Obavijesti

Sport

Komentari 52

Livajin ostanak zazivaju i usred Zagreba, čak i tek rođene bebe, navijači počeli skupljati novac!

Livajin ostanak zazivaju i usred Zagreba, čak i tek rođene bebe, navijači počeli skupljati novac!
9

Kafići nude kave "Livaja ostani", jedan natjecatelj je u kvizu "Potjera" zaželio Livajin ostanak, čak je i gradonačelnik Krstulović Opara na odlasku s funkcije poručio: Mi odlazimo, Livaja ostani!

Poruke "Livaja ostani" preplavile su ne samo Split i navijače Hajduka, nego i cijelu Dalmaciju, Hrvatsku, a putem društvenih mreža i cijeli svijet! Nema kutka Zemlje s kojeg se nije oglasio neki pomorac ili iseljenik s porukom "Livaja ostani".

POGLEDAJTE VIDEO: Radovi na Poljudu

Pokretanje videa ...

Promjena travnjaka na Poljudu 01:04

Krenulo je spontano, kao iskrena želja da se pokaže Marku Livaji koliko znači Hajduku i svim navijačima, a u desetak dana preraslo je u globalni pokret. Navijači se fotografiraju na raznim lokacijama s natpisima i transparentima "Livaja ostani", šalju fotografije svoje novorođene djece, fotomontaže navodnih prepiski s Livajom u kojima mu obećavaju da će djecu nazvati po njemu...

Kafići nude kave "Livaja ostani", vozači gradskih autobusa ispisuju iste poruke na displejima umjesto ruta kojom voze, jedan natjecatelj je u kvizu "Potjera" zaželio Livajin ostanak, čak je i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara na odlasku s funkcije poručio:

- Mi odlazimo, ali imamo poruku: "Livaja ostani".

Društvene mreže preplavila je i pjesma legendarnog Miše Movača "Poljubi zemlju", posebno stih "Ostani tu..." uz neizbježnu fotografiju Livajinog dresa.

Navijači brojnim porukama bombardiraju i profile Marka Livaje i njegove supruge Iris na društvenim mrežama, poput: "Bog Iris, zadnja dva tjedna slabo jedem, smršavila sam 3 kg, nemam apetita... Nek Marko potpiše više jer ću crknuti od gladi i stresa".

Zagreb: Poruka "Livaja ostani" na spomeniku banu Jelačiću

Ima tu i jako dirljivih poruka: "Što god odlučili, ostali ili otišli, želim vam se zahvaliti na zadnjih pola godine jer ste me učinili (ponovno nakon dugo vremena) ponosnim navijačem kluba. Svi smo jedna velika hajdučka obitelj. Kažu da se sreća ne može kupiti, da se ne može platiti, ali da se vlo lako prenosi s čovjeka na čovjeka. Ponos isto. Budite ponosni kako ste nam uljepšali živote. Splitu i Dalmaciji treba malo da planu, da se zapale, da eruptirajudo euforije, jer kad je Hajduku dobro, onda je dobro svima. Vi ste upalili šibicu, grad je planuo..., neka taj trenutak još malo potraje..."

A kako su Splićani poznati i po dobroj šali, krenule su i šaljive poruke, pa je tako prije par dana objavljena fotografija Ivice Livaje, bivšeg člana Nadzornog odbora Hajduka iz vremena kad je grad vodio Željko Kerum, s natpisom "Livaja ostani", a ubrzo i njegova fotografija s Markom, naravno, s istim natpisom. Navijači nude i novac kako bi klub zadržao Livaju...

I dok društvene mreže gore, čelnici Hajduka i Marko Livaja se ne oglašavaju, čime se euforija samo podgrijava. Ne komentiraju ni vijesti o milijunskim ponudama turskih klubova, ni o razgovorima, a "dobro obaviješteni" već znaju ostaje li Livaja ili je već odavno potpisao za... Jer, tamo gdje nema pouzdanih i provjerenih informacija - caruju dezinformacije. A jedina prava istina je da je dogovora s Hajdukom još nema, da Marku gode silne poruke podrške koju mu šalju navijači, ali i da važe brojne ponude koje stižu na njegovu adresu.

Ako Marko ostane na Poljudu, bit će to jedna jako lijepa priča, ali ako izabere i neku drugu opciju ne bi mu trebalo zamjeriti, on je svoju ljubav prema klubu i navijačima već pokazao. I oni njemu...