Obavijesti

Sport

Komentari 213

Livaković nas je spasio debakla, Kovačić se 'nije pojavio', a Jota i Joao Felix uvijek će nas pamtiti

Livaković nas je spasio debakla, Kovačić se 'nije pojavio', a Jota i Joao Felix uvijek će nas pamtiti

Jota i Joao Felix su zabili prve golove u dresu reprezentacije protiv Hrvatske. Kod nasu je podbacila gotova cijela momčad, a Portugalci su nam i bez Ronalda održali pravu nogometnu lekciju

VIDEO

Šesta utakmica, peti poraz od Portugala. Cristiano Ronaldo je bio na tribinama, ali Portugalci su nas lako pobijedili i bez ponajboljeg igrača na svijetu. Da nije bilo Livakovića, Hrvatska je mogla primiti i šest-sedam komada.

U šest utakmica protiv Portugala imamo samo remi, a već nas za tri dana čeka gostovanje kod Francuske. Trebamo se pokušati podići nakon ovih 4-1 kod europskog prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Hrvatske u Zagrebu

Pokretanje videa...

Hrvatska trenira uoči Portugala 03:00

Portugal

Lopes - 6 Imenjače, Anthony. Nisi imao posla do sudačke nadoknade, a onda ti je Bruno zabio. Nisi kriv za gol, sve ostalo si odradio solidno.

Cancelo 8 - Sjajan je taj bek Manchester Cityja. Zabio je gol lijevom nogom, a mogao je zabiti i još koji gol. Radio je što je htio po našoj lijevoj strani, a gol je bio odličan.

Pepe 7 - On je jedan od igrača koje volite ili ne, ali činjenica je jedna. Pepe i s 37 godina na leđima izgleda kao ozbiljan igrač. Rutiner, baš tako i igra nogomet, rutinski.

Dias 6,5 - Odradio je sve što je trebao, bio siguran, ali činjenica je da ga naši igrači baš i nisu namučili. 

Guerreiro 7,5 - Cancelo je bio odličan na desnoj, a Guerreiro na lijevoj strani. Napadački je bio jako raspoložen, jedan od boljih Portugalaca. Sjajno je asistirao za drugi gol

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Portugal v Croatia

Moutinho 7 - On je igrač koji drži portugalski vezni red, tako je bilo i u ovoj utakmici. On je u vezi pokazao sve ono što smo očekivali od naših veznjaka.

Perreira 7 - Zaustavio je puno naših napada, prava radilica u veznom redu Portugala. Nije toliko opasan prema naprijed, ali zato u obrani odradi sve što treba.

Fernandes 7,5 - Bruno je igrač koji je svojim dolaskom pokrenuo i veliki Manchester United. Kad se Cristiano Ronaldo oprosti, on će sigurno biti novi lider Portugala. Klasa, to se vidi na svakom potezu.

B. Silva 7 - On je jedan od dva-tri najbolja igrača ove momčadi. Našoj je obrani stvorio puno problema.

Jota 8 - Nije zabio u prvome poluvremenu, ali je u trećem nastupu za Portugal ipak u drugom poluvremenu zabio gol. Pamtit će ovaj prvijenac u svojoj reprezentativnoj karijeri.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Portugal v Croatia

Joao Felix 7,5 - Ne vrijedi tih 120 i nešto milijuna eura koje je za njega platio Atletico, ali je Felix sigurno jako dobar igrač. Puno je problema stvarao našoj obrani. Zabio je gol za 3-0. I njemu je to bio prvi gol za reprezentaciju.

Trincao od 78. minute - igrao premalo za ocjenu

Oliveira  od 82. minute - igrao premalo za ocjenu

A. Silva od 88. minute 6,5 - Ušao je u igru na pet minuta i zabio je gol. Bila je to odlična izmjena izbornika Santosa u završnici.

Hrvatska

Livaković 7 - Kako je samo Livi branio, imao je nekoliko sjajnih intervencija i Hrvatsku je u Portu spasio debakla. U dobroj je formi, a to je potvrdio i u ovoj utakmici. Bio je daleko najbolji naš čovjek. 

Jedvaj 5 - Kod drugoga gola mu je iza leđa pobjegao Jota. Nakon toga je i zabio, Jota mu je stvarao puno problema. Njega i faulirao za žuti karton. Nije to bila njegova večer. Nije dobro reagirao ni kod četvrtoga gola.

Lovren 5 - Ni Lovren se nije proslavio u Portu. Jednostavno, nije to bila njegova večer. Previše je naša obrana propuštala u ovom susretu.

Vida 5,5 - Vidi ćemo dati za pola veću ocjenu jer je u prvome poluvremenu imao jedan odličan blok. Da nije bilo toga bloka, možda bi bio i gol.

Barišić 5 - Joao Cancelo je po našoj lijevoj strani radio što je htio. Nije to bila dobra Bornina partija, ali nije lijevi bek jedini krivac za ovaj loš rezultat.

Kovačić 5 - Mateo dobiva nagrade u Chelseaju, tvrde da igra sjajno, a onda dođe u reprezentaciju i bude nevidljiv. Dao je na početku utakmice dobru loptu Vlašiću i to je to. Premalo, Mateo, baš premalo, a stalno te čekamo. Nadamo se da ćeš dogodine na Euru "eksplodirati". Ovo je bilo jako slabo.

Pašalić 5 - Prvi je put za reprezentaciju zaigrao od prve minute, ali uklopio se u sivilo. Jednostavno, nije uspio ništa povezati u vezi.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Portugal v Croatia

Brekalo 5 - Od njega smo naviknuli na driblinge, udarce, centaršuteve, a toga u Portu nije bilo. Slabo je to bilo, ali on je u reprezentaciji odigrao nekoliko dobrih partija. Valjda će u Francuskoj biti bolji.

Vlašić 5,5 - Imati desetku na leđima je velika odgovornost. Nije bilo Modrića, pa je Vlašić nosio taj broj. On je na početku utakmice dobro zaprijetio Portugalcima. Zbog toga i truda nešto veća ocjena.

Rebić 5 - Ante, Antiša, moraš pomagati beku koji igra na tvojoj strani. Barišić je nekoliko puta ostao na vjetrometini, Ante mu nije pomagao.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Portugal v Croatia

Kramarić 5,5 - Nije dobio pravu loptu, tako da nije mogao ništa značajnije ni napraviti. Ostao usamljen u napadu, ali barem se trudio.

Brozović od 61. minute 5,5 - Vidi se da je umoran od naporne sezone u Interu. Ni on svojim ulaskom nije uspio povezati konce u vezi, ali je barem imao jedan udarac.

Perišić od 61. minute - 6-5 - Ivanu je nedavno Portugal bio sretan, u toj je zemlji postao europski prvak s Bayernom, a sad je s Hrvatskom teško stradao. On je asistitrao za gol Petkoviću, dobrih pola sata za njega u igri.

Petković od 74. minute 7 - On je zbog gola bio naš najbolji igrač. On i Dominik Livaković. Odradio je s nadoknadom dvadesetk minuta, ali i to mu je bilo dovoljno za gol. Imao je još nekoliko dobrih poteza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 213
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom