Obavijesti

Sport

Komentari 325

Bilićev Bešiktaš pobijedio na Poljudu: Svidio mi se Kouassi

Bilićev Bešiktaš pobijedio na Poljudu: Svidio mi se Kouassi
10

Turska momčad pobijedila je 2-1 u sadržanoj i zanimljivoj prijateljskoj utakmici pred oko 10.000 gledatelja. Hajduk je ove sezone prvi put primio više od jednog gola...

VIDEO

Slaven Bilić nogometnu je karijeru počeo u Hajduku, kasnije i trenersku karijeru na istom mjestu, na Poljudu. U četvrtak navečer sjedio je na 'krivoj' klupi, Bešiktaševoj, ali prema svom bivšem klubu nije imao milosti. Turska momčad pobijedila je 2-1 u sadržanoj i zanimljivoj prijateljskoj utakmici pred oko 10.000 gledatelja.

Baš kao što su Bilić i Igor Tudor najavili, igralo se kao za bodove.

Uvodnih pola sata pripalo je 'bilima', ali samo po igri. Promašivali su čiste prilike, a Bešiktaš je zabio iz svoje jedine dvije. U 13. je pogodio Uysal glavom nakon nabačaja iz slobodnog udarca, a u 27. minuti Dentinho nakon što je Maloča otišao 'u prazno'.  

Počasni gol dao je Kouassi prije samog kraja 1. poluvremena nakon što je iskoristio zbunjenost turskih braniča.

Do kraja dvoboja bilo je puno šansi s obje strane i to onih koje je lakše zabiti nego promašiti, ali rezultat se nije mijenjao.

Iako su gosti došli bez nekoliko reprezentativaca (Sivok, Hugo Almeida...), bilo je tu par prvotimaca, a od starta je igrao najbolji, oko 15 milijuna eura vrijedni Fernandes koji je imao dvije asistencije.

Hajduku su nedostajali Kalinić, Milović, Vršajević, Pašalić, ali pružili su odličan otpor 2. momčadi tamošnjeg prvenstva pa se može reći da je susret ispunio očekivanja, a pritom barem malo pokrpao financijske rupe.

Prvi put primili više od jednog gola

Hajduk je ove sezone igrao Superkup, Kup, četiri europske utakmice i 12 kola HNL-a i u niti jednoj utakmici nije primio više od jednog gola. Do večeras...

"Bilićeva oklada na janjetinu"

Presretan sam zbog navijača koji su mogli uživati u lijepom nogometu, kontrama, šansama, ja sam zadovoljan, pogotovo sa 16-godišnjacima, Balićem, Bashom i Bašićem, oni su budućnost Hajduka, rekao je Tudor, a Slavenu Biliću se posebno svidio Kouassi:

- Brz je i okomit, konkretan i moram priznati da mi se svidio. Općenito, Hajduk je mlad, drzak, neopterećeni ulaze u ovakve utakmice, ali im zato nedostaje mirnoće u završnici - kazao je Bilić koji se rukovao s kadetom Balićem kada je ulazio u igru:

- Znam ga odavno, znam mu oca pa sam ga želio malo ohrabriti - priznao je Slaven no nije rekao sve.

Mali Andrija Balić je otkrio kako je Bilić umalo ostao bez pečenog janjeta:

- Rekao mi je da će me počastiti janjetom, ako zabijem. Šteta, već u 1. akciji sam šutirao 10-ak centimetara od stative, no nisam nesretan, odsjekle su mi se noge jer mi je ovo prvi put da sam sa seniorima. Tudor me prije par dana pozvao i rekao da će mi dati priliku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 325
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu