Obavijesti

Sport

Komentari 129

'Livaja je iskusan igrač, probao je iznuditi penal, ali njegova reakcija je bila profesionalna'

'Livaja je iskusan igrač, probao je iznuditi penal, ali njegova reakcija je bila profesionalna'

Veseli me što je derbi sudio Lovrić koji nema međunarodni status. Dobro se kretao te je imao diskretnu komunikaciju s VAR-om, rekao je Mario Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion

VIDEO

Hajduk je pobijedio Dinamo na Maksimiru u najvećem hrvatskom derbiju 2-0, a Zdenko Lovrić dijelio je pravdu i dobio pohvale.

POGLEDAJTE VIDEO: Livaja i Subašić

Pokretanje videa...

Livaja i Subašić zapjevali "Mrzim Dinamo" VIDEO

- Zaslužio je. Veseli me što je derbi sudio sudac koji nema međunarodni status. Dobro se kretao te je imao diskretnu komunikaciju s VAR-om - pohvalio je Mario Strahonja Lovrića u HRT-ovoj emisiji Stadion. 

Dinamo je tražio kazneni udarac u 38. minuti susreta nakon što je Ademi uputio udarac, Elez blokirao ramenom i spasio izravan udarac u okvir gola. 

- Sudac je bio dobro postavljen. Lopta je pogodila rame i nema nikakve kažnjive radnje. Odradio je to vrlo diskretno i brzo te publika i igrači nisu osjetili kontrolu s VAR-om - kazao je.

Strahonja je komentirao i situaciju iz 41. minute susreta kada je Livaja primio dugu loptu te se našao u duelu s Moharramijem. 

- Ovdje se vidi ruka na ramenu, ali nema kvalitetnog povlačenja. Livaja je pao bez sile i pritiska prema dole. Ovo bi bio prelako dosuđen penal. Livaja je iskusan igrač, pokušao je to iznuditi, ali njegova reakcija je bila profesionalna jer zna koje su represivne mjere u slučaju da je pokazao nesportsko ponašanje - zaključio je Strahonja.  

Zagreb: Dinamo i Hajduk susreli se u 18. kolu Prve HNL

U 8. kolu Prve HNL Gorica i Osijek igrali su 1-1, a sudac Goran Pečarić podijelio je čak deset žutih kartona i jedan crveni.

- On nije loš sudac, ali ovu utakmicu je loše sudio. Bio je premotiviran te je izgubio osjećaj što je za žuti karton, a što za crveni. To se događa kod mladih sudaca te mu treba ukazati na pogreške - komentirao je Strahonja pa dodao:

U 8. minuti susreta Hiroš zbog neopreznog starta na Prširu dobio žuti karton.

- To je bilo ružno i grubo, ali ovo je za isključenje. Ovdje se VAR morao javiti. Vidjeli smo gdje VAR radi tihe provjere i za puno manje prekršaje.

Velika Gorica: U 18. kolu Prve HNL sastali se Gorica i Osijek

Kleinheisler je u 47. minuti susreta grubo startao na Mitroviću zbog čega je revoltirano reagirao, a Pečarić mu je pokazao žuti karton. U 61. minuti susreta zaradio je drugi te je Osijek ostao bez igrača. 

- Ovo je bio prekršaj jer je povukao igrača s leđa. Prekršaj Kleinheislera imao je težinu žutog kartona, ali do njega nije ni trebalo doći jer je sudac trebao preventivno reagirati u 61. minuti i dosuditi prekršaj Kalika, koji je bio i za žuti karton - kazao je Strahonja pa zaključio:

- Kroz disciplinske mjere on nije dobro sudio ovu utakmicu. Ne treba ga kazniti, ali ne treba ni bježati od pogrešaka. U dvije godine pokazao je da se radi o korektnom sucu, a na njemu je sada da pokaže hoće li se izdići iz ovoga ili ne. 

POGLEDAJTE MEČ VEČERI NA FNC-u 4: IVAN ERSLAN I HENRIQUE DA SILVA FRANKENSTEIN

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening