Obavijesti

Sport

Komentari 77

Liverpool razbio United i samo sa 2-0 putuje na Old Trafford

Liverpool razbio United i samo sa 2-0 putuje na Old Trafford
6

Liverpool na uzvratnu utakmicu osmine finala Europske lige putuje s velikom prednosti. 'Redsi' su slavili protiv Uniteda 2-0, no po prikazanoj igri moglo je to biti i puno više

VIDEO

Za Liverpoolove navijače slađe pobjede nema. U prvoj međusobnoj europskoj utakmici u povijesti nogometaši Liverpoola pobijedili su Manchester United 2-0. Golove su za veliku, a mogla je i trebala biti i veća, prednost 'redsa' prije uzvratne utakmice osmine finala Europske lige zabili Daniel Sturridge i Roberto Firmino.

Iako je Manchester zaprijetio već u prvoj minuti preko Depaya, Liverpool se brzo probudio i preuzeo sve konce igre u svoje ruke. Srednjim redom domaće momčadi dominirali su Henderson, Can, Coutinho, Firmino i posebno raspoloženi Lallana pa se na odmor otišlo sa čak 69 posto posjeda lopte u nogama Liverpoola, ali i što je važnije s 1-0, u golovima, naravno. Dovoljan je to dokaz da je Klopp apsolutno nadmudrio Van Gaala u ovoj utakmici.

Gol iz penala u 20. minuti zabio je Daniel Sturridge. Clyne je krenuo u kazneni prostor, no na samom rubu ruši ga Memphis Depay, a sudac pokazuje na bijelu točku. Sturridge zabija iako je loptu na ruci imao David de Gea čime je najavio svoju fantastičnu večer. Upravo je španjolski golman glavni razlog što United već na poluvremenu nije zaostajao dva ili tri gola za 'redsima'.

Skidao je udarce Lallani, Sturridgeu, Firminu, a kasnije i Hendersonu, Clyneu... U drugom dijelu United je ipak bio nešto bolji no u prvih 45 minuta, no sve je to bilo bez veće prilike po gol Mignoleta. A onda slijedi nokaut 15 minuta prije kraja utakmice. Katastrofalnu igru obrane Manchestera iskoristio je Firmino koji nakon prodora Hendersona te na asistenciju Lallane zabija za 2-0. Ovoga puta De Gea nije mogao ništa, Firmino mu je zabio s pet metara za, pokazalo se kasnije, konačnih 2-0.

Do kraja utakmice Liverpool je pametno čuvao loptu, prijetio ponešto, no oprezno s obzirom da s ovakvim rezultatom mogu i u uzvratu biti favoriti za prolazak. Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta, sjajno dirigirao obranom Liverpoola te u prvom poluvremenu zaradio žuti karton.

Dominacija u statistici

A koliko je pobjeda Liverpoola zaslužena, pa čak i premala, govore i statistički podaci. Liverpool je čak 13 puta pucao prema golu Uniteda, od toga je u okvir gola išlo osam udaraca. S druge strane United je pucao pet puta, no samo je jedan udarac išao u okvir, onaj Schneiderlina u 50. minuti.

Bayer izgubio, Jedvaj dobio crveni

U ostalim večerašnjim utakmicama najveći posao napravio je Villarreal. 'Žuta podmornica' pobijedila je na svom terenu Bayer Leverkusen 2-0. Domaće je u vodstvo doveo Bakambu golom već u četvrtoj minuti, a isti je igrač zabio i za 2-0 u 56. minuti. Tin Jedvaj bio je na terenu od prve minute, igrao je na desnom beku, a u 95. minuti utakmice dobio je drugi žuti karton te će propustiti uzvrat u Leverkusenu.

Lazio se iz Praga vraća sa za njih povoljnih 1-1, dok je Bilbao u španjolskom dvoboju pobijedio Valenciju na svom stadionu 1-0.

TIJEK UTAKMICE: Liverpool - Manchester United 2-0 (Sturridge 20', Firmino 74')

KRAJ UTAKMICE! Liverpool na uzvrat putuje s dva gola prednosti. 

OSTALE UTAKMICE: Villarreal je poveo 2-0 protiv Bayera za koji igra Jedvaj, Lazio izjednačio na 1-1 kod Sparte, Bilbao drži 1-0 protiv Valencije

74' GOOOL! Liverpool vodi 2-0, zabio je Firmino. Katastrofalna igra obrane Manchestera. Bezopasnu loptu Hendersona igrači Uniteda nisu dobro raščistili, do lopte dolazi Lallana i dodaje do Firmina na petercu. Ovoga puta De Gea nije mogao ništa.

70' vratio se Liverpool navikama iz prvog poluvremena. Najprije je Clyne odlično pucao, a onda i Henderson, no De Gea je opet fantastičan.

U jednom statističkom podatku United je izjednačen s Liverpoolom, a to su žuti kartoni. Zasad je 3-3, kod domaćina su požutjeli Henderson, Lovren i Coutinho, a kod Uniteda Depay, Rashford i Fellaini.

64' U igru ulazi Joe Allen, a izlazi strijelac Sturridge.

62' Manchester United u drugom poluvremenu ipak se probudio, no nedovoljno da ozbiljnije zaprijete Liverpoolu. Posjed lopte i dalje je debelo na strani Liverpoola, 62-38

50' Prvi udarac za Manchester United u okvir gola. Pucao je Schneiderlin, brani Mignolet.

Loša vijest za Manchester United. Liverpool je pobijedio u svih 11 utakmica ove sezone nakon što je vodio na poluvremenu.

46' Počinje drugo poluvrijeme. Rashford je ostao u svlačionici, a ušao je Carrick.

45' Poluvrijeme. U prvih 45 minuta Liverpool apsolutno dominira, a brojke sve otkrivaju. Posjed lopte: 69%-31%, udarci: 6-3, u okvir 5-0, obrane 0-4, dodavanja 304-138...

43' Žuti karton za Lovrena.

42' De Gea radi čuda. Pucali su u prvom poluvremenu Sturridge, Soutinho, a sada i Lallana, no De Gea je daleko najbolji čovjek Van Gaalove momčadi. Da nije tako raspoložen Liverpool je mogao zabiti tri ili četiri gola.

OSTALE UTAKMICE Zanimljivo, nakon 25 minuta na sve četiri utakmice trenutačno je 1-0 za domaćine. Villarreal vodi protiv Bayera, Sparta protiv Lazija, a Bilbao protiv Valencije.

24' Nova velika prilika Liverpoola. Sturridge je pucao s desne strane kaznenog prostora, lopta dolazi na drugu stativu do Coutinha koji ju je samo trebao gurnuti u praznu mrežu, no nije se snašao i tako propada velika prilika domaćina.

22' Peti je to gol Sturridgea u sedam posljednjih utakmica protiv Manchester Uniteda.

20' GOOOL! Liverpool vodi 1-0. Gol iz penala zabio je Daniel Sturridge. Clyne je krenuo u kazneni prostor, no na samom rubu ruši ga Memphis Depay, a sudac pokazuje na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Sturridge.

10' Iza nas je deset minuta igre na Anfieldu. Liverpool zasad drži gotovo 70 posto loptu u svojim nogama, no jedini udarac prema golu djelo je igrača Manchester Uniteda.

3' Žuti karton. Utakmica traje dvije minute i sudac je već morao izvući karton. Žuti je dobio kapetan Liverpoola Henderson zbog opasnog starta na veznjaka Uniteda Schneiderlina.

1' Počela je utakmica na Anfieldu.

Sastav Manchester Uniteda:

  • De Gea
  • Varela
  • Smalling
  • Blind
  • Rojo
  • Schneiderlin
  • Fellaini
  • Memphis
  • Mata
  • Martial
  • Rashford

Sastav Liverpoola:

  • Mignolet
  • Clyne
  • LOVREN
  • Sakho
  • Moreno
  • Can
  • Henderson
  • Lallana
  • Coutinho
  • Firmino
  • Sturridge

Pred nama je najatraktivnija utakmica osmine finala Europske lige. Od 21 sat Liverpool će ugostiti Manchester United, što će im biti prva međusobna utakmica u europskom natjecanju u povijesti. U nastavku teksta možete pratiti tekstualni prijenos.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...