Obavijesti

Sport

Komentari 16

'Redsi' nadomak polufinala LP, Diaz zabio Benfici u Lisabonu

'Redsi' nadomak polufinala LP, Diaz zabio Benfici u Lisabonu
6

Benfica je odigrala dobrih pola sata u drugom dijelu susreta, ali Liverpool je pokazao klasu te je golovima Manea, Konatea i Diaza došao na korak do polufinala Lige prvaka. Uzvrat se igra 13. travnja na Anfieldu

Nogometaši Liverpoola načinili su veliki korak prema plasmanu u polufinale Lige prvaka nakon što su u prvom susretu četvrtfinala u Lisabonu pobijedili Benficu sa 3-1.

Pokretanje videa...

Navijači Liverpoola slave titulu u Premiershipu 02:26

Golove za "Redse" zabili su Ibrahima Konate (17), Sadio Mane (34) i Luis Diaz (87), dok je pogodak za portugalski sastav zabio Darwin Nunez (49). Uzvratni susret je 13. travnja na Anfieldu.

Momčad Jurgena Kloppa u posljednje vrijeme igra fantastično, a odličnu predstavu "Redsi" su pokazali i na stadionu Luz, posebice u prvom poluvremenu.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Benfica v Liverpool

U posljednju 21 utakmicu izgubili su samo jednom (protiv Intera) te su tri puta remizirali.

Liverpool je od prve minute dominirao terenom i diktirao tempo igre, dok se domaćin koncentrirao na kontre.

Gosti su načeli Benficu u 16. minuti. Andrew Robertson je ubacio iz kornera, a Ibrahima Konate glavom pogodio za 1-0. U 26. minuti zaprijetio je Luis Diaz, no Odysseas Vlachodimos je bio spreman.

Drugi gol vidjeli smo u 34. minuti. Bila je to sjajna akcija Liverpoola koji je u tri poteza slomio domaću obranu. Trent Alexander-Arnold je poslao prekrasnu loptu do Diaza koji je u padu glavom proigrao Sadia Manea, a ovaj mirno zabio za 2-0.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Benfica v Liverpool

U samoj završnici prvog dijela sjajnu priliku je imao i Mohamed Salah izašavši sam ispred vratara, no Vlachodimos je još jednom odlično reagirao.

Benfica je u prvom poluvremenu uputila samo jedan udarac u okvir suparničkog gola, no bio je to slabašan pokušaj portugalskog sastava. No, već u 49. minuti domaćin je smanjio zaostatak. Rafa Silva je ubacio s desne strane, Konate je  napravio veliku pogrešku promašivši loptu, a Nunez je iskoristio poklon.

Četiri minuta kasnije Nunez je mogao zabiti i drugi gol, no loše je pucao s ruba kaznenog prostora. Urugvajski napadač je zaprijetio i u 55. minuti, ali bez promjene rezultata. U 60. minuti je zaprijetio i Everton s ruba kaznenog prostora, no Alisson je odlično obranio.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Benfica v Liverpool

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Diaz u 87. minuti. Naby Keita je poslao sjajnu loptu kroz "srce" benficine obrane do Diaza, a bivši napadač Porta je zaobišao Vlachodimosa i zabio za 3-1. U posljednjim trenucima susreta Diogo Jota je mogao zabiti i četvrti pogodak za Liverpool. Primo je točan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom pucao ravno u domaćeg vratara.

Portugalski sastav je prvi put nakon 2016. stigao do četvrtfinala, no čini se kako će i ovoga puta to biti zadnja stanica. S druge strane Liverpool je prošle sezone zapeo u četvrtfinalu izgubivši od Real Madrida, no sada je korak do ulaska u polufinale gdje su "Redsi" posljednji put bili 2019. kada su na kocnu i osvojili Ligu prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA 21:00 , LISABON
Benfica
Nunez 49'
1 : 3
Liverpool
Konate 17' Mane 35' Diaz 87'
Sortiranje događaja
90'+6

Sudac je označio kraj utakmice. 

90+1'

Igra se zaustavila nakon što je duelu stradao Otamendi. Ostao je ležati na travnjaku te mu se pruža liječnička pomoć.

90'

Četvrti sudac pokazao je još tri minute sudačke nadoknade. 

87' GOL LIVERPOOL

GOOOOOL! Ispala je Benficina obrana. Diaz se sjurio prema golu Vlachodimosa koji je zakasnio, a Kolumbijac je preciznim udarcem tresao mrežu domaćina. 

82'

Promjena u redovima Benfice. Iz igre je izašao Everton, a ušao je Jaremčuk.

Komentari 16