Obavijesti

Sport

Komentari 317

Dinamo slavio u maglovitoj Velikoj Gorici i zasjeo na vrh!

Dinamo slavio u maglovitoj Velikoj Gorici i zasjeo na vrh!
3

U 14. kolu HT Prve lige Dinamo je slavio na gostovanju u Velikoj Gorici s 2-0 i tako zasjeo na vrh tablice! 'Modre' je u vodstvo doveo Petković iz penala, a konačan rezultat postavio je Andrić

 Nogometaši Dinama zasjeli su na vrh ljestvice Prve HNL 2-0 (2-0) gostujućom pobjedom protiv Gorice u 14. kolu u utakmici koja je odigrana na rubu regularnosti zbog guste magle koja je otežavala vidljivost, dok su u drugom subotnjem susretu Hrvatski dragovoljac i Šibenik igrali 1-1 (1-1).

Pokretanje videa...

Navijači DInama u Beču 00:32

Pogotke za Dinamo postigli su Bruno Petković (31-11m) i Komnen Andrić (37). Do prednosti je Dinamo stigao iz dubiozne situacije, nakon što je lopta iz auta ubačena u domaći kazneni prostor u duelu su bili Petković i Mitrović, oba su igrača završila na tlu, a sudac Lovrić je pokazao na kazneni udarac.

Velika Gorica: HNK Gorica protiv GNK Dinamo u 14. kolu Prve HNL

Pregledom snimke ne može se utvrditi što se uistinu dogodilo zbog slabe vidljivosti, a upravo je to bio i razlog zašto VAR nije bio u funkciji. Izvođenja najstrože kazne primio se sam Petković te je bio siguran za 1-0. Susret je praktički bio riješen u 37. minuti, Šutalo je ispucao loptu sa svoje polovice igrališta u isključivoj namjeri da ju odbaci što dalje od svog gola, no Andrić je na drugom kraju terena iskoristio neodlučnost domaćih stopera, domogao se lopte i smireno svladao Kotarskog.

Dinamo je opet bio negledljiv, ali ovaj put samo zbog magle. A uz novu pobjedu lakše se diše...
Dinamo je opet bio negledljiv, ali ovaj put samo zbog magle. A uz novu pobjedu lakše se diše...

Imala je Gorica nekoliko prilika za povratak u dvoboj, no Lovrić i Doka nisu bili na visini zadatka, a u 70. minuti je magla još jednom bila saveznik Dinama. U kaznenom prostoru gostiju Franjić je rukama zadržao Delfija onemogućivši ga da dođe do lopte, sudac Lovrić ostao je nijem, a izostanak VAR-a nije mu ponudio priliku da bolje pogleda tu situaciju i dosudi kazneni udarac za domaće.
Dinamo je ovom pobjedom stigao do učinka od 27 bodova, koliko imaju i Rijeka i Osijek, ali s jednom utakmicom manje odigranom od spomenutog dvojca. Gorica je šesta sa 18 bodova, koliko ima i peta Lokomotiva.

Velika Gorica: HNK Gorica protiv GNK Dinamo u 14. kolu Prve HNL

U susretu Hrvatskog dragovoljca i Šibenika igranom u Kranjčevićevoj ulici poveli su domaći golom Luke Viduke (23), a poravnao je Marin Jakoliš (28-11m). Sve najvažnije na utakmici dogodilo se sredinom prvog poluvremena. Prvo su domaći poveli lijepim pogotkom Viduke u 23. minuti, nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju napadač Hrvatskog dragovoljca odlično se snašao i poluvolejom svladao Rogića. No, ubrzo potom jedan dalekometni pokušaj Šibenčana pogodio je u ruku Bagadura u njegovom kaznenom prostoru pa je sudac Zebec pokazao na bijelu točku za goste, a domaćem braniču pokazao žuti karton. Kako je Bagaduru to bio drugi žuti, on je i isključen, a Hrvatski je dragovoljac do kraja utakmice bio s igračem manje. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je Marin Jakoliš.

Sedmi Šibenik sada ima 15 bodova, tri više od osme Istre 1961, dok se posljednji Hrvatski dragovoljac bodovno izjednačio s devetim Slavenom Belupom, oba sastava imaju po sedam bodova.

'Kad igra Rijeka to je spektakl, ali o naslovu (još) ne pričamo'
'Kad igra Rijeka to je spektakl, ali o naslovu (još) ne pričamo'
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
14. kolo Prve HNL 17.05 , Velika Gorica
Gorica
0 : 2
Dinamo
Petković 31' (p) Andrić 37'
Sortiranje događaja

KRAAAAJ. Dinamo je slavio na gostovanju kod Gorice u teškim uvjetima i bodovno se poravnao s Rijekom i Osijekom, no preuzeo vrh zbog bolje gol razlike!

90'

Šest minuta sudačke nadoknade ćemo imati u Velikoj Gorici.

89'

Još je ostalo nekoliko minuta regularnog vremena, no očekuje se i velika sudačka nadoknada zbog prekida.  Kako se čini, Dinamo će slaviti na šestom od sedam gostovanja u Gorici, dok će domaćin i dalje čekati na prvu pobjedu.

81'

Nije jasno što se točno događa na travnjaku, ali utakmica je nakratko prekinuta. Igrači su dakako na travnjaku te očekuju nastavak utakmice.

75'

Idealna prilika za Kristijana Lovrića iz slobodnjaka, no ponovno bez učinka. Dinamo je blizu pobjede u Velikoj Gorici...

Komentari 317