On nije loš sudac, ali ovu utakmicu je loše sudio. Bio je premotiviran te je izgubio osjećaj što je za žuti karton, a što za crveni. To se događa kod mladih sudaca te mu treba ukazati na pogreške - komentirao je Strahonja pa dodao:

U 8. minuti susreta Hiroš zbog neopreznog starta na Prširu dobio žuti karton.

- To je bilo ružno i grubo, ali ovo je za isključenje. Ovdje se VAR morao javiti. Vidjeli smo gdje VAR radi tihe provjere i za puno manje prekršaje.

Velika Gorica: U 18. kolu Prve HNL sastali se Gorica i Osijek

Kleinheisler je u 47. minuti susreta grubo startao na Mitroviću zbog čega je revoltirano reagirao, a Pečarić mu je pokazao žuti karton. U 61. minuti susreta zaradio je drugi te je Osijek ostao bez igrača. 

- Ovo je bio prekršaj jer je povukao igrača s leđa. Prekršaj Kleinheislera imao je težinu žutog kartona, ali do njega nije ni trebalo doći jer je sudac trebao preventivno reagirati u 61. minuti i dosuditi prekršaj Kalika, koji je bio i za žuti karton - kazao je Strahonja pa zaključio:

- Kroz disciplinske mjere on nije dobro sudio ovu utakmicu. Ne treba ga kazniti, ali ne treba ni bježati od pogrešaka. U dvije godine pokazao je da se radi o korektnom sucu, a na njemu je sada da pokaže hoće li se izdići iz ovoga ili ne. 

POGLEDAJTE MEČ VEČERI NA FNC-u 4: IVAN ERSLAN I HENRIQUE DA SILVA FRANKENSTEIN

Najčitaniji članci