Obavijesti

Sport

Komentari 121

Livaja se vraća u Italiju? Dva prvoligaša ga žele dovesti...

Livaja se vraća u Italiju? Dva prvoligaša ga žele dovesti...

Ponude pljušte sa svih strana, klub ga ne pušta ni pod razno, nit se njemu igdje ide, pogotovo dok ne podigne trofej prvaka pred krcatim Poljudom. No, sve je više zainteresiranih klubova, pogotovo nakon solidnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Katru

VIDEO

Kada je Marko Livaja došao u Hajduk u veljači 2021. godine, klub je bio na četvrtom mjestu, osam godina bez trofeja i kilometrima daleko od borbe za naslov. 

Pokretanje videa...

Hajduk i Dinamo remizirali na Poljudu 01:41

Godinu i tri mjeseca kasnije, Splićani su se okitili Rabuzinovim suncem nakon devet godina čekanja i konačno se upustili u borbu za naslov s Dinamom pa zauzeli drugo mjesto nakon deset godina. Probudio je Split i navijače Hajduka, unio zanos i euforiju, donio nadu u naslov prvaka nakon 2005. godine. To je Livaja efekt. I nije promaklo inozemnim klubovima.

THE CANADIAN PRESS 2022-11-27

Ponude pljušte sa svih strana, klub ga ne pušta ni pod razno, nit se njemu igdje ide, pogotovo dok ne podigne trofej prvaka pred krcatim Poljudom. No, sve je više zainteresiranih klubova, pogotovo nakon solidnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Kako piše talijanski Calciomercato, Hajdukova zvijezda mogla bi se vratiti u Serie A. Verona i Torino, klub našeg trenera Ivana Jurića za koji nastupa i Nikola Vlašić, pokazali su veliki interes za hrvatskog reprezentativca. 

Zaostali susret 4. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Gorice

Otkako je prije gotovo dvije godine stigao na Poljud, zabio je 39 golova uz 14 asistencija u 78 utakmica, što su zastrašujuće brojke. Svaki klub vapi za takvim rasnim strijelcem i svestranim napadačem koji može razigrati, asistirati i zabiti. Livaja ima iskustvo igranja u Italiji, još kao junior je 2010. godine otišao u Inter. 

Tamo pravu šansu nije dobio pa je selio u Cesenu, Atalantu, Rubin Kazan pa opet talijanski Empoli. No, veliki trag u Italiji nije ostavio, bila bi mu ovo nova, a možda i posljednja šansa zaigrati u Ligi petice pa Verona i Torino igraju na tu kartu.

Zaostala utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između Hajduk i Rijeka

Pitanje ide li mu se uopće iz Splita. Konačno se vratio doma i uživa u nogometu, ujedinio je grad, navijači ga gledaju kao božanstvo i nit vodilju za svjetliju budućnost kluba. Da se pita njih, nikada ga ne bi pustili, neprocjenjiv je za klub. Njegovim odlaskom bi i Hajdukove ambicije znatno pale. Na Transfermarktu vrijedi osam milijuna eura, obzirom na godine, to je i cifra koju bi Splićani mogli maksimalno izvući.

Sve je to i dalje jako daleko, na glasinama i nagađanjima, a da se Livaju pita, kako je rekao jednom prilikom: 

- Ne bih imao ništa protiv da potpišem do kraja karijere za Hajduk

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram