Obavijesti

Sport

Komentari 77

Liverpool na St. James Parku Newcastleu utrpao šest golova

Liverpool na St. James Parku Newcastleu utrpao šest golova
1

Liverpool je slavio s visokih 6-0, te 'svrakama' nanio najteži poraz još od 1925. godine. Po dva gola zabili su Henderson i Sturridge, a jednom Agger i Borini

VIDEO

Nogometaši Newcastlea doživjeli su pravu blamažu pred svojim navijačima na St. James' Parku u sklopu 35. kola engleske Premierlige...

Liverpool je slavio s visokih 6-0, te "svrakama" nanio najteži poraz još od 1925. godine i Blackburna koji je također slavio sa šest golova razlike! Ovim je porazom Newcastle postao jedina momčad uz Derby County koja je u najvišem rangu engleskog nogometa dva puta primila najmanje šest golova u jednoj utakmici!

Sve je za Newcastle, koji se grčevito bori za ostanak u ligi, nizbrdo krenulo u 3. minuti susreta kada je Daniel Agger glavom zabio za 1-0, nakon što mu se lopta od Stewarta Downinga odbila u kazneni prostor "svraka", gdje je ostao potpuno sam.

Petnaest minuta kasnije Jordan Henderson udvostručuje vodstvo "redsa", a s tih se 2-0 odlazi na 15 minuti predah.

U 30 minuta nastavka Liverpool s nova četiri pogotka posramljuje domaćine do kraja, čiji su pak navijači stadion krenuli napuštati već u 60. minuti, nakon drugog pogotka Daniela Sturridgea. Svega šest minuta ranije tamnoputi je Englez zabio i svoj prvi gol na susretu za 3-0.

Posao su za Liverpool u 74. minuti dovršili Fabio Borini, odnosno u 76. Jordan Henderson svojim drugim golom na utakmici.

Unatoč visokoj pobjedi, Liverpool je praktički bez šansi da dogodine ugleda neko od europskih natjecanja, a tome je danas pridonijela pobjeda Evertona protiv Fulhama (1-0).

Newcastle je porazom i dalje udaljen svega pet bodova od zone ispadanja, a do kraja su mu ostale za odigrati još tri utakmice. Recimo i da sve momčadi koje se trenutno nalaze ispod Newcastlea imaju po utakmicu manje.

Premierliga, 35. kolo:

  • Everton – Fulham 1-0 (Pienaar 16)
  • Southampton – West Bromwich 0-3 (Fortune 6, Lukaku 67, Long 77)
  • Stoke City – Norwich 1-0 (Adam 46)
  • Wigan – Tottenham 2-2 (Boyce 11, McManaman 49 / Bale 9, Boyce 89-ag)
  • Newcastle – Liverpool 0-6 (Agger 3, Henderson 17, 76, Sturridge 54, 60, Borini 74)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu u sastavu Hajduka zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu. Domagoj Drožđek zabio je u 67. minuti. Prvi gledatelji Poljud su počeli napuštati u 80.